050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Chili

Beste reistijd Chili

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Chili? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen én omdat het afhangt van uw reisplannen. Chili is namelijk een erg groot, langgerekt land met een noord-zuid ligging en de beste reisperiode hangt dus zeker af van uw reisbestemming.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Chili per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Juni, juli, augustus en september
Vermijd in deze periode centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan vol gesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn.

Oktober en november
In het voorjaar zijn er veel vogels te zien en de Patagonische steppe staat in bloei. Er zijn weinig pinguïns te zien, die zijn druk met het uitbroeden van de eieren. In nationaal park Torres del Paine kunt u genieten van de kleuren die de natuur te bieden heeft.

Januari en februari
Het is hoog zomer en daarom erg warm. In het zuiden heeft u in Patagonië en Vuurland de meeste kans op aangename temperaturen. Er zijn minder bloemen te zien, maar u kunt daarentegen wel genieten van de kleine pinguïns die zwemles krijgen van hun ouders. Dit is wel de drukste periode met toeristen.