050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Onze partners
Reispartner Van Gogh Europe+
Vincent van Gogh (1853-1890) is één van de meest geliefde kunstenaars ter wereld. Zijn schilderijen, tekeningen en brieven inspireren jong en oud. Van Gogh Europe is een samenwerkingsverband van Europese erfgoedlocaties en musea die verbonden zijn aan het leven en werk van Vincent van Gogh. De kunst van Vincent van Gogh is onlosmakelijk verbonden met de vele plekken in Europa waar hij heeft gewoond en gewerkt. Veel van de landschappen en plaatsen die hem inspireerden zijn tot op de dag van vandaag te bezoeken: van zijn geboorteplaats Zundert in het zuiden van Nederland, tot aan de psychiatrische instelling waar hij een jaar verbleef in Saint-Rémy-de-Provence en de prachtige korenvelden van het Franse Auvers-sur-Oise.

Van Gogh Europe maakt het mogelijk om in de voetsporen van deze wereldberoemde kunstenaar te treden en zelf zijn kunst, erfgoed en levensverhaal te gaan ontdekken. Binnen dit netwerk hebben zich maar liefst 10 musea en 12 erfgoedlocaties uit Nederland, België, Engeland en Frankrijk verenigd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum, Musée d’Orsay in Parijs, het Van Gogh House London, de Van Gogh huizen in de Belgische Borinage en de graven van Vincent en Theo van Gogh in Auvers-sur-Oise. Samen zetten deze partijen zich in om Van Goghs erfgoed te behouden en te promoten door onder andere educatieve projecten en toeristische activiteiten op te zetten en te ondersteunen. In het bijzondere Van Gogh-jaar 2023 slaan Van Gogh Europe en SRC Reizen de handen ineen om u de kans te bieden volledig georganiseerd de reis die Vincent van Gogh door Europa maakte te volgen! Meer informatie vindt u op de website van Van Gogh Europe.
Volg Van Goghs voetsporen+
SRC Reizen is de officiële reispartner van Van Gogh Europe. Sinds het bijzondere Van Gogh-jaar in 2023 slaan Van Gogh Europe en SRC Reizen de handen ineen om kunstliefhebbers de mogelijkheid te bieden om in Nederland, België en Frankrijk het leven Vincent van Gogh te ontdekken. In 2024 bieden SRC Reizen en Van Gogh Europe de volgende reizen in het voetspoor van Vincent van Gogh aan:
Van Gogh in België en Frankrijk | culturele groepsreis | 8 dagen
In het voetspoor van Van Gogh | autovakantie | 11 dagen
Van Gogh in de Provence | fly drive | 8 dagen