050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Contrasten aan de Zijderoute

Reisleider Bob:
‘Tussen de rivieren Amur Darya en Syr Darya in Centraal-Azië reden ooit de karavanen over de Zijderoute. Dit is een van de oudste handelsroutes ter wereld, die Europa verbond met de Oriënt. Hierover werden luxegoederen zoals zijde, satijn, muskus, edelstenen, parels en porselein vervoerd. Langs de legendarische route ontstonden machtige rijken en welvarende steden als Samarkand, Bukhara en Khiva. De citadellen, bazaars en pleinen herinneren nog steeds aan de economische bloei van weleer.

Tijdens deze cultuurvakantie volgen we een deel van de Zijderoute door twee bijzondere en zeer verschillende landen. In Oezbekistan bewondert u de mooiste gebouwen en steden van de hele Zijderoute. Op het Registan, het centrale plein van Samarkand, wordt u overweldigd door de schoonheid en baadt u in het gouden licht van de schitterende moskee. Het sprookjesachtige Bolo Hauz-plein in Bukhara ademt nog de sfeer van de khans, sjeiks en handelaren die hier ooit woonden. Na een trekking door de woestijn, zullen de besneeuwde bergen en groene dalen van Kirgizië u verbazen.

U ziet niet alleen de imposante koranscholen, paleizen en minaretten die prachtig bewaard zijn gebleven, maar ook de kleurrijke tradities en gebruiken. U leert het dagelijks leven van deze landen kennen vanuit de schaduwrijke theehuizen en op de plaatselijke bazaars die we bezoeken. Laat uw zintuigen prikkelen in het overweldigende Centraal Azië! Gaat u met mij mee?’

Inspirerende foto's van deze reis
SRC-reiziger Zietse Wolters maakte de reis Oezbekistan en Kirgizië en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Zietse tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Oezbekistan en Kirgizië!

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
vlucht Tashkent – Urgench
vlucht Tashkent – Bishkek
goede toeristenklassehotels
15x ontbijt en 14x diner
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Registan in Samarkand
paleizen van Khiva
levendig Bukhara
metrostations Tashkent
Sovjetverleden in Bishkek
Lyabi-Hauz-complex
Chor-bakr-necropolis
meer van Issyk-Kul
Ruh Ordo cultureel centrum
rotstekeningen Cholpon-Ata
houtarchitectuur in Karakol
Reisleider Bob
SRC-reisleider sinds 2006
Samarkand, lange tijd behorend tot het Perzische rijk, werd ooit veroverd door Alexander de Grote en is daarna glorieus opgebouwd. Hierdoor lijkt het een sprookjesstad.
Ontmoet onze beste reisleiders in Oezbekistan
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Tashkent
Kennismaking met Tashkent
Binnenlandse vlucht naar Urgench en kennismaking met sfeervol Khiva
Kuhna Ark en Avasta-museum in Khiva, vrije middag
Langs de karavaanroute naar Bukhara, ’s avonds een wandeling door de oude stad
Complex van Lyabi-Hauz en monumenten in Bukhara
Zomerresidentie emir en Chor-bakr-necropolis, naar Samarkand
Werelderfgoed in Samarkand
Mausoleum en Afrosiab, naar Tashkent
Metrostations in Sovjetarchitectuur en vlucht naar Bishkek
Bezoek aan Bishkek, de Burana toren en Chon Kemin
Langs het meer van Issyk-Kul naar Cholpon-Ata
Rotstekeningen van Cholpon-Ata, Ruh Ordo cultureel centrum en naar Karakol
Djety Oguz en Przewalski-museum
Langs het meer terug naar Bishkek
Vlucht Bishkek – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Tashkent

We vliegen via Istanbul naar Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Na aankomst op de luchthaven van Tashkent rijden we naar ons hotel, waar we twee nachten verblijven. (ca. 10 km)

dag 2: Kennismaking met Tashkent

We nemen de tijd om bij te komen van de reis en doen het deze dag rustig aan. We maken kennis met Tashkent, een stad die vooral wordt gekenmerkt door Sovjetarchitectuur. Toch krijgen we tijdens ons bezoek aan de medressa’s, de koranscholen, en aan de bazaar al een voorproefje van al het moois dat ons op deze reis te wachten staat. (ca. 10 km)

