050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Chili

Reisinformatie Chili

Chili is een van de meest zuidelijk gelegen landen van Zuid-Amerika. Het land grenst aan Argentinië, Bolivia en Peru, en in het westen aan de Grote Oceaan. Chili strekt zich over het continent uit als een lange sliert van 4.000 kilometer lang en slechts 150 kilometer breed. Het landschap varieert van zoutmeren, woestijnen en hoogvlaktes in het noorden tot regenwouden en ijskappen in het zuiden. En natuurlijk de pieken van het Andesgebergte!

Het Andesland is een van de meest geschikte wijnlanden van de nieuwe wereld en staat dan ook bekend als een gerenommeerde wijnexporteur. En dan is er ook de bruisende hoofdstad Santiago de Chile... Het Plaza de Armas in Santiago met vele koloniale gebouwen, waaronder het Catedral Metropolita, is zeker een aanrader. Ook de kerk van Arica is de moeite waard. En voor wie van zon en zee houdt, is er Vina del Mar, de grootste en meest toeristische badplaats van Chili.

Andere bezienswaardigheden van Chili zijn bijvoorbeeld Punta Arenas en Patagonië, echt onovertroffen mooi. Hier kunt een van de mooiste natuurparken van geheel Amerika, Torres del Paine, bezoeken. U kunt hier onder andere de condor, de guanaco en de ñandu in het wild zien. In het noorden van dit uitgestrekte land geniet u van kleurrijke berglandschappen en desolaat woestijngebied, en van eindeloze zoutvlaktes met heldere meren waarin sierlijke flamingo’s baden.

Kortom, in het langgerekte Chili vindt u heel veel schoonheid! Wat de beste reistijd voor Chili is? Onze reisleiders geven u er graag advies over. Wacht niet langer en boek uw reis naar Chili!