050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Spraakmakende architectuur, kunst en design

Reisleidster Adriënne:
‘Kopenhagen is meer dan de Kleine Zeemeermin, de kleurrijke pakhuizen in het 17e-eeuwse havenkwartier Nyhavn en ’s werelds oudste pretpark Tivoli. Sinds de eeuwwisseling is de Deense hoofdstad op architectuurgebied ontzettend in ontwikkeling. Hier worden de mooiste, opvallendste en spannendste objecten gebouwd! De waterkant heeft de laatste jaren prachtige gebouwen gekregen, zoals de opera, het nieuwe koninklijke theater en de koninklijke bibliotheek met haar moderne uitbreiding.

Maar er is meer: neem de futuristische wijk Ørestad, waar grootheden als BIG, Jean Nouvel en Daniel Libeskind hun naam aan hebben verbonden. De vooruitstrevende duurzaamheid in het ontwerp en de bouw en het gebruik van hout, glas en andere typisch Scandinavische materialen zijn indrukwekkend. Ook zijn er in deze mooie stad spraakmakende kunstmusea te vinden. Zo bezoeken we het Deense Designmuseum en gaan we naar het even buiten de stad gelegen museum Louisiana, waar we genieten van moderne kunst.

De spectaculaire Øresundbrug verbindt Kopenhagen met haar Zweedse zusterstad Malmö. Hier is onder andere het Västra Hamnen-havengebied te vinden, dat volgens duurzame principes is aangelegd. Ook staat in deze wijk de spectaculaire kantoor- en woontoren Turning Torso van Santiago Calatrava. Naast alle moderne architectuur en kunst is er natuurlijk ook tijd om het bekendere Kopenhagen te ontdekken: het prachtige 17e-eeuwse stadshart, de hippe buurtjes en de chique winkelstraat Strøget. Kortom: deze veelzijdige reis is een must voor iedereen die van mooie steden, kunst en architectuur houdt!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in een goed middenklassehotel
centraal gelegen hotel in Kopenhagen
5x ontbijt en 1x diner
entreegeld en rondleiding nationale opera
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
futuristische wijk Ørestad
nationale opera en Øresundbrug
Danish Design Museum
museum Arken en museum Louisiana
Nordhavnen, het noordelijk havengebied
Vestra Hamnen in Malmö
Turning Torso van Calatrava
Bagsvaerdkerk van Jørn Utzon
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
We dompelen ons niet alleen onder in de moderne architectuur van Kopenhagen, we gaan ook naar Malmö waar we de Turning Torso van Santiago Calatrava bewonderen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Denemarken
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Naar Kopenhagen
Stadstour en Danish Design Museum
Noord-Kopenhagen en museum Louisiana
Rondleiding opera en vrije tijd
Malmö, museum Arken en futuristische wijk Ørestad
Naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Kopenhagen

Vanuit de opstapplaatsen in Zwolle en Groningen rijden we naar het Duitse Puttgarden, waar we de veerboot nemen naar Rødby. Na aankomst in Denemarken vervolgen we onze weg Kopenhagen. Onderweg stoppen we voor het diner in Nykøbing Falster. We verblijven vijf nachten in het pas geopende, centraal gelegen hotel Spectrum. De perfect uitvalbasis voor deze kunstreis. (ca. 750 km)

dag 2: Kennismaking met Kopenhagen en Deens Design

We beginnen de dag in het centrum van Kopenhagen, waar we tijdens een stadsrondrit en -wandeling kennismaken met de hoogtepunten van zowel de oude als de moderne architectuur van de Deense hoofdstad. We zien onder andere Den Sorte Diamant: de nieuwe nationale bibliotheek. Dit prachtige gebouw, dat staat op de plek waar eeuwen geleden de eerste huizen van Kopenhagen werden gebouwd, is ook een concertzaal, een boekwinkel en een expositieruimte. Bijzonder is ook dat Kopenhagen claimt de beste fietsstad ter wereld te zijn. Hier hebben wij Nederlanders natuurlijk zo onze gedachten over, maar vandaag zullen we toch onder de indruk raken van enkele delen van de fietsinfrastructuur van de stad. De bruggen Lille Langebro en Cykelslangen, maar ook de voetgangersbrug Cirkelbroen laten zien dat Kopenhagen fietsers en voetgangers volop de ruimte geeft en zijn daarnaast ook nog eens een lust voor het oog. Hierna brengen we een bezoek aan het beroemde Deense Designmuseum dat, na een uitgebreide renovatie, in juni 2022 de deuren weer heeft geopend. (ca. 20 km)

