050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Toeren door het mooiste landschap van Italië

Toscane is een van de meest geliefde regio’s van Italië! En terecht! Tijdens deze individuele reis maakt u kennis met dit prachtige gebied. Met uw huurauto rijdt u een prachtige route door een landschap vol cipressen, zacht glooiende heuvels, wijnranken en olijfbomen. Tussen al dit natuurschoon liggen eeuwenoude kunststeden als Pisa, Siena en Florence.

Maar juist de kleinere en onbekendere stadjes zoals Montalcino, Pienza en Orbetello maken een bezoek aan Toscane erg bijzonder. Deze reis combineert bekende hoogtepunten als Arezzo en San Gimignano met onbekende Toscaanse juweeltjes als Pitigliano in de Maremma en Monteriggioni in de Chianti.

Tijdens deze fly drive verkent u in uw huurauto en met een routekaart in uw eigen tempo het prachtige Toscane. Vanuit drie fraaie landelijk gelegen agriturismo’s bezoekt u op uw gemak de bezienswaardigheden van deze regio. ’s Avonds geniet u van de rust en ruimte van het Toscaanse landschap. Op een wijnboerderij proeft u de wereldberoemde chiantiwijn, die goed combineert met pappa al pomodoro, de pittige pecorinokaas en andere streekgerechten. Neemt u een fles wijn mee naar huis, zodat u in gedachten terug kan keren naar dat zonnige Toscaanse terras? Beleef bella Italia!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
8 dagen huurauto met airconditioning
verblijf in sfeervolle agriturismo’s
7x ontbijt
1x diner in restaurant
welkomstdrankjes agriturismo’s
wijnproeverij
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Florence en Chiantistreek
Pisa en Lucca
Arezzo en Siena
Pienza en San Gimignano
Val d’Orcia en Maremma
Orbetello en Pitigliano
Castelnuovo Berardenga
Monteriggioni en Montalcino
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: Kookworkshop met Mamma Imma
Italiaans koken met uw eigen geplukte kruiden en verse ingrediënten: authentieker kan een kookworkshop bijna niet worden!

De reis in het kort

Amsterdam – Pisa – Lucca
Florence
Arezzo en Castelnuovo Berardenga
Siena, Monteriggioni en San Gimignano
Val d’Orcia met Montalcino en Pienza
Maremma met Pitigliano en Sovana
Orbetello
Pisa – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Pisa – Lucca

U vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Pisa, waar uw huurauto voor u klaar staat op de luchthaven. Als u niet te laat aankomt, kunt u op deze dag al een bezoek brengen aan Pisa en Lucca. Pisa is vooral bekend om haar scheve toren, maar het Campo dei Miracoli, het Veld der Wonderen, heeft nog veel meer moois. Op het hoogtepunt van haar macht bouwde Pisa aan de rand van de toenmalige stad een prachtige kathedraal, een doopkapel, een oude begraafplaats en een klokkentoren. Lucca is een dromerig stadje met 17e-eeuwse stadswallen, die nog geheel intact zijn. Dit stadje heeft ook sfeervolle pleinen, middeleeuwse kerken en gezellige winkelstraatjes: een aanrader! Aan het einde van de middag rijdt u naar uw agriturismo in de omgeving van Lucca, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 30 km)

¡ Extra
’s Avonds kunnen we voor u een tafel reserveren in een leuk Toscaans restaurant. ( kosten € 35 per persoon)

dag 2: Florence, stad van de renaissance

U kunt de auto gebruiken voor uw bezoek aan Florence. Rondom de binnenstad zijn een aantal parkeerplaatsen. U kunt ook met de auto naar het station van Montecatini Terme rijden en daar op de trein naar Florence stappen. De trein brengt u in 60 minuten naar de mooiste stad van Toscane, ook wel de bakermat van de renaissance genoemd. Er is in Florence genoeg te zien! Bezoekt u de prachtige dom en de doopkapel, wandelt u over de Ponte Vecchio of bezoekt u het Museo dell’Opera del Duomo, waar u onder meer beeldhouwwerken van Donatello en Michelangelo kunt bewonderen? Wandel ook langs het Palazzo Medici-Riccardi en de San Lorenzokerk. Of bezoek vlak bij het station van Florence de Santa Maria Novella en bewonder de Drie-eenheid van Masaccio, een meesterwerk van de renaissance. Met de trein of de auto reist u terug naar uw agriturismo. (reisafstand ca. 130 km)

¡ Extra
U kunt op deze dag een optionele excursie maken: een wandeling van twee uur door Florence, onder leiding van een gids. (kosten € 105,- per persoon)

