050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Italië | Kerst op Sicilië

Kersttradities en mediterrane schoonheid

Reisleidster Arianne:
‘Wilt u dit jaar met de feestdagen eens iets anders doen? Ga dan met mij mee naar mijn thuis Sicilië en geniet van een heerlijke kerst in een adembenemend mediterraan decor! Elk jaar vinden er op dit schateiland in de weken voor kerst bijzondere festiviteiten plaats, die vaak al eeuwenlang gevierd worden. En met die eeuwenoude kersttradities laat ik u graag kennismaken.

Natuurlijk bewondert u de beroemde Italiaanse kerststallen. In kerken, kapellen en op pleinen, overal staan deze soms bont versierde kunststukjes in de adventstijd opgesteld. Echt bijzonder is de levende kerststal in de grotten van Custonaci: absoluut de meest unieke kerststal die u ooit gezien heeft! Daarnaast struint u over sfeervolle kerstmarkten, en kunt u genieten van de traditionele panettone, de heerlijke kerstcake waar de Italianen zo dol op zijn.

Tijdens deze kerstreis ontdekt u natuurlijk ook de lange geschiedenis van dit Sicilië. U geniet van de Griekse overblijfselen in Segesta en Syracuse, bewondert de prachtige Romeinse mozaïeken van Piazza Armerina en proeft de kosmopolitische sfeer in Palermo. Daarnaast bezoekt u sfeervolle stadjes als Cefalù en het mondaine Taormina. Kortom, deze veelzijdige kerstreis toont u het mooiste van mijn Sicilië in een sfeervol, mediterraan kerstdecor! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 6x diner
toeristenbelasting
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
kerststal en kerstmarkt van Caltagirone
kerststal van Custonaci
mozaïeken van Piazza Armerina
Vallei der Tempels Agrigento
barok in Ragusa
Grieks erfgoed in Syracuse
archeologisch park Neapolis
Capella Palatina Palermo
Kathedraal van Monreale
Griekse tempels van Segesta
havenstad Cefalù
Reisleidster Arianne
SRC-reisleidster sinds 2000
Elk jaar vinden er op Sicilië in de weken voor kerst bijzondere festiviteiten plaats, die vaak al eeuwenlang gevierd worden. En u maakt dat mee!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam - Catania
Grieks erfgoed in Syracuse en barok in Ragusa
Keramiek en kerstmarkt van Caltagirone, mozaïeken van Piazza Armerina
Vallei der Tempels en Agrigento en Normandische kerk van Monreale
Segesta en de levende kerststal van Custonaci
Kennismaking met Palermo en vrije tijd
Havenstad Cefalù en mondain Taormina
Bezoek Catania en vlucht Catania - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam - Catania

We vliegen naar Sicilië. Na aankomst op de luchthaven van Catania worden we naar ons hotel in Syracuse gebracht voor de eerste overnachting. (ca. 60 km)

dag 2: Syracuse en Ragusa

We starten onze reis met een bezoek aan de havenstad Syracuse, waar we het historische centrum Ortigia bezoeken. Hier zien we de dom met de Griekse zuilen, de Arethusabron en de ruïnes van de Apollotempel. Uiteraard bezoeken we ook het archeologisch park Neapolis, waar we over het opgravingsterrein wandelen en een groot Grieks theater zien. Hierna rijden we naar het stadje Ragusa, dat prachtig ligt op een heuvel tussen twee diepe valleien. In het oude stadsdeel Ragusa Ibla wandelen we door het barokke centrum, dat door UNESCO wordt beschermd. We overnachten nabij Ragusa. (ca. 100 km)

dag 3: Keramiek, kerststal en mozaïeken

Caltagirone is bekend om het prachtige keramiek. In het oude gedeelte van het sfeervolle stadje bewonderen we de unieke trappen van de Santa Maria del Monte. Elk van de 142 treden is versierd met handgemaakt keramiek in verschillende stijlen en figuren. Elk jaar in december trekt het stadje duizenden bezoekers die de beroemde kerststallen van Caltagirone komen bekijken. Ook wij genieten van deze kunststukjes. We vervolgen onze weg naar Piazza Armerina. Hier bewonderen we in de Romeinse Villa Romana del Casale de wereldberoemde mozaïeken. De heldere, veelkleurige mozaïeken, die scenes uit het dagelijks leven in de 3e en 4e eeuw weergeven, zijn na een vloedgolf in de 12e eeuw bedolven onder een dikke laag modder en hieronder uitstekend bewaard gebleven. We reizen door het heuvellandschap naar de omgeving van Agrigento, waar we deze nacht verblijven. (ca. 220 km)

dag 4: Agrigento en Monreale

Op deze ochtend bezoeken we de beroemde Vallei der Tempels in Agrigento. In de 6e eeuw voor Christus werd hier een Griekse kolonie gesticht, die uitgroeide tot een van de rijkste steden van de mediterrane wereld. Tijdens een wandeling langs de tempels hebben we een prachtig uitzicht op de omgeving. We rijden noordwaarts langs landelijke gebieden en dromerige stadjes naar de hoofdstad van Sicilië, waar we drie nachten verblijven. Nabij Palermo bezoeken we de hooggelegen Normandische, met mozaïeken beklede domkerk waar u een schitterende Christus Pantocrator kunt bewonderen. (ca. 180 km)

