050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Botswana

Beste reistijd Botswana

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Botswana? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke warmte, wilt u wilde dieren bekijken of juist de vele vogelsoorten spotten? Botswana kent een uitgesproken droge periode van mei t/m oktober en een nat seizoen van november t/m april.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Botswana, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte in de natuurparken. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders

Voorjaar (september en oktober)
Aangename temperaturen en het is wat minder groen. De dieren zijn veel bij de drinkplaats waardoor u veel kans heeft om dieren te zien tijdens een safari. Zeer geschikte reisperiode, en dus drukste periode qua toerisme.

Zomer (november, december, februari)
De zomer is in Botswana het regenseizoen. Het kan voornamelijk in november en december ’s middags en ’s nachts flink regenen en onweren. De dagtemperaturen zijn vrij hoog en er kunnen soms overstromingen voorkomen. Het is een goede tijd om vogels te spotten. In februari beginnen de temperaturen al te dalen en wordt de natuur groen. Maar ook deze maanden kan het nog dagen achter elkaar hard regenen.

Najaar (maart, april, mei)
Temperaturen zijn aangenaam, vanaf maart begint het ook droger te worden en de natuur wordt weer groen. Het is een goede periode voor vogels.

Winter (juni, juli, augustus)
De temperaturen zijn aangenaam, maar het ’s avonds kan het erg afkoelen met af en toe temperaturen van onder het vriespunt. Het is een goede tijd voor safari’s, omdat de begroeiing niet erg dicht is. Drukke periode qua toerisme.