dag 3: Vlucht Tashkent – Urgench en wandeling door Khiva

We vliegen naar Urgench, bij Khiva, waar we twee nachten verblijven. Khiva ligt in de historische woestijnstreek Khorezm, die ooit werd omschreven als ‘het land van de 10.000 kastelen’. Khiva was een van de belangrijkste steden aan de Zijderoute. De stad is ook de geboortegrond van het zoroastrisme, een van de eerste wereldreligies. Achter de machtige lemen muren lijkt eeuwenlang nauwelijks niets veranderd te zijn. Al wandelend zien we de unieke gebouwen van Khiva, waaronder de Juma-moskee en verschillende minaretten. (ca. 50 km)

dag 4: De paleizen van Khiva

We bezoeken het residentiepaleis Kuhna Ark, waar we de voormalige harem en gevangenis zien. Vanaf de toren van het paleis hebben we een prachtig uitzicht op Khiva, dat hier aan onze voeten ligt. Ook bezoeken we het Tosh-Hovli-paleis en het Avasta-museum. ’s Middags kunt u heerlijk door de oude stad wandelen. U kunt bijvoorbeeld naar het indrukwekkende 19e-eeuwse Tas Hauli-paleis gaan, dat in de oude Oezbeekse stijl is gedecoreerd, of ronddwalen op de oude bazaar. Eindigt u deze dag tussen de vriendelijke Oezbeken in een levendig theehuis?

dag 5: Langs de karavaanroute naar Bukhara

We volgen de oude karavaanroute naar Bukhara, waar we twee nachten verblijven. ’s Avonds maken we onze eerste wandeling door de sfeervolle binnenstad. (ca. 480 km)

dag 6: Monumenten, theehuizen en Lyabi-Hauz-complex in Bukhara

De vele monumenten die we in Bukhara zien, tonen hoe groots deze stad was. Het hart van het levendige Bukhara wordt gevormd door het Lyabi-Hauz-complex, een waterbassin dat wordt omringd door met mozaïeken gedecoreerde koranscholen. Daarnaast bezichtigen we de Poi Kalonmoskee en het meer dan duizend jaar oude Samanid-mausoleum. Natuurlijk genieten we ook van de drukbezochte theehuizen met terrassen.

dag 7: Rondom Bukhara en naar Samarkand

Net buiten de stad bezoeken we de 19e-eeuwse zomerresidentie van de laatste emir van Bukhara. De pracht en praal die we zien, vormt een groot contrast met de veel oudere necropolis van Chor-Bakr, die we daarna bezoeken. Ten slotte zien we het mausoleum van de beroemde soefifilosoof Baha-ud-Din Naqshband, dat nu een belangrijk bedevaartsoord is. Na dit bezoek rijden we naar Samarkand, waar we twee nachten verblijven. (ca. 380 km)

dag 8: Een sprookjesachtige dag in Samarkand

Samarkand heeft een geschiedenis van duizenden jaren. De stad hoorde lange tijd bij het Perzische rijk, werd ooit door Alexander de Grote veroverd en later door Dzjengis Khan verwoest. Timoer Lenk liet in de 14e eeuw de beste ambachtslieden en architecten van heinde en verre komen om Samarkand weer glorieus op te bouwen. Daarnaast zijn er zo veel turkooiskleurige moskeeën en paleizen dat Samarkand wel een sprookjesstad lijkt. We zien de drie weelderig gedecoreerde koranscholen aan het Registanplein, het Ulug Beg-observatorium en de necropolis Shah-i-Zinda. (ca. 10 km)

dag 9: Opgravingen Afrosiab en naar Tashkent

We bezoeken in Samarkand de opgravingen van Afrosiab en de graftombe waarvan wordt gezegd dat deze toebehoort aan de profeet Daniël. Hierna rijden we terug naar Tashkent, waar we overnachten. (ca. 330 km)

dag 10: Sovjetarchitectuur in Tashkent en vlucht Tashkent – Bishkek

Voordat we naar Bishkek in Kirgizië vliegen, bewonderen we de indrukwekkende metrostations van Tashkent, voorbeelden van de bijzondere Sovjetarchitectuur. Ons hotel staat in Bishkek. (ca. 20 km)

dag 11: Bishkek en naar het dorp Chon Kemin

Ook in Bishkek zien we sporen van het Sovjetverleden: de wisseling van de wacht, het standbeeld van Lenin en het imposante operagebouw. De vele groene parken en de hoge bergen in de verte zijn typerend voor deze stad. In de loop van de middag verlaten we de Bishkek. Onderweg zien we de beroemde Burana toren uit de 11e eeuw en de wonderlijke ‘balbals’: oude grafstenen in de vorm van een torso. Aan het eind van de dag komen we aan in Chon Kemin. (ca. 150 km)