dag 3: Noord-Kopenhagen en museum Louisiana

In het noorden van Kopenhagen bewonderen we de schitterende Grundtvigskerk en de Bagsvaerdkerk. Deze laatste is ontworpen door Jørn Utzon, de architect die bekend is van het Sydney Opera House. We verkennen het noordelijk havengebied, dat volop in ontwikkeling is. Hier zien we de onder andere The Silo, een volledig gemoderniseerde graansilo naar ontwerp van studio Cobe van Dan Stubbergaard. Hierna bezoeken we museum Louisiana, volgens velen het belangrijkste museum voor moderne kunst van Denemarken. Het museum in Humlebæk, op ongeveer een half uur rijden van Kopenhagen is prachtig gelegen aan De Sont. Gebouw en beeldentuin zijn geïntegreerd in het landschap, waardoor kunst, architectuur en natuur op unieke wijze een eenheid vormen. Het museum huisvest een indrukwekkende en brede collectie moderne kunst, maar ruimtes als de Giacometti-zaal en de Jorn-hal maken het simpelweg ronddwalen door Louisiana al tot een geweldige ervaring. (ca. 100 km)

dag 4: Henning Larsens Opera

Jarenlang kon Sydney bogen op een van de fraaiste moderne operagebouwen ter wereld. Dit gebouw is nota bene ontworpen door een Deen! Maar sinds 2005 heeft Kopenhagen ook een architectonisch juweel in de vorm van het operagebouw van Henning Larsen. Wij krijgen er vandaag een rondleiding en genieten ook van een prachtig uitzicht op het aan de overkant van het water gelegen Royal Danish Playhouse. De middag kunt u vrij besteden in de stad. Met de waterbus, vertrekkend bij de opera, vaart u zo naar Nyhavn waar u het Playhouse van dichterbij kunt bewonderen voordat u neerstrijkt op een van de vele terrasjes aan het water. Natuurlijk wachten ook de andere musea van de stad op u: wat te denken van het joodse museum van Daniel Libeskind of het Danish Architecture Center, gevestigd in het door Rem Koolhaas ontworpen BLOX. (ca. 20 km)

dag 5: Grande finale: Malmö, Arken en Ørestad

Vandaag komen we ogen tekort als we beginnen met de oversteek over de fenomenale Øresundbrug naar het Zweedse Malmö. Hier wandelen we door het Västra Hamnen-havengebied, dat volgens duurzame principes is aangelegd. Ook bewonderen we de imposante wolkenkrabber Turning Torso, ontworpen door Santiago Calatrava. Bij onze terugkeer naar Denemarken brengen we een bezoek aan het museum Arken. Dit opvallende ontwerp, in de vorm van een ark is van de hand van architect Søren Robert Lund. Niet alleen het exterieur van het museum, ook de collectie die uit beeldende kunst van zowel Deense als internationale kunstenaars bestaat, is zeer de moeite waard. We besluiten deze dag in de futuristische wijk Ørestad. Ook hier stond en staat duurzaamheid voorop bij ontwerp en bouw, weerspiegeld in bijvoorbeeld de gebruikte materialen voor de Berg, van PLOT architecten, een gebouw waarin wonen en parkeren op een unieke manier geintegreerd zijn. Maar ook de “VM husene” van architectengroep BIG zijn ronduit spectaculair, net als 8-tallet van hetzelfde collectief. Na een wandeling door Ørestad is duidelijk waarom Kopenhagen een van de onbetwiste hotspots in Europa is als het op moderne architectuur aankomt. (ca. 75 km)

