050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam is een dependance van de Hermitage in Sint Petersburg. Door steeds wisselende tentoonstellingen die thema's uit de Russische geschiedenis of kunststijlen belichten, wordt de prachtige kunst uit dit wereldberoemde Russische museum, op een boeiende wijze gepresenteerd aan publiek.

classical-beauties-hermitage-amsterdam.jpg
Hermitage Amsterdam
Te zien t/m 13 januari 2019
Classic Beauties - Kunstenaars, Italië en de schoonheidsideaal van de 18de eeuw
Een prachtige tentoonstelling waarin u de schoonheidsidealen van de classicistische kunstenaars herbeleefd!

Reispartner van de Hermitage

SRC Reizen is de officiële reispartner van De Hermitage Amsterdam! De prachtige tentoonstellingen waarin kunst, geschiedenis en Rusland aan bod komen en verweven zijn, sluiten naadloos aan bij ons rijke reisaanbod. Ook inspireren ze ons om prachtige thematische reizen te ontwikkelen, die even verrijkend zijn als de exposities.

Classic Beauties - Kunstenaars, Italië en de schoonheidsideaal van de 18e eeuw

Heel Europa kijkt halverwege de 18e eeuw met grote spanning naar de opgravingen in Italië. De schoonheid van de kunstschatten die bovenkomen, slaat in als een bom. Ze worden dé inspiratiebron voor kunstenaars, die de lichamelijke schoonheid van de klassieken herontdekken en perfectioneren. Het lokt een rage uit onder jonge aristocratische Europeanen: zij gaan op Grand Tour. Velen ondernemen de maandenlange reis naar Italië, in het bijzonder naar Rome. In de Eeuwige Stad ontmoeten Grand Touristen beroemde kunstenaars die streefden naar de ultieme perfectie: nóg beter dan het (esthetische) ideaal van de Grieken en de Romeinen.

Aan de hand van ruim 60 sculpturen, schilderijen en tekeningen van 25 toonaangevende kunstenaars gaat u net als de Grand Touristen in de Hermitage op Italië-reis. U treft daar de kunstenaars van die tijd, onder wie Pompeo Batoni, Anton Raphael Mengs, Angelika Kauffmann en de beroemdste van allemaal, Antonio Canova. Van hem ziet u maar liefst acht sculpturen in de tentoonstelling, waaronder de beroemde Drie Gratiën, Amor en Psyche en Hebe. Een prachtige tentoonstelling waarin u het schoonheidsideaal van de classicistische kunstenaars herbeleefd! Wilt u deze tentoonstelling met korting bezoeken? Download dan de kortingsbon.

Korting voor vrienden

Vrienden van de Hermitage krijgen met hun vriendenpas 5% korting op de reizen van SRC, met een maximumbedrag van € 105,- per persoon. Vraag ernaar bij uw telefonische boeking.