050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Moderne architectuur in Kopenhagen

Door reisleider Johan | 31-07-2022

Onlangs werd vlak bij mijn woning in Amsterdam IJburg het gebouw genaamd ‘Sluishuis’, ontworpen door Bjarke Ingels (BIG-architecten), opgeleverd. Een gebouw dat vooral wordt getypeerd door de opening naar het water, waardoor u er met een bootje vanaf het IJsselmeer in kunt varen, en de trapvormige terrassen die het beeld van het gebouw aan de zuidkant bepalen.

Een indrukwekkend en complex bouwwerk en naar mijn idee een sieraad voor Amsterdam en zeker voor de nieuwe wijk IJburg. Een gebouw dat onmiskenbaar de stijlkenmerken laat zien waarmee BIG furore maakt in de hele wereld, maar vooral in de stad Kopenhagen.

In Kopenhagen ziet u zowel de terrasvormige opbouw als de verstrengeling van buiten en binnen ook in drie bijzondere woonblokken ontworpen door BIG, gelegen in de nieuwe wijk Ørestad: 8-tallet, VM en Mountain. Maar het meest bijzondere bouwwerk van BIG is ongetwijfeld de combinatie van energiecentrale en fitnesscentrum annex skipiste, nu genaamd Copenhill.

Het Sluishuis in Amsterdam | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan
8-Tallet in Kopenhagen, Denemarken | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan
VM in Kopenhagen, Denemarken | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan

Bijzonder Copenhill

Als u zich door het gebouw Copenhill met een glazen lift, met uitzicht op het hart van de energiecentrale, naar het dak ervan laat brengen breekt u als het ware uit de fabriek en komt u uit op een weids landschap van joggingbanen en skipistes met een uitzicht over de hele stad en de omringende zee. Een adembenemend uitzicht en naar mijn overtuiging een hoogtepunt in de mogelijkheden om met gedurfde architectuur en een grote ambitie een nieuwe wereld te creëren. Trendsettend op dit moment voor de ontwikkeling van de architectuur in onze tijd.

Natuurlijk bezoeken we tijdens de reis Moderne architectuur in Kopenhagen deze creaties van BIG. Maar Kopenhagen heeft zoveel meer! Zowel in moderne architectuur: prachtige gebouwen van de Nederlandse bureaus OMA en MVRDV, gebouwen van Daniel Libeskind, van 3XN, Cobe en Arup. In Kopenhagen ziet u de huidige frontlinie van hedendaagse architectuur. Daarnaast bekijken we prachtige musea, zowel qua ligging en verzameling, als qua architectuur.

Copenhill, Kopenhagen, Denemarken | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan
Copenhill, Kopenhagen, Denemarken | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan
Skipiste op Copenhill, Kopenhagen, Denemarken | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan

Reis mee naar Kopenhagen

Als u een liefhebber bent van moderne architectuur en wilt zien wat de huidige ‘state of the art’ is, moet u in Kopenhagen zijn. Hier wordt de wereld getoond die mogelijk is: ambitieus, prachtig, maar met beide benen op de grond. Reist u met mij of een van mijn collega's mee naar modern Kopenhagen?

Meer reisverhalen

Als u een liefhebber bent van moderne architectuur en wilt zien wat de huidige ‘state of the art’ is, moet u in Kopenhagen zijn!