050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Chili
Avontuur in het langste land ter wereld

Beste reistijd Chili

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Chili? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen én omdat het afhangt van uw reisplannen. Chili is namelijk een erg groot, langgerekt land met een noord-zuid ligging en de beste reisperiode hangt dus zeker af van uw reisbestemming.

Klimaat in Chili

Chili heeft in het westen een kustgebied langs de Grote Oceaan en het oosten is de westelijke helft van het Andes gebergte, wat in het zuiden bijna geruisloos overgaat in Vuurland, een eilandengroep met een koel zeeklimaat.

Meer noordwaarts telt Chili een overgang naar respectievelijk een gematigd zeeklimaat, een gematigd mediterraan klimaat, een koud steppeklimaat naar een koud woestijnklimaat. Het uiterste noordwestelijke puntje heeft op basis van gemiddelde jaartemperatuur een warm woestijnklimaat. De hoogst gelegen plekjes in de Andes kennen een hooggebergteklimaat , waarbij de temperatuur vrijwel het hele jaar onder het vriespunt ligt en er op de toppen sprake is van eeuwige sneeuw.

Hieronder vindt u een klimaattabel met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Chili. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Chili

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Santiago
° C
24
23
20
17
14
12
10
12
14
17
20
22

mm
0
1
3
10
42
72
84
46
23
12
10
2

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Chili per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Juni, juli, augustus en september
Vermijd in deze periode centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan vol gesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn.

Oktober en november
In het voorjaar zijn er veel vogels te zien en de Patagonische steppe staat in bloei. Er zijn weinig pinguïns te zien, die zijn druk met het uitbroeden van de eieren. In nationaal park Torres del Paine kunt u genieten van de kleuren die de natuur te bieden heeft.

Januari en februari
Het is hoog zomer en daarom erg warm. In het zuiden heeft u in Patagonië en Vuurland de meeste kans op aangename temperaturen. Er zijn minder bloemen te zien, maar u kunt daarentegen wel genieten van de kleine pinguïns die zwemles krijgen van hun ouders. Dit is wel de drukste periode met toeristen.