050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kerstsfeer in het Bourgondische rijk

Reisleider Antoon:
‘De schilderachtige Vlaamse steden Antwerpen, Gent en Brugge kennen een rijke traditie als het aankomt op kunst. Van veel recentere datum is de traditie om in december de binnensteden om te toveren in een waar winterwonderland. Verlichte kerstbomen sieren de middeleeuwse marktpleinen en ook de trapgevels van fraaie koopmanshuizen zijn uitbundig gedecoreerd met talloze fonkelende lichtjes. Sfeervolle kerstmarkten, gezellige ijsbanen, rijkversierde kerststallen of een nostalgische kermis: kerst in Vlaanderen is een plaatje! Tijdens deze heerlijke, nieuwe kerstreis combineren we de twee geneugten: kerst en kunst. Geniet van de prachtige verfijnde schilderijen van de Vlaamse Primitieven tot de intrigerende werken van de surrealisten. Laaf u aan de schoonheid van Jan van Eyck, Pieter Paul Rubens, James Ensor en René Magritte en proef vervolgens op een kerstmarkt een heerlijke warme chocolademelk of, een tikje hipper, een chai latte met verse kaneel, kruidnagel en gember.

Tijdens deze korte kerstreis geniet u in de mooiste musea en kerken van Antwerpen, Gent en Brugge van de indrukwekkende Vlaamse kunstcollectie en in de knusse binnensteden van de typisch Vlaamse gezelligheid en gastvrijheid! In Gent bewonderen we natuurlijk het vermaarde meesterwerk ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eyck in de imposante Sint-Baafskathedraal. Van Eyck is misschien wel de beroemdste kunstenaar van zijn tijd. Ook in het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen en in het Groeningemuseum in Brugge ziet u enkele van zijn mooiste schilderijen. We wandelen door de prachtige binnensteden, tot stand gekomen door dezelfde rijkdom en welvaart als die kunstcollecties onder heerschappij van de Bourgondische hertogen. Nu vormen ze een knus decor voor hun bezoekers, zeker als daar in december de feestverlichting bij aangestoken wordt. Voeg daarbij drie heerlijke diners in verschillende eetgelegenheden in de stad en het zal ons dan ook geen enkele moeite kosten onszelf een Bourgondiër te voelen te midden van al deze schoonheid en gezelligheid. Mag ik u laten proeven van de mooiste kunst, het lekkere eten en knusse kerstsfeer in Bourgondisch Vlaanderen?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed toeristenklassehotel in centrum van Gent
3x ontbijt en 3x diner
diners in verschillende restaurants in Gent
diners met kerst inclusief drankjes
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Wintergloed in Brugge en Gentse Winterfeesten
Grote Markt in kerstsfeer in Antwerpen
Groeningemuseum in Brugge
De Aanbidding van het Lam Gods van Jan van Eyck
Koninklijk Museum Schone Kunsten Antwerpen
Sint-Baafskathedraal Gent met bezoekerscentrum
historisch centrum Mechelen
Reisleider Antoon
SRC-reisleider sinds 2002
Tijdens deze korte kerstreis geniet u in de mooiste musea en kerken van de indrukwekkende Vlaamse kunst en in de knusse binnensteden van de typisch Vlaamse kerstsfeer en gastvrijheid!
Ontmoet onze beste reisleiders in België
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013

Reisprogramma

Bezoek aan het KMSKA in Antwerpen en naar Gent
+ lees meer
Stadswandeling Gent, het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal en kerstsfeer op het plein
+ lees meer
Stadswandeling Brugge, Groeningemuseum en vrije tijd voor Wintergloed
+ lees meer
Bezoek aan Mechelen en terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Kunst in Vlaanderen
800 KM

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.