050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam is een dependance van de Hermitage in Sint Petersburg. Door steeds wisselende tentoonstellingen die thema's uit de Russische geschiedenis of kunststijlen belichten, wordt de prachtige kunst uit dit wereldberoemde Russische museum, op een boeiende wijze gepresenteerd aan publiek.

cranach-de-schatkamer-web.jpg
Hermitage Amsterdam
Te zien t/m 25 augustus 2019
De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage
Een bijzondere tentoonstelling met de mooiste kunst uit de collectie van de Hermitage in Sint Petersburg

Reispartner van de Hermitage

SRC Reizen is de officiële reispartner van De Hermitage Amsterdam! De prachtige tentoonstellingen waarin kunst, geschiedenis en Rusland aan bod komen en verweven zijn, sluiten naadloos aan bij ons rijke reisaanbod. Ook inspireren ze ons om prachtige thematische reizen te ontwikkelen, die even verrijkend zijn als de exposities.

De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage

De Hermitage Amsterdam viert in 2019 haar 10-jarig jubileum. Reden voor een feestje met een bijbehorende bijzondere tentoonstelling! Museumdirecteur van de Hermitage in Sint Petersburg, professor Piotrovsky, maakte voor Nederland een prachtige keuze uit de schatkamers van de Hermitage, met de oude collecties van de tsaren als uitgangspunt. Hij koos uit de grootse collectie honderden kunstwerken van grote namen als Bernini, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto en Velazques, maar ook van kunst uit de prehistorie, uit het oude Egypte, uit China en natuurlijk ook uit de Russische kunst. Zij vormen een ware schatkamer in de Hermitage Amsterdam en tonen u een encyclopedisch overzicht van de kunstgeschiedenis. Een unicum in Nederland, zoals geen enkel ander museum dat kan. Wilt u de grootse kunst uit Sint Petersburg met korting bekijken? Download dan de kortingsbon!