050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Duurzaamheid

Hieronder vindt u meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van SRC Reizen en de volledige CO₂-compensatie door SRC per 1 januari 2018.

Duurzaam toerisme - better holidays

Al ruim 36 jaar laat SRC u kennismaken met al het moois dat onze aarde te bieden heeft. We willen dat zeker nog minstens 50 jaar blijven doen! Daarom houden we bij het samenstellen van onze reizen rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Olifantvriendelijke reisorganisatie

SRC Reizen organiseert alleen excursies die uitgevoerd worden met respect voor mens, milieu en dier. Zo zult u bij ons geen olifantenritjes tegenkomen. Deze ritjes lijken misschien onschuldig maar in de praktijk blijkt dat achter de schermen de dieren niet altijd goed behandeld worden. Samen met de stichting World Animal Protection screenen wij ons aanbod op diervriendelijkheid en selecteren wij alleen integere, diervriendelijke aanbieders.

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op meldkindersekstoerisme.nl. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

Plastic op uw vakantiebestemming

In oktober 2019 heeft SRC Reizen het ‘International Tourism Plastic Pledge’ ondertekend. Samen met meer dan 150 bedrijven uit de toeristische sector is het ons voornaamste doel om plasticvervuiling op vakantiebestemmingen te verminderen. Ook u kunt tijdens uw vakantie een bijdrage leveren door bijvoorbeeld geen plastic tasjes mee te nemen en rietjes te weigeren. Er zijn al verschillende landen waar het verboden is om wegwerpplastic mee het land of een natuurpark in te nemen. Costa Rica en Namibië zijn voorloper, maar er volgen steeds meer reisbestemmingen! Daarnaast versturen we onze brochures in speciaal folie van polymelkzuur. Dit folie is volledig biologisch afbreekbaar en kan gewoon bij het gft-afval in de groene container. U herkent dit folie aan het kiemplantlogo.

Volledige CO₂-compensatie door SRC Reizen

Reizen is belastend voor het milieu. Daarom compenseert SRC Reizen sinds 1 januari 2018, in een gezamenlijk initiatief met collega-touroperators en onze brancheorganisatie de ANVR, de CO₂-uitstoot van alle passagiers op al onze reizen.