¡ Extra
U kunt ook een reservering voor het Uffizi bijboeken. Op een vast tijdstip kunt u dan met uw reservering het Uffizi bezoeken. Zo omzeilt u de vaak lange wachtrijen. (kosten € 30,- per persoon)

dag 3: Arezzo en Castelnuovo Berardenga

U verlaat de omgeving van Lucca en rijdt verder Toscane in naar Arezzo. Dit stadje met net geen 100.000 inwoners ligt op een heuvel in het oosten van Toscane. Het wordt wel het juweeltje van Italië genoemd. Arezzo heeft alles waar Toscane bekend om staat: cultuur in de vorm van de 13-eeuwse San Francescokerk, die een prachtige frescocyclus uit de renaissance heeft en sfeervolle straatjes met restaurants waar u heerlijk kunt eten. Ook zijn hier winkeltjes met prachtig keramiek en Italiaans leer te vinden. U kunt Arezzo zelf verkennen. Aan het begin van de middag rijdt u verder naar Castelnuovo Berardenga, in het hart van de Chiantistreek. Tussen glooiende heuvels, wijngaarden, graanvelden en cipressen liggen schilderachtige stadjes, dorpjes en oude villa’s. In Castelnuovo vindt u smalle straatjes en kleine steegjes, die u door een doolhof van kleurrijke oude gebouwen leiden. In het stadje worden het hele jaar door evenementen georganiseerd, zoals een wijnfestival. U verblijft de komende drie nachten in de omgeving van Siena. (reisafstand ca. 225 km)

¡ Extra
U kunt op deze dag of de komende twee dagen een kookworkshop volgen: onder leiding van een volleerd kok krijgt u een drie uur durende kookles. ( kosten € 140,- per persoon)

dag 4: Siena, Monteriggioni en San Gimignano

Een prachtige tocht door het Toscaanse landschap brengt u naar Siena. In de middeleeuwen was deze rijke stad de grote rivaal van Florence. Veel mensen verkiezen het prachtige Siena boven haar grote zus. De intimiteit van deze stad is daar vast de reden voor. De straatjes en steegjes van Siena leiden u allemaal naar het centrale plein, het wereldberoemde Piazza del Campo. Drinkt u een geurige espresso op een terrasje? Of beklimt u de toren van het gemeentehuis en geniet u van een overweldigend uitzicht over de omgeving van Siena? Ten noorden van Siena ligt het dorpje Monteriggioni, gebouwd bovenop een heuvel door de belangrijkste Sienese machthebbers. Dit middeleeuwse dorpje is goed bewaard gebleven. Wilt u nog meer moois zien? Rijd dan een stukje verder naar San Gimignano. Ook deze plaats prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geen wonder: het is een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Toscane. De dertien torens domineren het silhouet van de stad. Op haar hoogtepunt had de stad zelfs zeventig torens. Door haar ligging, aan de pelgrimsroute naar Rome, bloeide San Gimignano. Dat eindigde toen de route werd omgelegd en de pest uitbrak. De economie stortte in, maar het middeleeuwse karakter van de stad bleef behouden. Deze avond hebben we een tafel voor u gereserveerd in een typisch Italiaans restaurant in Monteriggioni. (reisafstand ca. 120 km)

dag 5: Val d’Orcia met Montalcino en Pienza

Ten zuiden van Siena, langs de gelijknamige rivier, ligt de Orcia vallei, een van de meest ongerepte gebieden van Toscane. Het dal bestaat uit glooiende heuvels die zijn bedekt met olijfbomen, wijngaarden en bossen. Niet voor niets staat Val d’Orcia op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Het dal is een inspiratiebron voor kunstenaars en is te zien in veel renaissanceschilderijen. Een stop in Montalcino is een aanrader. Dit bergdorpje, dat door de Etrusken is gesticht, is beroemd om de brunello di Montalcino, de Toscaanse rode wijn. Pienza ligt zo’n 20 kilometer van Montalcino en is vooral bekend om de pecorino, die is gemaakt van schapenmelk. Restaurants verwerken deze lekkernij in tal van gerechten. Het stadje heeft meer te bieden. Het hart van Pienza is het Piazza Pio. Hier ziet u de Duomo, het Palazzo Piccolomini, het Palazzo Borgia en het Palazzo Priori. In de omgeving van Montalcino en Pienza kunt u een wijnboerderij bezoeken, waar u tijdens een proeverij geniet van de lokale wijnen. Aan het einde van de middag klinken in het klooster van San Antimo prachtige Gregoriaanse gezangen. Wellicht keert u hiervoor terug naar Montalcino, voordat u naar de agriturismo rijdt. (reisafstand ca. 160 km)

