050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
Cabinebagage en handbagage+
Per 3 april 2024 heeft Transavia de regels voor het meenemen van bagage in de cabine aangepast. Transavia praat nu over:
cabinebagage (voorheen handbagage) met een formaat van max. 55 x 35 x 25 cm
Deze moet tijdens de vlucht in de vakken boven de stoelen opgeborgen worden.
handbagage (voorheen accessoire) met een formaat van max 40 x 30 x 20 cm
Deze moet tijdens de vlucht onder de stoel voor u geplaatst worden.
Samen mogen deze items niet meer wegen dan 10 kilo.

Handbagage is altijd gratis, voor cabinebagage moet u afhankelijk van de reis die u geboekt heeft en het moment waarop u geboekt heeft, bijbetalen. Uw handbagage mag altijd mee in de cabine. Voor grotere tassen en trolleys (de cabinebagage) is beperkt ruimte in de cabine. Alleen de eerste 70 stuks mogen daarom mee aan boord. De overige cabinebagage van dit formaat wordt in het ruim vervoerd.
Lees meer over het veranderd bagagebeleid van Transavia en over de regels voor handbagage bij Transavia..

Regels voor groepsreizen tot 1 november 2024

Voor de groepsreizen van SRC met vertrek tot en met 31 oktober is in de ticketprijs één stuk cabinebagage plus één stuk handbagage samen met een maximaal gewicht van 10 kg inbegrepen. U hoeft dus niet bij te betalen voor het meenemen van cabinebagage. Let op: voor deelnemers van groepsreizen zullen de aangepaste regels rondom de cabinebagage ook gelden bij vertrek vanaf 1 november 2024.

Regels voor individuele reizen en maatreizen

Voor individuele reizen en maatwerkreizen geboekt ná 3 april 2024, geldt het volgende: u mag gratis één stuk handbagage meenemen aan boord. Indien u daarnaast ook een stuk cabinebagage aan boord wilt meenemen dan moet dit tegen betaling worden bijgeboekt. Het bijboeken van deze cabinebagage gaat via Mijn Transavia. De tarieven hiervoor liggen tussen de € 10,- en € 27,- per enkele reis (afhankelijk van uw bestemming).Ruimbagage bijboeken via Transavia+
Mocht u ruimbagage mee willen nemen op uw op uw groepsreis of individuele reis, dan kunt u deze tegen een meerprijs bijboeken. De tarieven die hiervoor gelden zijn:
• 15 kg ruimbagage: vanaf € 24,- per persoon per enkele reis*
• 20 kg ruimbagage: vanaf € 30,- per persoon per enkele reis*
• 25 kg ruimbagage: vanaf € 35,- per persoon per enkele reis*
* Tarief is afhankelijk van uw route. Als u op de luchthaven ruimbagage bijboekt, dan is de prijs aanzienlijk hoger. Boek uw ruimbagage vóórdat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken kunt u niets meer wijzigen in de boeking.

Ruimbagage bijboeken voor groepsreizen

Wij adviseren alleen ruimbagage bij te boeken wanneer uw reis vertrekgarantie heeft gekregen. U kunt bagage bijboeken vanaf 11 weken tot kort voor vertrek, op de SRC-pagina van Transavia. Gebruik uw SRC-boekingsnummer om in te loggen.

Ruimbagage bijboeken voor individuele reizen en maatreizen

U kunt uw ruimbagage bijboeken via Mijn Transavia. Gebruik hiervoor uw Transavia-boekingsnummer.


Ruimbagage bijboeken via SRC Reizen+
Het is mogelijk dat SRC Reizen het bijboeken van de ruimbagage bij Transavia voor u verzorgt. Hiervoor brengen wij € 10,- servicekosten in rekening.

Ruimbagage bijboeken voor groepsreizen

U kunt tijdens uw online of telefonische boeking per persoon ruimbagage (uitsluitend 20 kilo) bijboeken. Hiervoor geldt dan per persoon het tarief van € 30,- per enkele reis en € 10,- servicekosten. De totale kosten voor het bijboeken van ruimbagage van Transavia bij SRC Reizen zijn voor een retourvlucht € 70,- per persoon. Heel soms komt het voor dat alleen de heen- of de terugvlucht door Transavia wordt uitgevoerd. In dat geval kunt u voor deze enkele reis de ruimbagage bijboeken.

Ruimbagage bijboeken voor individuele reizen en maatreizen

U kunt tijdens het offertetraject aangeven dat u de ruimbagage wenst bij te boeken. U kunt dan kiezen uit alle gewichtsvarianten. SRC zal de ruimbagage voor u bijboeken tegen het dan geldende tarief plus € 10,- servicekosten.


Online inchecken+
U kunt bij Transavia voor zowel uw groepsreis als uw individuele reis vanaf 30 uur tot 4 uur vertrek online inchecken. Wij raden u aan om, als dat mogelijk is, gebruik te maken van deze service. Uiteraard kunt u altijd inchecken bij de check-in-balie of de check-in-automaten op de luchthaven.

Gebruik onderstaande links om in te checken:
Inchecken voor groepsreizigers
Inchecken voor individuele reizigers
Let op! Tijdens het online incheck-proces kunt u kiezen uit de stoelen die nog beschikbaar zijn. Wilt u een vaste plaats of een stoel met extra beenruimte reserveren, kijkt u dan hieronder bij ‘Stoelreserveringen’.
Stoelreserveringen+
Voor alle Transavia-vluchten van groepsreizen en individuele reizen is het mogelijk, tegen betaling, een stoelreservering te maken. Wij raden u voor culturele groepsreizen aan alleen een stoelreservering te maken wanneer uw reis vertrekgarantie heeft gekregen. Stoelreserveringen kunnen vanaf 11 weken tot uiterlijk 30 uur voor vertrek gemaakt worden. Aan een stoelreservering zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van het type stoel en de bestemming en betaalt u rechtstreeks aan Transavia via PayPal, Ideal of creditcard.

Het is niet verplicht om een stoel te reserveren. Maakt u geen stoelreservering, dan kunt u tijdens het online inchecken kiezen uit de stoelen die nog beschikbaar zijn. Wilt u er zeker van zijn dat u bijvoorbeeld aan het raam, aan het gangpad of naast uw eventuele reisgenoot zit, dan adviseren wij u om vooraf tegen betaling een stoel te reserveren.

Gebruik onderstaande links om uw stoel te reserveren:
Stoel reserveren voor groepsreizigers
Stoel reserveren voor individuele reizigers
Op beide websites vindt u meer informatie over de voorwaarden van stoelreserveringen.

Voor het maken van een stoelreservering heeft u uw boekingsnummer nodig. Dit nummer vindt u op uw boekingsbevestiging en in de vluchtinformatie bij uw reisbescheiden. Indien u voor zowel de heen- als de terugreis een stoelreservering wilt maken, dient u dit tegelijk te reserveren. Wijziging of annulering van uw stoelreservering is niet mogelijk. Let op: het reserveren van een stoel is geen check-in!