050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol
U bent hier: Home | Onze partners

Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam was een dependance van de Hermitage in Sint Petersburg, maar door de oorlog in Oekraïne heeft het museum op donderdag 3 maart 2022 besloten de banden met het State Hermitage Museum te verbreken. Het museum aan de Amstel bezint zich nu op haar toekomst voor de lange termijn.

Het Gele Huis (De straat) van Vincent van Gogh | Dutch Heritage Amsterdam
Het Gele Huis van Vincent van Gogh
Te zien vanaf dinsdag 17 mei tot en met zondag 26 juni 2022.
Welkom bij de tweede editie van Dutch Heritage Amsterdam: ‘Het Gele Huis (De straat)’ van Vincent van Gogh, uit de beroemde collectie van het Van Gogh Museum!

Hermitage Amsterdam heropent als Dutch Heritage Amsterdam

Na de breuk met de Hermitage in Sint Petersburg en het voortijdig sluiten van de lopende tentoonstelling schieten Nederlandse musea de Hermitage Amsterdam te hulp. Onder de naam Dutch Heritage Amsterdam komt het museum met een vierdelige serie waarin telkens één topstuk centraal staat uit een toonaangevende Nederlandse collectie. Na 'Het melkmeisje van Vermeer' uit het Rijksmuseum staat tijdens de tweede editie van Dutch Heritage Amsterdam het meesterwerk ‘Het Gele Huis (De straat)’ van Vincent van Gogh, uit de beroemde collectie van het Van Gogh Museum, te zien. Vanaf dinsdag 17 mei tot en met zondag 26 juni 2022 wordt op bijzondere wijze deze publiekslieveling uit het Van Gogh Museum getoond. Hoogtepunt is natuurlijk het meesterwerk zelf, maar er is meer te zien én ontdekken.
Reispartner van de Hermitage

SRC Reizen is de officiële reispartner van Hermitage Amsterdam! De prachtige tentoonstellingen geven, net als onze reizen, een brede blik op de wereld. Ze inspireren ons om prachtige themareizen te ontwikkelen, die net zo cultuurrijk zijn als de exposities.