dag 6: Maremma

Deze ochtend rijdt u naar het zuiden van Toscane. De zuidelijke kuststrook wordt de Maremma genoemd. Hier stond de wieg van de Etruskische beschaving. Dit volk van handelaren, kunstenaars en stedenbouwers leefde in de 6e en 5e eeuw voor Christus in dit gebied. Na de val van het Romeinse Rijk werd dit gebied aan zijn lot overgelaten. Pas in de 20e eeuw maakten boeren de streek weer vruchtbaar, in ruil voor grond. Op weg naar de volgende agriturismo kunt u Pitigliano bezoeken, een van de meest typische stadjes van de Maremma. Zowel de klif als de stad zijn gemaakt van tufsteen, waardoor het moeilijk te zien is waar de natuur stopt en de stad begint. Pitigliano is lange tijd een toevluchtsoord voor joden geweest, waardoor het stadje klein Jeruzalem werd genoemd. Het stadje is beroemd om zijn Vie Cave; aan de voet van de heuvel ligt een gangenstelsel van holle wegen dat is aangelegd door de Etrusken. Deze wegen zijn uit tufsteen gehouwen. Als u dit stelsel bezoekt, wordt u op sommige plekken omgeven door wanden van wel twintig meter hoog! De paden verbinden Pitigliano, Sorano en Sovana met elkaar. Sovana is een dorp met een goed bewaard middeleeuws stratenplan. Op het Piazza del Palazzo Pretorio kunt u eeuwenoude gebouwen bewonderen. Vergeet ook niet te genieten van de lokale wijnen, zoals de bianco di Pitigliano, de eerste wijn uit de Maremma die de kwaliteitsaanduiding ‘DOC’ kreeg. Probeer in Pitigliano een andere lokale bestseller te kopen; lo sfratto. Dit gerecht, een deegrol gevuld met honing en noten, is van joodse oorsprong. U verblijft deze twee nachten in de omgeving van Orbetello. (reisafstand ca. 220 km)

dag 7: Orbetello

Orbetello ligt in een lagune. Een kunstmatige dijk verbindt de stad met het voormalige eiland Argentario. Ooit was Orbetello de hoofdstad van de kleine, door Spanje geregeerde staat Presidio. In het geheel autovrije stadje is alles eenvoudig te voet te bereiken. De kathedraal Santa Maria Assunta, die Spaanse invloeden heeft, is een bezoek zeker waard. Dicht bij de stad staat de Molino Spagnolo, de laatste van de negen molens die hier ooit stonden. Ook de oude charmante vissersdorpjes Porto Santo Stefano en Talamone zijn aanraders. (reisafstand ca. 80 km)

dag 8: Pisa – Amsterdam

U neemt afscheid van bella Italia! U rijdt terug naar Pisa. Als uw vluchtschema dat toelaat, kunt u nog even door Pisa dwalen. U levert uw huurauto in op de luchthaven en vliegt terug naar Nederland. (reisafstand ca. 200 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Italiaans diner Toscaans restaurant, Italië
Italiaans diner - Toscaans restaurant
Genieten van Toscaanse kookkunsten
Inclusief: Italiaans 3-gangendiner
Duur: 2 uur
Exclusief: drankjes
Kosten: € 35 per persoon
U kunt op dag 1 of 2 genieten van een Italiaans diner in een Toscaans restaurant.
Zicht op Florence, Toscane, Italië
Stadswandeling - Florence
Struinen door de mooiste stad van Toscane
Duur: 2 uur
Inclusief: privégids
Kosten: € 105 per persoon
U kunt een optionele excursie maken: een wandeling van 2 uur door Florence onder leiding van een gids.
Uffizi in Florence, Toscane, Italië
Museumreservering Uffizi - Florence
Rustig genieten van de kunst!
Inclusief: entree en reservering
Kosten: € 30 per persoon
U kunt een reservering voor het Uffizi bijboeken. Op een vast tijdstip kunt u met uw reservering het Uffizi bezoeken. U omzeilt zo de vaak lange wachtrijen.
Pasta, Italië
Kookworkshop
De handen uit de mouwen tijdens een heerlijke kookworkshop
Duur: 3 uur voorbereiding en tijd diner
Inclusief: maaltijd en wijn
Kosten: € 140,- per persoon
U kunt een kookworkshop volgen bij Mama Imma. In de tuin plukt u dan eerst kruiden. Vervolgens gaat u aan de slag in de keuken, waar u uw eigen diner bereidt. Mamma Imma geeft kookworkshops in de buurt van uw agriturismo.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven, zoals Eindhoven of Rotterdam? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Ruimbagage en stoelreservering
Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling van een toeslag online van tevoren bijboeken. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de online services (bijboeken ruimbagage, inchecken en stoelreservering) van Transavia.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Pisa12:10 - 14:05 uur
Pisa - Amsterdam15:10 - 17:15 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen (een VW Polo of gelijkwaardig). U kunt tegen een toeslag een upgrade naar een ruimere auto boeken. Vraag bij boeking naar de exacte prijzen en voorwaarden.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-inpakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij uw boeking de voorwaarden die op uw type auto van toepassing zijn.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Italië soms niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Agriturismo's

