050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
(Hand)bagage+
Voor zowel groepsreizen als individuele reizen is in de ticketprijs één stuks handbagage plus één accessoire van samen maximaal 10 kg inbegrepen. Transavia accepteert voor uw handbagage een formaat van max. 55 x 35 x 25 cm. Voor de accessoire geldt een formaat van max 40 x 30 x 20 cm. Uw accessoire mag altijd mee in de cabine. Voor grotere tassen en trolleys is beperkt ruimte in de cabine. Alleen de eerste 70 stuks mogen daarom mee aan boord. De overige tassen en trolleys van dit formaat (max. 55 x 40 x 25 cm) worden gratis in het ruim vervoerd. Lees meer over het meenemen van handbagage bij Transavia. Mocht u ruimbagage mee willen nemen, dan kunt u deze tegen een meerprijs boeken.
Ruimbagage bijboeken voor groepsreizen+
Mocht u ruimbagage mee willen nemen op uw groepsreis, dan kunt u deze tegen een meerprijs boeken. Wij raden u aan, alleen een stoelreservering te maken wanneer uw reis vertrekgarantie heeft gekregen.
De tarieven die hiervoor gelden zijn:
• 20 kg ruimbagage: € 27,- per persoon per enkele reis, vanaf 1 april 2024 wordt dit € 30,- per persoon per enkele reis
Als u op de luchthaven ruimbagage bijboekt, dan is de prijs aanzienlijk hoger.

U kunt uw ruimbagage bijboeken vanaf circa twaalf weken tot kort voor vertrek. Gebruik daarvoor uw boekingsnummer. Hiermee kunt u inloggen op de SRC-pagina van Transavia . Als u via de eigen website van Transavia boekt, gelden andere (hogere) tarieven. Boek uw ruimbagage vóórdat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken kunt u niets meer wijzigen in de boeking.
Ruimbagage bijboeken voor individuele reizen+
Mocht u ruimbagage mee willen nemen op uw individuele reis, dan kunt u deze tegen een meerprijs boeken. De tarieven die hiervoor gelden zijn:
• 15 kg ruimbagage: vanaf € 22,- per persoon per enkele reis*
• 20 kg ruimbagage: vanaf € 27,- per persoon per enkele reis*
* Tarief is afhankelijk van uw route. Als u op de luchthaven ruimbagage bijboekt, dan is de prijs aanzienlijk hoger.
Bij het boeken van uw individuele reis kunt u aangeven of en hoeveel ruimbagage u mee wilt nemen, wij regelen dit dan voor u. Ook kunt u het zelf regelen via de website van Transavia. Gebruik daarvoor uw boekingsnummer.
Bijboeken ruimbagage via SRC Reizen+
De meest voordelige manier om ruimbagage bij te boeken, is direct via de SRC-pagina van Transavia. Het is echter mogelijk dat SRC Reizen het bijboeken van de ruimbagage bij Transavia voor u verzorgt. Hiervoor geldt dan per persoon het tarief van € 27,- per enkele reis (vanaf 1 april 2024 € 30,-) en € 10,- servicekosten. De totale kosten voor het bijboeken van ruimbagage van Transavia bij SRC Reizen zijn voor een retourvlucht € 64,- per persoon (vanaf 1 april 2024 € 70,-). Heel soms komt het voor dat alleen de heen- of de terugvlucht door Transavia wordt uitgevoerd. In dat geval kunt u voor deze enkele reis de ruimbagage bijboeken. De totale kosten bedragen hiervoor € 32,- per persoon (vanaf 1 april 2024 € 35,-).
Online inchecken+
U kunt bij Transavia voor zowel uw groepsreis als uw individuele reis vanaf 30 uur tot 4 uur vertrek online inchecken. Wij raden u aan om, als dat mogelijk is, gebruik te maken van deze service. Uiteraard kunt u altijd inchecken bij de check-in-balie of de check-in-automaten op de luchthaven.

Gebruik onderstaande links om in te checken:
Inchecken voor groepsreizigers
Inchecken voor individuele reizigers
Let op! Tijdens het online incheck-proces krijgt u een stoel toegewezen. Wilt u een vaste plaats of een stoel met extra beenruimte reserveren, kijkt u dan hieronder bij ‘Stoelreserveringen’.
Stoelreserveringen+
Voor alle Transavia-vluchten van groepsreizen en individuele reizen is het mogelijk, tegen betaling, een stoelreservering te maken. Wij raden u hierbij aan alleen een stoelreservering te maken wanneer uw reis vertrekgarantie heeft gekregen.

De tarieven die hiervoor gelden zijn (onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen van Transavia) en afhankelijk van de te vliegen route:
• Standaardstoel, vóór online check-in: € 4 tot € 11,- per enkele reis.
• Stoel voorin, zodat u snel het vliegtuig kunt verlaten: € 9 tot € 14,- per enkele reis.
• Extra beenruimte, een stoel bij de nooduitgang: € 13 tot € 20,- per enkele reis.
• Stoel op de eerste rij, als eerste uitstappen: € 16 tot € 25,- per enkele reis.
• Kiest u een stoel tijdens het online check-in proces: gratis.
Stoelreserveringen kunnen vanaf twaalf weken tot uiterlijk 30 uur voor vertrek gemaakt worden. De kosten hiervoor betaalt u rechtstreeks aan Transavia. U kunt betalen via PayPal, Ideal of creditcard.

Voor een stoelreservering heeft u uw boekingsnummer nodig. Dit nummer vindt u op uw boekingsbevestiging en in de vluchtinformatie. Indien u voor zowel de heen- als de terugreis een stoelreservering wilt maken, dient u dit tegelijk te reserveren. Wijziging of annulering van uw stoelreservering is niet mogelijk. Let op! Het reserveren van een stoel is geen check-in!

Gebruik onderstaande links om uw stoel te reserveren:
Inchecken voor groepsreizigers
Inchecken voor individuele reizigers
Op beide websites vindt u meer informatie over de voorwaarden van stoelreserveringen.