050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

SRC-podcast: In de voetsporen van... (seizoen 2)

Door de reisleiders van SRC | 18-11-2020

Eerder dit jaar kon u al genieten van de prachtige reisverhalen van de SRC-reisleiders in hun video's voor de YouTube-serie 'In de voetsporen van... | Beroemde reisverhalen' (inmiddels ook te beluisteren als podcast). Voor het tweede seizoen van de serie gaan we volledig verder als podcast! Luister mee en maak vanuit huis of onderweg kennis met beroemde reizigers en hun onvergetelijke tochten.

Volg de podcast van SRC Reizen op Spotify, Apple Podcasts, Juke of Google Podcasts.

Beluister uw favoriete reisverhaal:

  1. Carlo Levi in Matera (met reisleider Paul)
  2. Edvard Grieg en Peer Gynt (met reisleidster Léonie)
  3. Tsaar Peter de Grote en de ontwikkeling van Sint Petersburg - deel 1 (met reisleider Johan)
  4. Tsaar Peter de Grote en de ontwikkeling van Sint Petersburg - deel 2 (met reisleider Johan)
  5. Tsaar Peter de Grote en de ontwikkeling van Sint Petersburg - deel 3 (met reisleider Johan)
  6. Piet Hein (met reisleidster Qurina)
  7. Osmaanse sultans (met reisleidster Claudia)
  8. De Grieken en de zeeslag bij Lepanto met reisleidster Astrid
  9. Roald Amundsen en zijn ontdekkingsreis naar de Zuidpool (met reisleidster Léonie

1. Carlo Levi in Matera - met reisleider Paul

Reisleider Paul vertelt u over Matera, een van zijn favoriete plekken in Italië. Voor wie deze mooie stad heeft bezocht is het misschien moeilijk voor te stellen, maar tot halverwege de vorige eeuw stond de plek bekend als de schande van Italië. Paul vertelt over de geschiedenis van Matera en de grotwoningen, over mensen die in de sassi leefden en over Carlo Levi, die in zijn boek ‘Christus kwam niet verder dan Eboli’ de erbarmelijke leefomstandigheden in de stad beschreef.


2. Edvard Grieg en Peer Gynt - met reisleidster Léonie

Reisleidster Léonie neemt u mee in de voetsporen van de Noorse componist Edvard Grieg en in de voetsporen van Peer Gynt, de hoofdpersoon uit het beroemde muziekstuk van Grieg. Grieg componeerde de muziek bij het gelijknamige toneelstuk van Henrik Ibsen, over de omzwervingen van de Noorse held Peer.

Tip: beluister ook de besproken muziek op op Spotify

3. Tsaar Peter de Grote en de ontwikkeling van Sint Petersburg - deel 1 - met reisleider Johan

Reisleider Johan neemt u mee in de voetsporen van Tsaar Peter de Grote en de ontwikkeling van de stad Sint Petersburg. In dit eerste deel vertelt Johan over de Nederlandse vestingbouwers en de invloed die zij hadden op de ontwikkeling van Sint Petersburg, nadat Peter de Grote in Amsterdam en Zaandam geïnspireerd raakte voor de bouw van de Russische stad.


4. Tsaar Peter de Grote en de ontwikkeling van Sint Petersburg - deel 2 - met reisleider Johan

In deze aflevering hoort u het tweede deel van Johans verhaal over Peter de Grote en de ontwikkeling van Sint Petersburg naar Hollands voorbeeld. Johan vertelt hoe Amsterdam zich in een eeuw tijd ontwikkelde tot het centrum van de wereld op het gebied van cartografie, scheepsbouw en staatsinrichting, en hoe Peter de Grote hiernaartoe trok om de kunst af te kijken en om ideeën op te doen voor de stad Sint Petersburg.


5. Tsaar Peter de Grote en de ontwikkeling van Sint Petersburg - deel 3 - met reisleider Johan

In dit derde en laatste deel van het verhaal van reisleider Johan over Peter de Grote en de ontwikkeling van Sint Petersburg naar Hollands voorbeeld, vertelt Johan over de reizen die Peter de Grote naar Nederland maakte en hoe deze reizen als inspiratie dienden voor de ontwikkeling van de Russische stad Sint Petersburg.


6. Piet Hein - met reisleidster Qurina

In deze aflevering neemt reisleidster Qurina u voor een stukje vaderlandse geschiedenis mee naar Cuba. Ze vertelt het verhaal van Piet Hein en de verovering van de zilvervloot, die plaatsvond in de baai van Matanzas, aan de noordkust van Cuba.



7. Osmaanse sultans - met reisleidster Claudia

Reisleidster Claudia neemt u mee in de geschiedenis van de Osmaanse sultans in het Topkapıpaleis in Istanbul. Ze vertelt over de harem in het paleis, het ontstaan ervan, welke mensen er in de harem leefden en hoe het leven er voor hen uitzag.



8. De Grieken en de zeeslag bij Lepanto - met reisleidster Astrid

Reisleidster Astrid neemt u mee in de geschiedenis van het Griekse Nafpaktos, dat vroeger Lepanto heette. In dit tegenwoordig zo gemoedelijke havenstadje vond in 1571 een van de grootste zeeslagen uit de wereldgeschiedenis plaats, tussen de christelijke Heilige Liga en het islamitische Ottomaanse Rijk: de zeeslag bij Lepanto.


9. Roald Amundsen en zijn ontdekkingsreis naar de Zuidpool - met reisleidster Léonie

Reisleidster Léonie neemt u haar nieuwe podcastaflevering mee op de bijzondere reis van Roald Amundsen. In 1911 bereikte deze Noorse ontdekkingsreiziger als eerste mens de Zuidpool, terwijl dat in eerste instantie helemaal niet zijn doel was geweest.

Meer reisverhalen

"Geniet thuis of onderweg van de mooiste reisverhalen!"