U bent hier: Home | Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina - Een culturele lappendeken

Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina is een lappendeken van volkeren en religies: hier gaan de oriëntaalse en Europese cultuur naadloos in elkaar over. De Romeinse, Byzantijnse, Slavische, Osmaanse, Habsburgse en joodse culturen overlapten elkaar en volgden elkaar in de loop van de eeuwen op.

Deze roerige geschiedenis heeft zijn prachtige sporen nagelaten in de architectuur, muziek en keuken van het land. Bosnië-Herzegovina is eind vorige eeuw vaak vooral in verband gebracht met oorlog en ellende. Geheel onterecht, want dit prachtige land heeft veel te bieden! Meren, rivieren, steden en hoge bergen zorgen voor een afwisselend land waarin voor elke reiziger iets te vinden is.

De gastvrije en openhartige bevolking is trots haar veelzijdige identiteit en laat bezoekers graag kennismaken met haar rijke tradities en bijzondere bezienswaardigheden! Dus laat u inspireren door de must sees van Bosnië-Herzegovina, bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd, en ontdek meer praktische informatie over dit prachtige land in voormalige Joegoslavië.

Algemene informatie

Hoofdstad Sarajevo
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 51.197 km²
Aantal inwoners ca. 3.861.912
Bevolkingsdichtheid ca. 75,4 per km²
Officiële taal Bosnisch, Servisch en Kroatisch
Religies Moslim 40%, orthodox 31%, katholiek 15%, overige 14%
Economie De economie is gebaseerd op industrie en toerisme