050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Botswana

Reisadvies Botswana

Veiligheid in Botswana

Botswana is over het algemeen een zeer veilig land, maar toch raden wij u aan om tijdens uw vakantie zorgvuldig om te gaan met uw persoonlijke eigendommen als portemonnees, paspoorten, camera’s en sieraden. U bent als toerist herkenbaar en in alle vakantielanden daardoor een potentieel doelwit voor zakkenrollers. U kunt daarom het beste dure sieraden en horloges thuis laten. Pin daarnaast slechts kleine hoeveelheden cash geld, bewaar uw pinpas gescheiden van uw contante geld en laat waardevolle zaken in het hotel(kluisje) achterlaten of draag het op uw lichaam.

Wees ook alert wanneer u gaat pinnen. Accepteer hiervoor nooit hulp van andere personen. Als een persoon u wilt helpen, annuleer dan uw transactie en neem uw pinpas terug. U kunt het beste melden bij uw reisleider dat u wilt pinnen. Pinnen in een groep is in het algemeen de veiligste optie.

U kunt in de grotere steden bedelaars tegenkomen. U kunt het beste geen geld geven aan bedelaars en kinderen op straat, omdat dit het bedelen versterkt en de bedelaars agressief en veeleisend maakt.

Actueel reisadvies voor Botswana

Voordat u op reis gaat is het goed om het actuele reisadvies voor Botswana te bekijken. Zo weet u zeker dat u veilig en vertrouwd op reis kunt gaan! Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor iedere bestemming, zo ook voor Botswana, aan of het op dit moment veilig is er naartoe te reizen. Uiteraard houdt SRC Reizen dit advies nauwlettend in de gaten. Bekijk zelf het meest actuele reisadvies voor Botswana op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u vragen over de veiligheid op uw vakantiebestemming? Neem gerust contact op met onze reisadviseurs.