050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Contrasten aan de Zijderoute

Reisleider Bob:
‘Tussen de rivieren Amur Darya en Syr Darya in Centraal-Azië reden ooit de karavanen over de Zijderoute. Dit is een van de oudste handelsroutes ter wereld, die Europa verbond met de Oriënt. Hierover werden luxegoederen zoals zijde, satijn, muskus, edelstenen, parels en porselein vervoerd. Langs de legendarische route ontstonden machtige rijken en welvarende steden als Samarkand, Bukhara en Khiva. De citadellen, bazaars en pleinen herinneren nog steeds aan de economische bloei van weleer.

Tijdens deze cultuurvakantie volgen we een deel van de Zijderoute door twee bijzondere en zeer verschillende landen. In Oezbekistan bewondert u de mooiste gebouwen en steden van de hele Zijderoute. Op het Registan, het centrale plein van Samarkand, wordt u overweldigd door de schoonheid en baadt u in het gouden licht van de schitterende moskee. Het sprookjesachtige Bolo Hauz-plein in Bukhara ademt nog de sfeer van de khans, sjeiks en handelaren die hier ooit woonden. Na een trekking door de woestijn, zullen de besneeuwde bergen en groene dalen van Kirgizië u verbazen.

U ziet niet alleen de imposante koranscholen, paleizen en minaretten die prachtig bewaard zijn gebleven, maar ook de kleurrijke tradities en gebruiken. U leert het dagelijks leven van deze landen kennen vanuit de schaduwrijke theehuizen en op de plaatselijke bazaars die we bezoeken. Laat uw zintuigen prikkelen in het overweldigende Centraal Azië! Gaat u met mij mee?’

Inspirerende foto's van deze reis
SRC-reiziger Zietse Wolters maakte de reis Oezbekistan en Kirgizië en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Zietse tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Oezbekistan en Kirgizië!

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
vlucht Tashkent – Urgench
vlucht Tashkent – Bishkek
goede toeristenklassehotels
15x ontbijt en 14x diner
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Samarkand, Khiva en Bukhara
Tashkent en Bishkek
Registan in Samarkand
meer van Issyk-Kul
paleizen van Khiva
metrostations Tashkent
Lyabi-Hauz-complex in Bukhara
Chor-bakr-necropolis
Ruh Ordo cultureel centrum
rotstekeningen Cholpon-Ata
houtarchitectuur in Karakol
Reisleider Bob
SRC-reisleider sinds 2006
Samarkand, lange tijd behorend tot het Perzische rijk, werd ooit veroverd door Alexander de Grote en is daarna glorieus opgebouwd. Hierdoor lijkt het een sprookjesstad.
Ontmoet onze beste reisleiders in Oezbekistan
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Tashkent
+ lees meer
Kennismaking met Tashkent
+ lees meer
Verkenning Tashkent, binnenlandse vlucht naar Urgench en naar Khiva
+ lees meer
Khiva
+ lees meer
Kuhna Ark en Avasta-museum in Khiva, vrije middag
+ lees meer
Langs de karavaanroute naar Bukhara, ’s avonds een wandeling door de oude stad
+ lees meer
Complex van Lyabi-Hauz en monumenten in Bukhara
+ lees meer
Zomerresidentie emir en Chor-bakr-necropolis, naar Samarkand
+ lees meer
Werelderfgoed in Samarkand
+ lees meer
Naar Tashkent en vlucht Tashkent – Bishek
+ lees meer
Bezoek aan Bishkek, de Burana toren en Chon Kemin
+ lees meer
Langs het meer van Issyk-Kul en rotstekeningen van Cholpon-Ata
+ lees meer
Naar Karakol en het Przewalski-museum
+ lees meer
De zeven stieren van Djety Oguz
+ lees meer
Langs het meer terug naar Bishkek
+ lees meer
Vlucht Bishkek – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Oezbekistan en Kirgizië
2240 KM

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul11:30 - 15:50 uur
Istanbul - Tashkent18:40 - 00:55 uur
Bishkek - Istanbul05:55 - 09:00 uur
Istanbul - Amsterdam10:40 - 13:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

In beide landen zijn de mensen bijzonder vriendelijk tegenover toeristen. En niet onbelangrijk: het eten is er heel erg lekker… We hebben een fantastische reis door twee zeer indrukwekkende landen gemaakt! Je raakt niet uitgekeken. Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Oezbekistan en Kirgizië!
Het was een interessante rondreis, die wij iedereen kunnen aanbevelen. Ook dankzij de uitstekende begeleiding van Claudia.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ook de lokale gidsen in Oezbekistan en Kirgizië waren uitstekend voorbereid: ze hadden veel kennis van de culturele geschiedenis van het land en waren heel vriendelijk en waar nodig doortastend!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
De kwaliteit van de hotels in Oezbekistan en Kirgizië was boven verwachting goed!!!! Prima overnachting evenals ontbijt. Lunch en diner waren veel buiten het hotel op meestal prachtige locaties!!! Vaak heel verrassend.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.