U verblijft tijdens deze reis in agriturismo’s. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Borgo la Torro, Italië
Hotel Borgo la Torre - Montecarlo
Deze agriturismo ligt aan de weg naar het karakteristieke dorp Montecarlo en is omgeven door rustgevend platteland. De boerderij richt zich op het verbouwen van wijndruiven en olijven. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door de wijnkelder en deel te nemen aan wijnproeverijen. Zoekt u tijdens uw verblijf verfrissing in het zwembad of de jacuzzi of leest u een boek op het terras onder het genot van een glas Toscaanse wijn? De sfeervolle kamers zijn veelal ingericht met houten meubilair en beschikken over een minibar, gratis wifi en een badkamer met een douche en eeen toilet.

Bekijk de website van Borgo la Torre
San Giorgio, Italië
Agriturismo San Giorgio - Siena
Deze prachtige agriturismo ligt midden in de Toscaanse heuvels met uitzicht op Siena. De familie heet u hier hartelijk welkom en zorgt aan het begin van de dag voor een heerlijk ontbijt. Geniet in de tuin van de rust, het uitzicht over de glooiende heuvels en het heerlijke zwembad. De kamers zijn voorzien van koffie-theezetfaciliteiten en een badkamer met douche en toilet.

Bekijk de website van Agriturismo San Giorgio
Tenuta Agricola dell'Uccellina, Italië
Agriturismo Uccellina - Magliano
De Tenuta Agricola dell'Uccellina is een boerderij in het hart van de Toscaanse Maremma en ligt op een paar kilometer van Grosseto en op slechts 5 kilometer van de zee. Het agrarische landgoed van Uccellina strekt zich uit over een heuvelachtig gebied met bossen en mediterraan struikgewas, een verblijf midden in de natuur! Deze agriturismo beschikt over een restaurant en een prachtige tuin. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Agriturismo Uccelina

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Pisa en vice versa met Transavia.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto met airconditioning.
Verblijf in sfeervolle agriturismo’s in 2-persoonskamers met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Een diner op dag 4 in een Italiaans restaurant in Monteriggioni.
Welkomstdrankje in alle agriturismo’s.
Bezoek aan een wijnboerderij met een wijnproeverij.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw fly drive door Toscane verlengen in Cecina Mare of in Marina di Grossetto. Bij uw offerteaanvraag kunt u aangeven of u uw reis wilt verlengen en voor hoeveel nachten.

Cecina Mare is een prachtige plaats aan de Toscaanse kust. Vanuit hier kunt u gemakkelijk de prachtige steden Siena, Florence en Pisa bezoeken. Voor liefhebbers van kunst en cultuur is een bezoek aan Massa Marittima en Volterra een aanrader. Hotel Aurora is gelegen aan de Toscaanse kust in het karakteristieke Cecina Mare. Het hotel grenst direct aan het strand waar u een wandeling kunt maken over de pier. Tevens is er in het hotel gratis wifi. ’s Avonds kunt u genieten van Toscaanse gerechten in het restaurant dat in het hotel gevestigd is. Uw kamer heeft airconditioning en een flatscreen-tv. De badkamer is voorzien van een douche. Vanaf uw kamer heeft u uitzicht op zee.


Marina di Grossetto is een leuke plaats aan de Toscaanse kust. De plaats stond vroeger bekend als een echt vissersstadje, en ook nu wordt er nog volop gevist. Het Parco della Maremma ligt op 20 minuten rijden. Hier kunt u heerlijke wandelingen maken of fietsen. Hotel Terme Leopoldo ligt tussen de pijnbomen, op 2 minuten lopen van het strand. Maar ook het centrum van Marina di Grosseto ligt maar op een paar minuten wandelen. In het hotel kunt u ontspannen op het zonneterras en de twee buitenzwembaden. U kunt ook gebruikmaken van het beauty centre. ’s Avonds kunt u in het hotel dineren. Het hotel beschikt over moderne kamers met airconditioning, flatscreen-tv en een minibar. De badkamer is voorzien van douche en toilet.