dag 12: Langs het meer van Issyk-Kul naar Cholpon-Ata

In de ochtend rijden we naar het diepblauwe meer van Issyk-Kul. Het meer wordt omgeven door besneeuwde bergtoppen en ligt op 1.600 meter hoogte. Het is het op een na grootste bergmeer ter wereld, alleen het Titicacameer is groter. (ca. 170 km)

dag 13: Rotstekeningen van Cholpon-Ata en naar Karakol

We bewonderen de rotstekeningen van Cholpon-Ata en bezoeken het bijzondere Ruh Ordo cultureel centrum. Hier wordt aan de oever van het adembenemende meer aandacht besteed aan verschillende culturen en religies. We vervolgen onze weg naar het stadje Karakol, waar we twee nachten blijven. (ca. 150 km)

dag 14: Djety Oguz en Przewalski-museum

We rijden naar Djety Oguz, dat in het Kirgizisch zeven stieren betekent. Er is dan ook een bijzondere legende verbonden aan deze rode rotsformaties, waar u met een beetje fantasie stierenkoppen in kunt zien. Terug in Karakol wandelen we langs de typerende houten huizen. Ook de Russisch-orthodoxe kerk en de moskee zijn van hout gemaakt. We bezoeken het Przewalski-museum, dat is genoemd naar de 19e-eeuwse ontdekkingsreiziger. (ca. 90 km)

dag 15: Langs het meer terug naar Bishkek

We nemen de zuidelijke route terug naar Bishkek voor de laatste overnachting. Onderweg hebben we prachtige vergezichten op het meer en de bergen. Via sfeervolle kleine dorpjes rijden we naar Bishkek. (ca. 400 km)

dag 16: Vlucht Bishkek – Amsterdam

We worden in de ochtend naar de luchthaven van Bishkek gebracht voor de terugvlucht via Istanbul naar Amsterdam. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul11:30 - 15:50 uur
Istanbul - Tashkent18:40 - 00:55 uur
Bishkek - Istanbul05:55 - 08:55 uur
Istanbul - Amsterdam10:45 - 13:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Green Park Hotel
Hotel Green park - Tashkent
Het Green Park Hotel is gelegen in het 'groene' Yakkasary, een van de elf districten van Tashkent. In het hotel bevindt zich een restaurant en een bar en buiten is het heerlijk vertoeven in de rieten stoelen in de tuin. De moderne en comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een kluisje, een tv en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Green Park Hotel
Hotel Sato
Hotel Sato - Tashkent
Dit kleinschalige hotel ligt in Tashkent. Het hotel beschikt over een bar, een tuin, een restaurant, een lift, een 24-uursreceptie, roomservice en gratis wifi in alle ruimtes. Er is gratis privéparkeergelegenheid en het hotel biedt ook fietsverhuur voor gasten die de omgeving willen verkennen. Het hotel biedt kamers met airconditioning, een bureau, een waterkoker, een koelkast, een minibar, een kluisje, een tv, een balkon en een badkamer met een toilet, een bad of douche en een föhn.
Hotel New Star
Hotel New Star Khiva hotel - Khiva
Het sfeervolle boutiquehotel New Star in Khiva bevindt zich in Dishan Kala, de zogenaamde 'buitenstad', echter vlakbij de Ichan Kala, de zogenaamde 'binnenstad'. Het hotel is gebouwd in de voormalige Koranschool van Muhammad Maxram en voorzien van een elegante minaret. Het hotel beschikt over een restaurant en de comfortabele kamers ademen de authentieke Oezbeekse traditionele sfeer. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet en een douche.

Bekijk de website van Hotel New Star
Hotel Shokhjakhon
Hotel Shokhjakhon - Khiva
Het sfeervolle hotel Shokhjakhon Parvoz bevindt zich in het gebouw van het voormalige Parvoz restaurant, ooit het grootste restaurant van de stad. Het hotel bevindt zich op loopafstand van de Ata Darvaza, de hoofdingang naar de Ichan Kala, de bijzondere oude binnenstad van Khiva. Het hotel biedt wifi, een bar en een terras. De traditioneel ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een toilet en een bad.

