050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Onze partners

Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam was een dependance van de Hermitage in Sint Petersburg, maar door de oorlog in Oekraïne heeft het museum op donderdag 3 maart 2022 besloten de banden met het State Hermitage Museum te verbreken. Het museum aan de Amstel bezint zich nu op haar toekomst voor de lange termijn.

Rembrandt & tijdgenoten | Hermitage Amsterdam
Rembrandt & tijdgenoten
Te zien vanaf 4 februari tot en met 27 augustus 2023
Bewonder 35 schilderijen afkomstig van The Leiden Collection, een unieke privécollectie uit New York!

Tentoonstelling Rembrandt & tijdgenoten

De tentoonstelling Rembrandt & tijdgenoten is vanaf 4 februari 2023 te bekijken in de Hermitage Amsterdam. Bewonder 35 schilderijen afkomstig van The Leiden Collection, een unieke privécollectie uit New York. De collectie is genoemd naar de geboorteplaats van Rembrandt en is representatief voor het werk van kunstenaars die in Leiden zijn geboren. Naast Rembrandt zijn dat werken van zijn leermeester of juist leerlingen. Denk aan Pieter Lastman, Carel Fabritius, Arent de Gelder of Godefridus Schalcken. Maar ook schilders als Jan Lievens, Gerrit Dou, Frans van Mieris en Jan Steen zijn te zien, allen met het verbindende thema: historiestukken. In de 17de eeuw werden deze werken gezien als de nobelste, meest prestigieuze vorm van schilderen. Kom dus vooral en kijk uw ogen uit!

Reispartner van de Hermitage

SRC Reizen is de officiële reispartner van Hermitage Amsterdam! De prachtige tentoonstellingen geven, net als onze reizen, een brede blik op de wereld. Ze inspireren ons om prachtige themareizen te ontwikkelen, die net zo cultuurrijk zijn als de exposities.