050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Buon Natale in Puglia!

Reisleider Paul:
‘Onbekend Puglia in de hak van de Italiaanse laars zal u zonder twijfel verrassen! De middeleeuwse stadjes zijn sfeervol verlicht en op vele pleinen zijn gezellige kerstmarkten. In de winkelstraten is het gezellig druk, maar men heeft altijd de tijd om iedereen auguri te wensen: de beste wensen voor een fijne kerst! En in dit warme decor kunt u op bijzondere plekken presepe vivente, levende kerststallen, bewonderen: erg bijzonder!

Deze sfeervolle kerstreis neemt u mee naar de rijke geschiedenis van de barokstad Lecce en het middeleeuwse Bari, de stad van Sinterklaas. U bezoekt sprookjesachtige stadjes zoals Otranto en Ostuni en bewondert de schoonheid van de eeuwenoude trullihuizen van Alberobello. Uiteraard staat een bezoek aan de prehistorische grotwoningen van Matera ook op het programma. Dit fascinerende decor heeft regelmatig gefigureerd in films: u zult na uw bezoek zeker begrijpen waarom! Dwalend door onbekende, maar wonderschone stadjes zult u vaak het gevoel hebben teruggekeerd te zijn naar de middeleeuwen. Het lijkt soms echt of de tijd hier heeft stil gestaan!

In deze bijzondere omgeving geniet u van een echte Italiaanse kerst met kerststalletjes, kerstmarkten en heel veel Italiaanse gezelligheid. Kortom, deze kerstreis is een heerlijke combinatie van imposante cultuur, mooi natuurschoon en volop kerstsfeer!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel in Alberobello
7x ontbijt en 7x diner
kerstdiner op eerste kerstdag
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lecce, Bari en Trani
trullihuizen van Alberobello
grotwoningen van Matera
kerststal van Pezze di Greco
kuststadje Otranto en Taranto
kerstmarkten in Bari
witte dorpjes Locorotondo en Ostuni
keramiekstadje Grottaglie
SRC-reisleider Paul
SRC-reisleider sinds 2001
Op deze kerstreis geniet u in een bijzondere omgeving van een echte Italiaanse kerst met kerststalletjes, kerstmarkten en heel veel Italiaanse gezelligheid! Gaat u mee?
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam - Bari en naar Alberobello
+ lees meer
Grotwoningen van Matera
+ lees meer
Barokstad Lecce en sfeervol Otranto
+ lees meer
Castel del Monte en kerstmarkt Bari
+ lees meer
Taranto en Grottaglie
+ lees meer
Witte dorpen Ostuni en Locorotondo
+ lees meer
Vrije tijd in Alberobello en levende kerststal van Pezze di Greco
+ lees meer
Bezoek aan Trani en terugvlucht Bari - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kerst in Zuid-Italië
1235 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Bari13:45 - 16:10 uur
Bari - Amsterdam16:55 - 19:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Wat een prachtige reis was dit!! Een wondermooi stukje Italië, en vooral in de kersttijd!! Van harte aanbevolen!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis, bijzonder stukje Italië. De levende kerststal in de grotten,een sprookjesboek. De trulli met gekleurde verlichting: een plaatje. Houd deze reis er maar in, vooral met kerst!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een prachtige reis. Helaas lag het hotel niet in het centrum van het dorp, maar een kwartier lopen er vandaan.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.