dag 5: Segesta en kerststal van Custonaci

Ver van de bewoonde wereld in een verstild berglandschap ligt de puntgave Griekse tempel van Segesta: een van de best bewaarde ter wereld! Nadat we genoten hebben van de tempel en het uitzicht brengen we een bijzonder bezoek aan Custonaci, waar we in een grot een levende kerststal bewonderen. Rondom Kerstmis is dit een van de meest geliefde plekken op Sicilië. Op deze plek, nu het sfeervolle decor voor een kerststal, bevond zich ooit een prehistorische nederzetting. In de grot worden verschillende scènes uit het kerstverhaal nagespeeld: een zeer bijzondere ervaring! (ca. 220 km)

dag 6: Kleurrijk Palermo

We nemen deze dag uitgebreid de tijd om Palermo te verkennen. We bekijken de beroemde Capella Palatina en de karakteristieke dom, die wordt gekenmerkt door vele bouwstijlen. We bezoeken een van de vele levendige, chaotische markten waar we kunnen genieten van de mediterrane geuren, geluiden en kleuren. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de gezellige stad verder verkennen.

dag 7: Cefalù en Taormina

We laten Palermo achter ons en nemen een prachtige kustroute naar de oude vissersplaats Cefalù. Grieken, Arabieren, Normandiërs en Italianen woonden door de eeuwen heen in dit schilderachtige stadje. We zien hier de fraaie Byzantijnse mozaïeken in de kathedraal. In de middag brengen we een bezoek aan het mondaine Taormina met haar prachtige Griekse theater vanwaar u bij helder weer een schitterend uitzicht op de nabijgelegen Etna heeft. De laatste nacht verblijven we in de omgeving van Taormina. (ca. 290 km)

dag 8: Bezoek Catania en terugvlucht

In de ochtend heeft u vrije tijd en vervolgens rijden we naar het centrum van Catania, waar u kunt genieten van deze prachtige barokke stad . Hier wordt nog altijd de heilige Agatha wordt vereerd. In de namiddag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland, waarmee er een eind is gekomen aan deze bijzondere kerstreis. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Catania07:00 - 09:50 uur
Catania - Amsterdam10:35 - 13:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

 Panorama Hotel
Hotel Panorama - Siracusa
Het Panorama Hotel ligt op 750 meter van het archeologisch park Neapolis en op 5 minuten rijden van de pittoreske wijk Ortigia in het centrum van Syracuse. Het hotel beschikt over een kleine tuin, compleet met oude ruïnes, twee restaurants, waarvan er een lichte veranda heeft. een bar en een lift. Wifi is gratis beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers van het Panorama Hotel beschikken over airconditioning, verwarming, een kluisje, een minibar, een tv en een badkamer met een bad of een douche, een toilet, een bidet en een föhn.


Bekijk de website van Panorama Hotel
Hotel Montreal
Hotel Montreal - Ragusa
Hotel Montreal ligt in het centrum van het gezellige moderne deel van Ragusa op enkele minuten loopafstand van de kathedraal van San Giovanni Battista. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant, een bar en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Montreal
Hotel Kore in Agrigento, Italië
Hotel Kore - Agrigento
Hotel Kore is een viersterrenhotel in Vilaggio Mosè nabij Agrigento en circa 4 kilometer verwijderd van de beroemde Vallei der Tempels. Het hotel heeft een bar en een restaurant. Er is een lift aanwezig en er is gratis wifi beschikbaar. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Kore
Hotel Garibaldi in Palermo, Italië
Hotel Garibaldi - Palermo
Het stijlvolle hotel Garibaldi is gelegen tegenover Teatro Politeama in het hart van Palermo. U vindt er vele gezellige bars en restaurants in de buurt. Het hotel beschikt over een bar, een 24-uursrecpetie, gratis wifi en een lift. De elegante kamers zijn modern ingericht en voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje en eigen badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Garibaldi
Hotel Sporting Baia - Giardini Naxos
Hotel Sporting Baia - Giardini Naxos
Het toeristenklassehotel Sporting Baia ligt in het gezellige Giardini Naxos. Op loopafstand van het hotel bevinden zich verschillende winkeltjes en restaurants. Het hotel ligt aan het strand en beschikt over een lift, gratis wifi en een zonneterras met een zwembad (geopend in de zomermaanden). De kamers zijn eenvoudig ingericht maar netjes en voorzien van een tv, airconditioning, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Sporting Baia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De kerstreis is prachtig, reisleidster Arianne was top, de chauffeur was serieus en bekwaam en het gezelschap gezellig. Wij hebben een prima reis gehad en veel gezien en gehoord.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Geweldige reis op een goed gekozen moment; lekker rustig rond de kerst.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis in een goede periode (weinig toeristen). Zeer informatief en aardige groep. Reisleiding en chauffeur bekwaam en ervaren. We hebben echt genoten!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Fantastische reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien