050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Buon Natale in Puglia!

Reisleidster Marjorie:
‘Onbekend Puglia in de hak van de Italiaanse laars zal u zonder twijfel verrassen! De middeleeuwse stadjes zijn sfeervol verlicht en op vele pleinen zijn gezellige kerstmarkten. In de winkelstraten is het gezellig druk, maar men heeft altijd de tijd om iedereen auguri te wensen: de beste wensen voor een fijne kerst! En in dit warme decor kunt u op bijzondere plekken presepe vivente, levende kerststallen, bewonderen: erg bijzonder!

Deze sfeervolle kerstreis neemt u mee naar de rijke geschiedenis van de barokstad Lecce en het middeleeuwse Bari, de stad van Sinterklaas. U bezoekt sprookjesachtige stadjes zoals Otranto en Ostuni, en bewondert de schoonheid van de eeuwenoude trullihuizen van Alberobello. Uiteraard staat een bezoek aan de prehistorische grotwoningen van Matera ook op het programma. Dit fascinerende decor heeft regelmatig gefigureerd in films: u zult na uw bezoek zeker begrijpen waarom! Dwalend door onbekende, maar wonderschone stadjes zult u vaak het gevoel hebben teruggekeerd te zijn naar de middeleeuwen. Het lijkt soms echt of de tijd hier heeft stil gestaan!

In deze bijzondere omgeving geniet u van een echte Italiaanse kerst met kerststalletjes, kerstmarkten en heel veel Italiaanse gezelligheid. Kortom, deze kerstreis is een heerlijke combinatie van imposante cultuur, mooi natuurschoon en volop kerstsfeer!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel in Alberobello
7x ontbijt en 7x diner
kerstdiner op eerste kerstdag
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
barokstad Lecce
trullihuizen van Alberobello
grotwoningen van Matera
kerststal van Pezze di Greco
kuststadje Otranto en Taranto
kerstmarkten in Bari
witte dorpjes Locorotondo en Ostuni
keramiekstadje Grottaglie
Reisleidster Marjorie
SRC-reisleidster sinds 2013
Op deze kerstreis geniet u in een bijzondere omgeving van een echte Italiaanse kerst met kerststalletjes, kerstmarkten en heel veel Italiaanse gezelligheid! Gaat u mee?
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleider Steven
Reisleider sinds 2004
SRC-Reisleidster Saskia
Reisleidster sinds 1996

De reis in het kort

Vlucht naar Bari en naar Alberobello
Grotwoningen van Matera
Barokstad Lecce en sfeervol Otranto
Wandeling en kerstmarkt Bari
Keramiek in Grottaglie en trullihuizen in Alberobello
Witte dorpen Ostuni en Locorotondo
Taranto en levende kerststal van Pezze di Greco
Terugvlucht Bari - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Italië

We vliegen van Amsterdam naar Bari en rijden naar ons hotel in Alberobello, waar we de komende week verblijven. Rondom de kerstperiode is het centrum van de stad sprookjesachtig verlicht en vinden er verschillende evenementen plaats. Afhankelijk van de planning heeft u de mogelijkheid om een mooi concert bij te wonen! (ca. 80 km)

dag 2: Grotwoningen van Matera

We nemen uitgebreid de tijd om kennis te maken met Matera, waar we uiteraard de fascinerende grotwoningen, de sassi di Matera, bezoeken. Deze ‘stenen van Matera’ werden vermoedelijk al in de prehistorie bewoond. Wellicht waren dit de eerste nederzettingen van het huidige Italië. Lange tijd dienden de grotten als schuilplaats voor gevluchte monniken. Door het unieke karakter zijn de grotwoningen regelmatig gebruikt als filmdecor, waaronder voor Mel Gibson’s Passion of the Christ uit 2004. De sassi vormen tevens een ideaal decor voor een van de mooiste levende kerststallen van Italië (indien mogelijk wordt het bezoek van Matera gepland tijdens de aanwezigheid van deze kerststal). (ca. 180 km)

dag 3: Barokstad Lecce en sfeervol Otranto

Diep in de hak van Italië ligt de barokstad Lecce. Vanwege de vele 17e- en 18e-eeuwse gebouwen wordt deze stad ook wel 'het Florence van de barok’ genoemd. Tijdens de stadswandeling met de reisleider zien we onder andere de dom, de Basilica di Santa Croce, het aartsbisschoppelijke paleis en het Romeinse amfitheater. We rijden naar de prachtige kust van Apulië, een van de mooiste kustgebieden van Italië! De punt van de hak wordt gekenmerkt door dramatische rotspartijen en sfeervolle stadjes. Een van de bekendste stadjes is Otranto. Vanaf de promenade heeft u geweldig uitzicht op zowel de kust en de haven als het mooie, oude centrum. (ca. 370 km)

