050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
ANVR better holidays+
SRC Reizen is aangesloten bij de ANVR en hanteert de uitgangspunten, gedragsregels en besluiten voor duurzaam toerisme zoals die binnen deze organisatie zijn afgesproken. Wij streven er dan ook naar duurzaamheid in de verschillende facetten van de bedrijfsvoering te laten meewegen, zowel binnen de interne organisatie alsook in de samenwerking met externe partners. SRC Reizen heeft een coördinator duurzaam toerisme opgeleid om deze afspraken te waarborgen en duurzaamheidsinitiatieven te blijven ontwikkelen
SRC en duurzaam reizen+
Al 40 jaar laat SRC Reizen u kennismaken met al het moois dat onze aarde te bieden heeft en we willen dat nog minstens 50 jaar blijven doen! Als reisorganisatie zijn we ons echter ook terdege bewust van onze grote ecologische voetafdruk. Als we op reis gaan ontkomen we niet er niet aan dat dat gepaard gaat met de uitstoot van broeikasgassen en andere vervuiling. Bij het samenstellen van onze reizen houden we daarom rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat uw vakantieland niet alleen voor u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van deze aantrekkelijke bestemmingen. Want reizen verrijkt en vergroot ook onze kennis over andere landen, volken en culturen.

In ons streven naar een schonere wereld biedt SRC Reizen weer meer busreizen aan dan voorheen. Wanneer u met een groep reisgenoten reist met de touringcar naar uw vakantiebestemming dan reist u duurzamer dan wanneer u reist met de auto, een vliegtuig en zelfs de trein. Ook hebben wij ons aanbod verre vliegreizen beperkt en organiseren wij enkel uitgebreide verre rondreizen, waarbij we zoveel mogelijk rechtstreeks vliegen en zo weinig mogelijk gebruik maken van binnenlandse vluchten. Daarnaast maken we voornamelijk gebruik van hotels die streven naar duurzame exploitatie.
SRC Reizen bedrijfsbospartner van Trees for All+
Om de ecologische voetafdruk van door ons georganiseerde reizen te compenseren heeft SRC Reizen er in 2022 voor gekozen om in te zetten op het planten van bomen. Daarom zijn wij bedrijfsbospartner geworden van Trees for All. Al sinds 1999 zet Trees for All zich in voor een bosrijke wereld. Want bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze dragen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor ons allemaal. Samen met Trees for All plantte SRC Reizen in 2023 in Noord-Nederland zijn eerste bedrijfsbos. En voor elke boom die wij in Nederland planten, doneren we ook een boom aan één van de buitenlandse bosprojecten van Trees for All. Dankzij onze bijdrage heeft Trees for All in 2023 al 5.500 bomen geplant. Zo maken we de wereld een klein stukje groener en gezonder! Wilt u ook bijdragen aan een groenere wereld? Kijk dan eens op de website van Trees for All om te zien wat u kunt doen.
Plastic op uw vakantiebestemming+
In oktober 2019 heeft SRC Reizen het ‘International Tourism Plastic Pledge’ ondertekend. Samen met meer dan 150 bedrijven uit de toeristische sector is het ons voornaamste doel om plasticvervuiling op vakantiebestemmingen te verminderen. Ook u kunt tijdens uw vakantie een bijdrage leveren door bijvoorbeeld geen plastic tasjes mee te nemen en rietjes te weigeren. Er zijn al verschillende landen waar het verboden is om wegwerpplastic mee het land of een natuurpark in te nemen. Costa Rica en Namibië zijn voorloper, maar er volgen steeds meer reisbestemmingen! Daarnaast versturen we onze brochures in speciaal folie van polymelkzuur. Dit folie is volledig biologisch afbreekbaar en kan gewoon bij het gft-afval in de groene container. U herkent dit folie aan het kiemplantlogo.
Wat u kunt doen tijdens uw vakantie+
Ook u kunt tijdens uw vakantie rekening houden met het milieu en uw reis een klein beetje groener maken. Met de tips voor een duurzame vakantie reist u milieubewuster.
Olifantvriendelijke reisorganisatie+
SRC Reizen organiseert alleen excursies die uitgevoerd worden met respect voor mens, milieu en dier. Zo zult u bij ons geen olifantenritjes tegenkomen. Deze ritjes lijken misschien onschuldig maar in de praktijk blijkt dat achter de schermen de dieren niet altijd goed behandeld worden. Samen met de stichting World Animal Protection screenen wij ons aanbod op diervriendelijkheid en selecteren wij alleen integere, diervriendelijke aanbieders.
Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen+
Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland! Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij de reisleiding beschikbaar.