dag 6: Naar huis

Helaas is er een einde gekomen aan onze kennismaking met Kopenhagen. Via Duitsland keren we terug naar Nederland. (ca. 750 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Zwolle | vertrek 08.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Scandic Hotel Spectrum Kopenhagen, Denemarken
Hotel Scandic Spectrum - Kopenhagen
Het Scandic Hotel Spectrum ligt aan het water van de Kopenhaagse haven, aan de rand van het centrum van de stad. Het hoofdstation en het centrale plein Rådhuspladsen vindt u op zo’n 700 meter van het hotel. Wandelend naar het centrum passeert u op 400 meter van het hotel het beroemde museum de Ny Carlsberg Glyptotek en het pretpark Tivoli. Het splinternieuwe hotel (open in 2022) is ontworpen door bureau Dissing+Weitling, medewerkers en geestverwanten van de beroemde Arne Jacobsen. Het grote hotel heeft diverse bars en restaurants, waaronder een koffiebar met eigen branderij en een skybar met een prachtig uitzicht. Er is een fitnessruimte, een spa en een binnenzwembad. Er is een 24-uursreceptie, overal in het hotel kunt u gratis wifi gebruiken en het hotel beschikt over een lift. De airconditioned kamers hebben een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic Hotel Spectrum

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Martini Hotel in Groningen, Nederland
Hotel Martini - Groningen
Het Martini Hotel is gevestigd in een monumentaal pand in het gezellige centrum van Groningen, op zo'n 10 minuten lopen van het treinstation. Tegen betaling kunt u gebruikmaken van parkeergelegenheid op het terrein. Op loopafstand vindt u het Groninger Museum en de Martinitoren, maar ook verschillende winkels en restaurants. Voor een maaltijd kunt u tevens terecht in het sfeervolle restaurant van het hotel, WEEVA. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. Uw hotelkamer is voorzien van een een bureau, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Martini Hotel
Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes - Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes is gevestigd in de voormalige burgemeesterswoning, op slechts 250 meter van het station en op loopafstand van het historische centrum van Zwolle. Tegen betaling kunt u parkeren op het terrein van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een eigen restaurant, restaurant W. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een zithoek, een tv, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, badproducten en een föhn.

Bekijk de website van Bilderberg Grand Hotel Wientjes

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De themareis naar Kopenhagen is een echte aanrader. We hebben heel veel gezien en gehoord over de achtergronden van architectuur en stadsontwikkeling in Denemarken en in Zweden (Malmø). Ook een aantal prachtige kerken en musea bezocht. Onze gids Adriënne was inhoudelijk zeer goed op de hoogte en kon daar op een welsprekende manier over vertellen. Daarnaast was er nog genoeg ruimte om de stad Kopenhagen op eigen gelegenheid te ontdekken. Een vol programma maar zonder meer de moeite waard!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Adriënne was gewoon heel erg goed! Geen moeite was haar te veel. Als het regende, gooide ze het programma om, en bezochten we bijvoorbeeld eerst een museum en daarna, toen het inderdaad droog was, de buitenactiviteit. Adriënne had zich uitstekend voorbereid. Ook laste ze een bezoek in aan een qua architectuur zeer bijzondere kerk, waar we op doorreis in de buurt waren.Vervoer: goede bus (maar minder dan wat de folder beloofde). Uitstekende chauffeur (Koos), die zich heel soepel opstelde: bereid de groep ergens op te halen of af te zetten. En heel handig was in zijn poging om files te vermijden. Prachtig hotel, uitstekend ontbijt. Diner was ook goed. De excursie naar Christiania mag wat ons betreft vervallen: te commercieel geworden en we houden niet van 'aapjes kijken'.
beoordeling reisleider: 10
beoordeling reis: 9
Het totale programma was zeer goed verzorgd - vooral ook dankzij de goede voorbereiding van de gids en door de uitgebreide toelichting. Alleen het onderdeel naar vrijstaat Christiania kan beter worden geschrapt. In de plaats daarvan zou een bezoek aan BLOX / Danisch Architecture Center kunnen worden opgenomen.
beoordeling reisleider: 10
beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien