050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sfeervolle kerstdagen in het zuiden van Spanje

Reisleider Toine:
‘Prachtig Andalusië bereikt tijdens de kerst de overtreffende trap en transformeert in schitterend Andalusië. Wereldberoemde monumenten zoals het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba en het Real Alcázar in Sevilla schitteren in de decembermaand net als de vele sterren aan de hemel en de feestelijke verlichting in de straten. In de kronkelende steegjes en op de intieme pleinen ziet u de Spanjaarden zich opmaken voor het kerstfeest en voor Driekoningen dat op 6 januari wordt gevierd.

Overal ziet u belenes, zoals de kerststallen in Spanje worden genoemd. Elke huiskamer heeft er wel een en ook in of voor de kerken wordt het kerstverhaal in verschillende vormen uitgebeeld. De figuren variëren van traditioneel religieus tot grappig. U kunt hier zowel overdag als ’s avonds volop van genieten want onze hotels zijn zo ideaal gelegen dat u gemakkelijk de historische centra van deze Andalusische steden in wandelt.

Elke avond is het diner inbegrepen en op kerstavond is dit op een speciale plek, waar we ook genieten van een Spaanse flamencoshow. Het is op tijd afgelopen zodat degenen die om middernacht de Misa de Gallo, de Hanenmis, willen bijwonen dit in een van de vele katholieke kerken kunnen doen. Hoewel de dienst in het Spaans is, zal iedereen de kerstboodschap begrijpen. Op eerste kerstdag genieten we van een kerstdiner in een typisch Andalusisch restaurant.

Naast de heerlijke Spaanse kerstsfeer en de highlights in de drie mooiste Spaanse steden geniet u natuurlijk ook van de prachtige natuur. Onderweg ziet u olijfbomen, amandelboomgaarden, stuwmeren en ruïnes van oude boerenwoningen. En als u dan in de verte de toppen van de besneeuwde Sierra Nevada tegen de helderblauwe lucht ziet afsteken, dan weet u zeker dat Andalusië in al haar facetten de schitterendste regio van Zuid-Spanje is! Mag ik u deze kerst feliz navidad wensen?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
centraal gelegen middenklassehotels
7x ontbijt en 7x diner
entreegeld voor het Alhambra
rondleiding in het Alhambra
flamencoshow met diner op kerstavond
kerstdiner op eerste kerstdag
audiosysteem
lokale gids in het Alhambra
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Alhambra in Granada
Real Alcázar in Sevilla
Mezquita en joodse wijk in Córdoba
Ronda en Alhama de Granada
Parque María Luisa in Sevilla
Plaza de España in Sevilla
Huis van Pilatus in Sevilla
kathedraal in Granada
grafkapel Katholieke Koningen Granada
Moorse wijk Albaicín in Granada
Op kerstavond woont u in Sevilla een flamencoshow bij met diner en op eerste kerstdag geniet u van een diner in een typisch Andalusisch restaurant!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Málaga, stadswandeling in Málaga, korte stop in Marbella en naar hotel in Mijas
Pittoresk Ronda en naar Sevilla
Wandelend Sevilla verkennen met bezoek aan het Real Alcázar. ’s Avonds diner en flamencoshow
Stadsrondrit met Metropol Parasol, Huis van Pilatus, wandeling door Parque María Luisa met Plaza de España en Barrio de Santa Cruz, kerstdiner in lokaal restaurant
Bezoek Mezquita en oude joodse wijk in Córdoba. Daarna naar Granada
Moors Granada: Alhambra en de wijk Albaicín
Authentiek Moors Alhama de Granada en vrije middag in Granada
Terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Málaga en Marbella

We vliegen naar het zuiden van Spanje. Na aankomst op de luchthaven van Málaga gaan we naar het historische centrum van deze stad. We maken een stadswandeling waarbij we onder andere de kathedraal zien. Ook heeft u tijd om neer te strijken op een van de gezellige terrasjes in het centrum of aan de boulevard bij de haven. Daarna maken we een korte stop in een van de meest mondaine badplaatsen aan de Middellandse Zee: Marbella. In deze favoriete plaats van de ‘rich & famous’ maken we een wandeling door de jachthaven, waar de sfeer van weelde en luxe ons omringt. Vervolgens rijden we naar het hotel in het hoger gelegen bergdorp Mijas. Wanneer het donker wordt, heeft u een prachtig uitzicht op alle lichtjes van de huizen aan de kustlijn. (ca. 30 km)

dag 2: Ronda en naar Sevilla

Door een ruig bergachtig gebied rijden we naar het hooggelegen Ronda. In dit pittoreske Andalusisch stadje zien we de indrukwekkende Puente Nuevo. Met zijn drie ronde bogen lijkt deze 98 meter hoge brug op een aquaduct. In de ruimte boven het middelste tongewelf was ooit een kleine gevangenis. Niemand kon daaruit ontsnappen boven het ravijn. Daarna rijden we naar Sevilla, de grootste en belangrijkste stad van Andalusië, waar we een bezoek brengen aan de kathedraal waar Columbus ligt begraven. Ook zien we de bijbehorende Giralda, de klokkentoren. Vanaf deze vroegere minaret heeft u op grote hoogte prachtig uitzicht over de stad. Vervolgens gaan we naar ons hotel in het centrum van de stad, waar we drie nachten verblijven. Door de centrale ligging van ons hotel kunt u zowel overdag als 's avonds gemakkelijk de gezellige en feestelijk verlichte binnenstad in! (ca. 270 km)

dag 3: Real Alcázar en flamencoshow

Vanuit ons hotel trekken we er vandaag wandelend op uit! We brengen een bezoek aan het prachtige koninklijke mudéjar-paleis Real Alcázar. Dit paleiscomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. We bewonderen onder meer het Patio de las Doncellas, dat in verschillende films en tv-series als decor heeft gefigureerd. Hierna heeft u tijd om over de gezellige kerstmarkten te struinen, waar u vaak prachtig handwerk van plaatselijke kunstenaars vindt, zoals keramiek, sieraden en houten speelgoed. Op deze kerstavond gaan wij genieten van een prachtige flamencoshow. De dansers volgen hun gevoel op het ritme van de gitaar en brengen dit tot uiting in danspassen en expressieve bewegingen. We ontvangen een aperitief en tijdens het optreden genieten wij van een diner. Wie na de Andalusische flamencoshow de Kerstmis wil bijwonen, kan hiervoor terecht in een van de vele katholieke kerken van de stad. Daarna gaan de feestelijkheden voor veel Spanjaarden nog door tot vroeg in de ochtend.

dag 4: Metropol Parasol, Huis van Pilatus, Parque María Luisa en Barrio de Santa Cruz

Op deze eerste kerstdag gaan we naar het architectuurproject Metropol Parasol. Dit houten bouwwerk herbergt onder meer een verhoogd plein en een archeologisch museum. Aansluitend bezoeken we het Huis van Pilatus. In dit romantische 16e-eeuwse renaissancepaleis ziet u de mudéjar-invloeden. Daarna maken we met onze touringcar een stadsrondrit waarbij we onder andere de markante Goudtoren zien en de oude tabaksfabriek die het decor vormde voor de opera Carmen. We stappen uit bij het subtropische Parque María Luisa, waar we doorheen wandelen. Hier bewonderen we het Plaza de España, een van de mooiste pleinen van Sevilla. We wandelen langs de gebouwen waar op 52 tegelmozaïeken alle Spaanse provincies zijn afgebeeld. Aansluitend gaan we naar het oude middeleeuwse centrum, de Barrio de Santa Cruz. Hier waant u zich in een romantisch doolhof van straatjes en steegjes met witgekalkte huizen. De intieme pleintjes zijn zelfs in de winter gevuld met gezellige terrasjes die door bomen worden omringd waartussen de kerstverlichting hangt. Natuurlijk krijgt u de gelegenheid om hier de heerlijke Spaanse sfeer zelf te proeven! Op deze eerste kerstdag genieten we van een kerstdiner in restaurant Casa Manolo León.

dag 5: Mezquita in Córdoba

We verlaten Sevilla en rijden naar Córdoba, eens een belangrijk centrum van de Moorse en de joodse cultuur. We wandelen door de schilderachtige oude joodse wijk Judería en bezichtigen de Mezquita. Al in de 8e eeuw begonnen de Omajjaden met de bouw van deze schitterende voormalige moskee. Het interieur bestaat uit een woud van ranke, deels Romeinse zuilen. In de 16e eeuw werd midden in de moskee een kathedraal gebouwd! Geniet u op deze tweede kerstdag ook van traditionele churros? Deze gefrituurde Spaanse lekkernij doopt u in een kop met dikke chocoladesaus. Ons hotel voor de komende drie nachten staat in het mooie centrum van Granada. (ca. 380 km)

dag 6: Granada: het Alhambra en de Moorse wijk Albaicín

Het Alhambra is een paleizencomplex met een rijke geschiedenis. In de 14e eeuw bouwden de Nasriden al grote delen van dit prachtig versierde paleis met fraaie binnentuinen en spiegelende watervlakken. Twee eeuwen later voegde Karel V er een imposant, massief renaissancepaleis aan toe. In het centrum van Granada wandelen we door de oude Moorse wijk Albaicín, zien we de monumentale kathedraal en bezichtigen we de grafkapel van de Katholieke Koningen. ’s Avonds kunt u optioneel een traditionele flamencoshow bijwonen (kosten niet inbegrepen). (ca. 20 km)

dag 7: Moors Alhama en vrije tijd in Granada

We bezoeken het van oorsprong Moorse plaatsje Alhama de Granada. Dit typisch Andalusische stadje is door toeristen nog nauwelijks ontdekt en heeft zijn authentieke en ontspannen sfeer goed behouden. We rijden door een prachtig landschap, waarbij we amandelboomgaarden en ruïnes van oude boerenwoningen zien. We stoppen bij een stuwmeer. Hier wandelen we over de dam, zodat we optimaal kunnen genieten van het uitzicht over het meer en de kloof. Alles ademt hier rust en ruimte uit! In de middag zijn we terug in Granada en heeft u vrije tijd. Gaat u naar het gezellige centrum waar veel Granadinos flaneren? Of maakt u een ontspannen wandeling langs het kleine riviertje de Darro en strijkt u daarna neer in een van de typische Spaanse barretjes met in de verte uitzicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada? De keuze is aan u! (ca. 120 km)

dag 8: Málaga – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 155 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Flamenco Granada, Spanje
Flamenco in Granada
Voel de passie van Andalusië
Duur: circa 1½ uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: circa € 32,- per persoon, inclusief de bustransfer en een drankje
In Granada kunt u een flamenco-optreden bijwonen. Flamenco is niet gewoon een dans, maar een krachtige artistieke uitdrukking van levensvreugde en -verdriet. Het is een puur Andalusische kunstvorm, die oorspronkelijk door zigeuners werd uitgevoerd. Er bestaan vele stijlen ‘cante’, liederen, in verschillende delen van Andalusië. De choreografie ligt niet vast. De dansers improviseren op basispassen en volgen het ritme van de gitaar en hun gevoel.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Malaga06:50 - 09:50 uur
Malaga - Amsterdam10:40 - 13:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Mijas
Hotel TRH Mijas - Mijas
Dit charmante hotel is in de Andalusische stijl gebouwd. Vanuit het hotel loopt u zo het gezellige centrum van Mijas in. Vanaf de ligstoelen op het terras bij het zwembad (niet het hele jaar open) kijkt u uit op de Middellandse Zee. U kunt ook heerlijk ontspannen in de sauna of tijdens een massage. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van TRH Mijas
NH Hotel Plaza de Armas
Hotel NH Plaza de Armas - Sevilla
Dit moderne hotel, dat in de binnenstad ligt, is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Sevilla. Het museum voor schone kunsten ligt op slechts 300 meter van het hotel, en u loopt in 10 minuten naar de kathedraal en de giralda. Vanuit het zwembad (niet het hele jaar geopend) op het dak heeft u een prachtig uitzicht over de stad. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van NH Plaza de Armas
Hotel Los Angeles
Hotel Los Angeles - Granada
Dit sfeervolle hotel ligt in het centrum van Granada, op slechts 15 minuten wandelen van het Alhambra. Het hotel heeft een buitenzwembad (niet het hele jaar geopend) en spafaciliteiten. Gratis wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Los Angeles

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Heel mooie reis, heel bijzonder de nachtmis in de prachtige kathedraal van Sevilla te kunnen bijwonen. In een week veel gezien en geleerd over Andalusië. Kerst in Andalusië met zonneschijn, lekker eten, goede hotels. Gezellige groep medereizigers. Alles onder begeleiding van de geweldige reisleidster Qurina. Ook de verlenging in Malaga is een aanrader, uitstekend hotel, dicht bij centrum en strand. Mooie stad. Ook hier vanaf afstand door Qurina aandacht voor een goed verloop en transfer.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Heb genoten van deze prachtige reis met haar indrukwekkende steden waarin prachtige architectuur de boventoon voert. Bovendien zijn de achterliggende verhalen zeer interessant en verbreden de horizon. Kortom schoonheid alom waarbij het landschap niet vergeten mag worden. Zeer veel dank aan onze gids Qurina voor deze mooie ervaring.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Deze reis is zeer cultureel-informatief.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Andalusië is zeker een aanrader, leuke omgeving en rijke historie
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Dit is zeker een reis die je moet maken. Mooie cultuur, maar ook mooie natuur en een heerlijk klimaat in de wintermaanden. De reisleider weet heel veel te vertellen. Ook de combinatie met de groep cultuur bezoeken en de vrijheid om zelf te lunchen en een stad te verkennen.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Een heel complete reis en heel veel gezien. Het hotel in Malaga dat ik had bijgeboekt was ook prima.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Erg goed georganiseerd, schitterende omgeving. Luiz is terecht trots op zijn stad Sevilla en de streek Andalusië. Hij weet enorm veel te vertellen over het heden en verleden van zowel Andalusië als Spanje. Een vriendelijke, geduldige en bekwame gids.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten in Málaga. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Málaga
Er is veel te doen in het prachtige Málaga! Met zijn ligging aan de Middellandse Zee is het een heerlijk vakantieparadijs om culturele uitstapjes af te wisselen met een dagje aan het strand. Ook in Málaga ziet u de erfenis van de Moren. De stad heeft een groot aantal monumenten, musea en gebouwen.

Hotel Maestranza
Hotel Maestranza - Malaga
Dit prettige middenklassehotel (4-sterren) ligt in het centrum van Málaga, op een perfecte locatie. Op 100 meter afstand van het hotel ligt het strand van Malagueta met haar brede wandel- en fietsboulevard. Het historische centrum van de stad en het Picassomuseum liggen op slechts 10 minuten wandelen. Schuin tegenover het hotel bevindt zich de geheel vernieuwde haven van Málaga met een gezellige boulevard, restaurants, winkels én Centre Pompidou – de eerste buitenlandse dependance van het bekende museum uit Frankrijk. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar/lounge en een spa met een sauna, een hot tub en een Turks stoombad. Wifi is gratis beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes. De kamers zijn stijlvol en warm ingericht in de stijl van Pablo Picasso, de beroemde schilder uit Málaga. De kamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een kluisje en een badkamer met een föhn.

Bekijk de website van Hotel Maestranza