050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol
U bent hier: Home | Onze partners

Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam is een dependance van de Hermitage in Sint Petersburg. Door steeds wisselende tentoonstellingen die thema's uit de Russische geschiedenis of kunststijlen belichten, wordt de prachtige kunst uit dit wereldberoemde Russische museum, op een boeiende wijze gepresenteerd aan publiek.

Tentoonstelling Juwelen! in Hermitage Amsterdam
Juwelen! Schitteren aan het Russische hof
Te zien t/m 16 oktober 2020
Een schitterende tentoonstelling met de mooiste schatten uit de juwelencollectie van de Hermitage

Reispartner van de Hermitage

SRC Reizen is de officiële reispartner van De Hermitage Amsterdam! De prachtige tentoonstellingen waarin kunst, geschiedenis en Rusland aan bod komen en verweven zijn, sluiten naadloos aan bij ons rijke reisaanbod. Ook inspireren ze ons om prachtige thematische reizen te ontwikkelen, die even verrijkend zijn als de exposities.

Juwelen! Schitteren aan het Russische hof

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in St.-Petersburg. Ontmoet de flamboyante keizerinnen Anna, Elisabeth en Catharina de Grote, maar ook de grootvorsten, tsarina’s en adellijke fashionista’s uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. Bij bals en partijen droegen zij de meest schitterende kostuums. Daar kozen ze juwelen bij die hun identiteit, smaak, afkomst en rijkdom toonden. Ze werden besteld bij toonaangevende juwelenhuizen als Cartier, Tiffany en natuurlijk hofleverancier Fabergé. Veel sieraden gingen verloren na de Russische Revolutie. In Juwelen! schitteren bewaard gebleven topstukken in het decor van balzalen en boudoirs zoals in het Winterpaleis van de tsaren.