050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Albanië

Reisinformatie Albanië

Op een smalle strook land langs de Adriatische kust ligt Albanië. Na de Tweede Wereldoorlog was dit land decennialang was afgesloten voor de rest van de wereld. Na de val van het IJzeren Gordijn is het nu weer toegankelijk. Eindelijk kunt u er weer achter komen dat Albanië, dat ‘verstopt’ ligt in een uithoek van Europa, echt prachtig is!

Het ruwe berglandschap, de mediterrane kust en de restanten van een bewogen geschiedenis wachten op bewonderaars. Het verhaal van de Albanese geschiedenis wordt verteld door opgravingen uit de Griekse tijd, Romeinse theaters, Osmaanse architectuur en machtige burchten. In Albanië leven moslims, katholieken en orthodoxen al eeuwen naast elkaar. Deze diversiteit komt terug in Byzantijnse kloosters en fraaie moskeeën, maar ook vroegchristelijke bouwwerken. Ontdek alle prachtige monumenten en bezienswaardigheden in Albanië! Albanië is een wat onbekend deel van Europa, maar onbekend en onbemind horen in dit geval niet bij elkaar!

Laat uw inspireren door de bezienswaardigheden van Albanië, bekijk het advies van onze reisleiders en ontdek meer praktische informatie over dit bijzondere vakantieland. Bent u benieuwd wanneer u Albanië het beste kunt bezoeken? Bekijk dan wat de beste reistijd naar Albanië is als u op vakantie wilt naar dit mooie land.