050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Kerst op Sicilië

Kersttradities en mediterrane schoonheid

Reisleidster Arianne:
‘Wilt u dit jaar met de feestdagen eens iets anders doen? Ga dan met mij mee naar mijn thuis Sicilië en geniet van een heerlijke kerst in een adembenemend mediterraan decor! Elk jaar vinden er op dit schateiland in de weken voor kerst bijzondere festiviteiten plaats, die vaak al eeuwenlang gevierd worden. En met die eeuwenoude kersttradities laat ik u graag kennismaken.

Natuurlijk bewondert u de beroemde Italiaanse kerststallen. In kerken, kapellen en op pleinen, overal staan deze soms bont versierde kunststukjes in de adventstijd opgesteld. Echt bijzonder is de levende kerststal in de grotten van Custonaci: absoluut de meest unieke kerststal die u ooit gezien heeft! Daarnaast struint u over sfeervolle kerstmarkten, en kunt u genieten van de traditionele panettone, de heerlijke kerstcake waar de Italianen zo dol op zijn.

Tijdens deze kerstreis ontdekt u natuurlijk ook de lange geschiedenis van dit Sicilië. U geniet van de Griekse overblijfselen in Segesta en Syracuse, bewondert de prachtige Romeinse mozaïeken van Piazza Armerina en proeft de kosmopolitische sfeer in Palermo. Daarnaast bezoekt u sfeervolle stadjes als Cefalù en het mondaine Taormina. Kortom, deze veelzijdige kerstreis toont u het mooiste van mijn Sicilië in een sfeervol, mediterraan kerstdecor! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotels
7x ontbijt. 1x lunch en 5x diner
kerstdiner op 24 december
kerstlunch op 25 december
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
kerststal en kerstmarkt van Caltagirone
kerststal van Custonaci
mozaïeken van Piazza Armerina
Vallei der Tempels in Agrigento
barok in Ragusa
Grieks erfgoed in Syracuse
archeologisch park Neapolis
Capella Palatina in Palermo
kathedraal van Monreale
Griekse tempel van Segesta
havenstad Cefalù
Reisleidster Arianne
SRC-reisleidster sinds 2000
Elk jaar vinden er op Sicilië in de weken voor kerst bijzondere festiviteiten plaats, die vaak al eeuwenlang gevierd worden. En u maakt dat mee!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001
SRC-reisleidster Jeanet
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam - Catania
+ lees meer
Grieks erfgoed in Syracuse en barok in Ragusa
+ lees meer
Keramiek en kerstmarkt van Caltagirone, mozaïeken van Piazza Armerina
+ lees meer
Vallei der Tempels en Agrigento en Normandische kerk van Monreale
+ lees meer
Segesta en de levende kerststal van Custonaci
+ lees meer
Kennismaking met Palermo en vrije tijd
+ lees meer
Havenstad Cefalù en mondain Taormina
+ lees meer
Bezoek Catania en terugvlucht Catania - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kerst op Sicilië
1130 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Catania16:15 - 19:05 uur
Catania - Amsterdam20:40 - 23:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De kerstreis is prachtig, reisleidster Arianne was top, de chauffeur was serieus en bekwaam en het gezelschap gezellig. Wij hebben een prima reis gehad en veel gezien en gehoord.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Geweldige reis op een goed gekozen moment; lekker rustig rond de kerst.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis in een goede periode (weinig toeristen). Zeer informatief en aardige groep. Reisleiding en chauffeur bekwaam en ervaren. We hebben echt genoten!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Fantastische reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Sicilië tijdens de Kerst: een explosie van kleuren.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.