Bekijk de website van Hotel Shokhjakhon
Hotel Kabir
Hotel Kabir - Bukhara
Het traditionele hotel Kabir ligt in het hart van Bukhara. Het hotel beschikt over een restaurant en gratis wifi. Alle kamers beschikken over een tv, een koelkast en airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.
Fatima Hotel in Bukhara, Oezbekistan
Hotel Fatima - Bukhara
Dit prachtige hotel is gebouwd in traditionele stijl. U zult hier ongetwijfeld comfortabel vertoeven. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar en u kunt gebruikmaken van de gratis wifi. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De lichte kamers zijn met hout afgewerkt en voorzien van een tv, een koelkast en een badkamer met een bad, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Fatima Hotel
Hotel Arba
Hotel Arba - Samarkand
Het fraaie hotel Arba ligt in een rustige 19e-eeuwse villawijk net buiten het centrum, tussen de katholieke en de Russisch-orthodoxe kerk in. Vlak bij het hotel is een grote boulevard, waar u 's avonds heerlijk kunt flaneren. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en 24-uurs service. Er is geen lift aanwezig. De hotelkamers verschillen onderling in grootte, maar zijn allemaal even stijlvol ingericht en beschikken over airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Arba
Jahon Palace Hotel
Hotel Jahon Palace - Samarkand
Jahon Palace Hotel ligt in Samarkand, op 4 kilometer van het stadscentrum. Het Registan ligt op 10 minuten rijden van het hotel. Het Jahon Palace Hotel beschikt over een buitenzwembad, een 24-uursreceptie, een restaurant en gratis wifi in alle kamers. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een koelkast en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Jahon Palace Hotel
Discovery Hotel in Bishkek, Kirgizië
Hotel Discovery - Bishkek
Dit hotel ligt in Bishkek, op loopafstand van een winkelcentrum. Het hotel beschikt over een buitenterras, een hotelbar, een restaurant en 24-uursreceptie. Ook is er een lift aanwezig in het hotel. Alle kamers zijn voorzien van een kluisje, wifi, een tv en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Discovery
Hotel Olive
Hotel Olive - Bishkek
Hotel Olive ligt in het centrum van Bishkek. Het hotel beschikt over een restaurant en een gemeenschappelijke lounge. In het hele hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi. Er is geen lift in het hotel. Alle kamers zijn voorzien van een tv, thee- en koffiefaciliteiten en airconditioning en een badkamer met een toilet, een douche of bad en een föhn.
Ashu-Guesthouse in Chon-Kemin-village, Kirgizie
Guesthouse Ashu - Chon Kemin
Vanuit het Ashu Guesthouse heeft u een prachtig uitzicht op de Chon-Keminvallei en de omringende bergen. De accommodatie beschikt over een restaurant, een bar en een terras waar u heerlijk kunt ontspannen. Er is geen lift aanwezig. De traditioneel ingerichte kamers beschikken over een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Ashu Guest House
Kapriz in Cholpon Ata
Hotel Kapriz Issyk-Kul - Cholpon Ata
Dit hotelcomplex ligt aan de noordoever van het meer van Issuk-Kul, in het dorpje Baktuu Dolonotu, op zo’n 500 meter van het strand. Het hotel is beschikt over een zwembad, een terras en een mooie ruime tuin. Er zijn geen liften aanwezig in het complex. De kamers beschikken over een tv, een minibar, airconditioning en een waterkoker en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van hotel Kapriz Issyk-Kul
Green Yard Hotel, Kirgizië
Hotel Green Yard - Karakol
Het moderne Green Yard Hotel ligt centraal maar rustig aan de zuidkant van Karakol, aan de voet van het Tian-Shian-gebergte. Het hotel heeft verschillende prijzen gewonnen en wordt geroemd om zijn gastvrijheid en uitstekende service. Het hotel beschikt over een restaurant, een sauna, een bar en een terras. Er is geen lift aanwezig. De kamers beschikken over een tv, wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Green Yard Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

In beide landen zijn de mensen bijzonder vriendelijk tegenover toeristen. En niet onbelangrijk: het eten is er heel erg lekker… We hebben een fantastische reis door twee zeer indrukwekkende landen gemaakt! Je raakt niet uitgekeken. Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Oezbekistan en Kirgizië!
Het was een interessante rondreis, die wij iedereen kunnen aanbevelen. Ook dankzij de uitstekende begeleiding van Claudia.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ook de lokale gidsen in Oezbekistan en Kirgizië waren uitstekend voorbereid: ze hadden veel kennis van de culturele geschiedenis van het land en waren heel vriendelijk en waar nodig doortastend!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
De kwaliteit van de hotels in Oezbekistan en Kirgizië was boven verwachting goed!!!! Prima overnachting evenals ontbijt. Lunch en diner waren veel buiten het hotel op meestal prachtige locaties!!! Vaak heel verrassend.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.