050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Spraakmakende architectuur, kunst en design

Reisleidster Adriënne:
‘Kopenhagen is meer dan de Kleine Zeemeermin, de kleurrijke pakhuizen in het 17e-eeuwse havenkwartier Nyhavn en ’s werelds oudste pretpark Tivoli. Sinds de eeuwwisseling is de Deense hoofdstad op architectuurgebied ontzettend in ontwikkeling. Hier worden de mooiste, opvallendste en spannendste objecten gebouwd! De waterkant heeft de laatste jaren prachtige gebouwen gekregen, zoals de opera, het nieuwe koninklijke theater en de koninklijke bibliotheek met haar moderne uitbreiding.

Maar er is meer: neem de futuristische wijk Ørestad, waar grootheden als BIG, Jean Nouvel en Daniel Libeskind hun naam aan hebben verbonden. De vooruitstrevende duurzaamheid in het ontwerp en de bouw en het gebruik van hout, glas en andere typisch Scandinavische materialen zijn indrukwekkend. Ook zijn er in deze mooie stad spraakmakende kunstmusea te vinden. Zo bezoeken we het Deense Designmuseum en gaan we naar het even buiten de stad gelegen museum Louisiana, waar we genieten van moderne kunst.

De spectaculaire Øresundbrug verbindt Kopenhagen met haar Zweedse zusterstad Malmö. Hier is onder andere het Västra Hamnen-havengebied te vinden, dat volgens duurzame principes is aangelegd. Ook staat in deze wijk de spectaculaire kantoor- en woontoren Turning Torso van Santiago Calatrava. Naast alle moderne architectuur en kunst is er natuurlijk ook tijd om het bekendere Kopenhagen te ontdekken: het prachtige 17e-eeuwse stadshart, de hippe buurtjes en de chique winkelstraat Strøget. Kortom: deze veelzijdige reis is een must voor iedereen die van mooie steden, kunst en architectuur houdt!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in een goed middenklassehotel
centraal gelegen hotel in Kopenhagen
5x ontbijt en 1x diner
entreegeld en rondleiding nationale opera
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
futuristische wijk Ørestad
nationale opera en Øresundbrug
Danish Design Museum
museum Arken en museum Louisiana
Nordhavnen, het noordelijk havengebied
Vestra Hamnen in Malmö
Turning Torso van Calatrava
Bagsvaerdkerk van Jørn Utzon
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
We dompelen ons niet alleen onder in de moderne architectuur van Kopenhagen, we gaan ook naar Malmö waar we de Turning Torso van Santiago Calatrava bewonderen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Denemarken
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleidster Suzanne
Reisleidster sinds 2004

Reisprogramma

Naar Kopenhagen
+ lees meer
Stadstour en Danish Design Museum
+ lees meer
Noord-Kopenhagen en museum Louisiana
+ lees meer
Rondleiding opera en vrije tijd
+ lees meer
Malmö, museum Arken en futuristische wijk Ørestad
+ lees meer
Naar Nederland
+ lees meer
Rotekaart Moderne architectuur in Kopenhagen
1740 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juli en augustus zijn:

• Driebergen-Zeist | vertrek 07.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in mei zijn:

• Zwolle | vertrek 08.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De themareis naar Kopenhagen is een echte aanrader. We hebben heel veel gezien en gehoord over de achtergronden van architectuur en stadsontwikkeling in Denemarken en in Zweden (Malmø). Ook een aantal prachtige kerken en musea bezocht. Onze gids Adriënne was inhoudelijk zeer goed op de hoogte en kon daar op een welsprekende manier over vertellen. Daarnaast was er nog genoeg ruimte om de stad Kopenhagen op eigen gelegenheid te ontdekken. Een vol programma maar zonder meer de moeite waard!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Adriënne was gewoon heel erg goed! Geen moeite was haar te veel. Als het regende, gooide ze het programma om, en bezochten we bijvoorbeeld eerst een museum en daarna, toen het inderdaad droog was, de buitenactiviteit. Adriënne had zich uitstekend voorbereid. Ook laste ze een bezoek in aan een qua architectuur zeer bijzondere kerk, waar we op doorreis in de buurt waren.Vervoer: goede bus (maar minder dan wat de folder beloofde). Uitstekende chauffeur (Koos), die zich heel soepel opstelde: bereid de groep ergens op te halen of af te zetten. En heel handig was in zijn poging om files te vermijden. Prachtig hotel, uitstekend ontbijt. Diner was ook goed. De excursie naar Christiania mag wat ons betreft vervallen: te commercieel geworden en we houden niet van 'aapjes kijken'.
beoordeling reisleider: 10
beoordeling reis: 9
Het totale programma was zeer goed verzorgd - vooral ook dankzij de goede voorbereiding van de gids en door de uitgebreide toelichting. Alleen het onderdeel naar vrijstaat Christiania kan beter worden geschrapt. In de plaats daarvan zou een bezoek aan BLOX / Danisch Architecture Center kunnen worden opgenomen.
beoordeling reisleider: 10
beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.