050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

Eye Filmmuseum

Eye is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van de film en de kunst van het bewegend beeld. Eye Filmmuseum in een iconisch gebouw aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres: een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. Voor jong en oud, filmliefhebber en -professional: vanuit steeds veranderend perspectief belicht Eye de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur. Jaarlijks bezoeken meer dan 750.000 mensen Eye om ‘anders te leren kijken’.

meiro_koizumi_battlelands_2018_courtesy_annet_gelink_gallery_amsterdam_the_netherlands_018_web.jpg
Eye Filmmuseum
16 maart tot en met 19 mei 2019
A Tale of Hidden Histories
Deze tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars film en video inzetten om verhalen over de geschiedenis te onderzoeken, deconstrueren en te 'ontmaskeren’.

Ontdek film in Eye

Eye volgt de actualiteit op de voet met filmprogramma’s, tentoonstellingen en evenementen. Iedere dag staat het museumgebouw vanaf tien uur open voor iedereen die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd. Met vier zalen, een expositieruimte, een educatieve verdieping, een shop en een bar-restaurant heten we de bezoeker welkom. Op de benedenverdieping van Eye, het Panorama, is een vaste presentatie te zien met filmapparaten die belangrijke momenten in de geschiedenis van de cinema markeren. Het Panorama is geschikt voor jong en oud.

Trotse reispartner van Eye Filmmuseum

SRC Reizen is sinds 1 januari 2019 trotse partner van het Eye Filmmuseum in Amsterdam! Als reispartner verzorgen wij de exclusieve reizen voor begunstigers, sponsoren en vrienden van het museum.

A Tale of Hidden Histories

Van 16 maart tot en met 19 mei 2019 kunt u de tentoonstelling 'A Tale of Hidden Histories' bezoeken. Deze tentoonstelling laat met het werk van beeldend kunstenaars Broomberg & Chanarin, Omer Fast, Chia-Wei Hsu en Meiro Koizumi zien hoe kunstenaars film en video, maar ook bijvoorbeeld dia projectie, documenten, foto’s en geluid inzetten om verhalen over de geschiedenis te onderzoeken, deconstrueren en te ‘ontmaskeren’. Veel van de getoonde werken belichten de geschiedenis in conflictgebieden; die plekken in de wereld waar waarheid en fictie op scherp worden gezet. De tentoonstelling wordt omlijst met een programma van films, talks en events in de filmzalen met de titel Shell Shock – Post Traumatic Cinema.