dag 4: Schilderachtig Bari

We bezoeken de sfeervolle, eeuwenoude stad Bari. Wandelend langs de mooie promenade en de gezellige haven ervaart u het ultieme Italiaanse vakantiegevoel. In het historische centrum van de stad vinden we vele indrukwekkende gebouwen, waaronder de basiliek van Sint Nicolaas en de Byzantijnse kathedraal. Natuurlijk nemen we een kijkje op het centrale plein van Bari, waar we de beroemdste kerstmarkt van Zuid-Italië vinden: Magie di Natale. Hier vindt u de beste streekproducten! (ca. 130 km)

dag 5: Keramiek in Grottaglie en trullihuizen in Alberobello

We rijden naar Grottaglie, dat bekendstaat om de productie van keramiek. Wandelend door de keramiekwijk ziet u vele ateliers en in het Castello Episcopio bevindt zich het museum dat geheel gewijd is aan keramiek. Gedurende de kerstperiode is er tevens een bijzondere tentoonstelling te bewonderen van kerstkribben. 's Middags heeft u tijd de trullihuizen in Alberobello te bewonderen. (ca. 80 km)

dag 6: Witte dorpen van Apulië: Locorotondo en Ostuni

Onder Alberobello ligt een aantal prachtige witte dorpen. Vandaag bezoeken we twee van deze pareltjes. ’s Morgens wandelen we door de smalle straten van het prachtig gelegen stadje Ostuni. Door zijn hoge ligging boven de vele olijfgaarden en de veelal witte huisjes lijkt het stadje vanuit de verte op een besneeuwde bergtop. We zien de laatgotische kathedraal en de oude stadswallen. In de namiddag verkennen we te voet het historische centrum van Locorotondo, een vlechtwerk van smalle straatjes met oude, regelmatig beschilderde gebouwen. (ca. 90 km)

dag 7: Taranto en Pezze di Greco

In Taranto maken we een wandeling door de oude stad. Liefhebbers kunnen het interessante archeologisch museum bezoeken. Hierin bevindt zich een bijzonder mooie collectie uit de tijd van Magna Graecia, Groot-Griekenland, waaronder het Goud van Taranto, schitterende gouden sieraden uit de oudheid. In de landelijke gebieden van Puglia bezoeken we het oude stadje Pezze di Greco, met natuurlijke grotten die lang als schuilplaats, opslagplaats en werkplaats werden gebruikt. Hier vindt een fascinerende presepe vivente plaats, een levende kerststal. Niet alleen de geboorte van Jezus wordt nagebootst, er is ook aandacht voor folklore en traditie. (ca. 130 km)

dag 8: Castel del Monte, Trani en terugvlucht

We bezoeken het beroemde Castel del Monte, dat onlosmakelijk verbonden is met het leven van Frederik II. De gedachte achter de bouw van dit achthoekige kasteel is nog steeds een mysterie. Hierna rijden we naar het sfeervolle kuststadje Trani, waar u heerlijk kunt wandelen over de promenade en bij de haven. We bezoeken de kathedraal, die prachtig is gelegen aan de Adriatische zee. Aan het eind van de dag rijden we naar de luchthaven van Bari en reizen we met een koffer vol prachtige herinneringen terug naar Nederland. (ca. 190 km)


(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Bari17:05 - 19:35 uur
Bari - Amsterdam20:20 - 23:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Cuor di Puglia
Hotel Cuor di Puglia - Alberobello
Het goede toeristenklassehotel Cuor di Puglia ligt uitstekend voor een bezoek aan de wereldberoemde trullihuizen. U loopt in 5 tot 10 minuten naar het historisch centrum van Alberobello, gelegen in het hart van Puglia. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een restaurant, een bar en is omgeven door een prachtige tuin. Er is gratis wifi in het hele hotel beschikbaar. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Cuor di Puglia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prachtige reis, bijzonder stukje Italië. De levende kerststal in de grotten,een sprookjesboek. De trulli met gekleurde verlichting: een plaatje. Houd deze reis er maar in, vooral met kerst!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een prachtige reis. Helaas lag het hotel niet in het centrum van het dorp, maar een kwartier lopen er vandaan.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol