050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Chili

Bezienwaardigheden Chili

Punta Arenas in Chili
Punta Arenas
Punta Arenas is gesticht in 1848 als militaire voorpost en strafkolonie voor militairen die ‘problematisch gedrag’ vertoonden. Nu is Punta Arenas een sfeervolle stad met gekleurde huizen en romantische parken. Het is ook de meest zuidelijke stad op het Latijns-Amerikaanse vasteland. De naam van de stad is afgeleid van het Spaanse Punta Arenosa, dat zanderige punt betekent. De meeste inwoners hebben Spaanse en, vreemd genoeg misschien, een Kroatische achtergrond. De immigranten kwamen tussen 1890 en 1940 richting Punta Arenas omdat de regio zich sterk ontwikkelde als het centrum van de schapenhandel.
Torres del Paine in Chili
Torres del Paine
Het nationaal park Torres del Paine in Chili dankt zijn naam aan de granieten bergen die uit de Patagonische steppe oprijzen. De natuur is hier van een oogverblindende schoonheid! De prachtige ‘torens’, soms met eeuwige sneeuw bedekt, zijn zeer indrukwekkend, en de dieren die er leven… Het park is onder andere het thuis van de Andescondor, die een spanwijdte van ruim 3 meter heeft! Ook zijn er poema’s te vinden, verschillende vogelsoorten én de guanco, een lama-achtig dier.
Valpaíraso in Chili
Valpaíraso
De grootste havenstad van Chili is Valpaíraso aan de Grote Oceaan. Deze kleurrijke stad was aan het begin van de 20e eeuw een bloeiende stad. Het is ook een van de mooiste steden van Chili: gelegen op meerdere steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. In 2003 werd de stad door het natuurschoon, de historie en de unieke architectuur uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. De sfeer in het centrum is een beetje bohemiens met veel gekleurde herenhuizen uit de Victoriaanse tijd. Het is een groot doolhof van smalle straten en bochtige steegjes. De stad is ook beroemd geworden door de antieke en excentrieke bars die vaak open blijven tot laat in de nacht.
Santiago de Chili
Santiago de Chile
De hoofdstad van Chili ligt aan de voet van de machtige Andes. Bewonder bij uw bezoek aan deze stad zeker de belangrijkste bezienswaardigheid: het Palacio de la Monedo, oftewel het regeringspaleis. In dit paleis kwam tijdens de coup van Pinochet in 1973, de toenmalige president Allende om het leven. Nog altijd wordt het gezien als een symbool van de democratie. Wandel ook zeker over het Plaza de la Armas, het hart van Santiago, dat even oud is als de stad zelf. Aan dit plein staan verschillende belangrijke historische gebouwen als de kathedraal en het imposante stadhuis. Het uitgestrekte Santiago heeft een compact centrum waar het heerlijk struinen is. Een aanrader is een bezoek aan het Mercado Central, op deze overdekte markt laten de Chilenen u graag kennis maken met de lekkerste visgerechten.
Nationaal park El Taito, Chili
Geisers en hotsprings
In de Atacama-woestijn kunt u genieten van prachtige natuurverschijnselen. U moet alleen wel vroeg opstaan, want hier kunt u op ruim 4.300 meter hoogte de indrukwekkende El Tatio-geisers bewonderen. Deze geisers zijn het meest actief bij zonsopkomst. Dit is een van de grootste geiservelden ter wereld. Vroeg starten maar ontspannen eindigen. Dat kunt u met een heerlijk ontspannen bad in de warmwaterbronnen van Puritama. Het heilzame water van deze bronnen is zo’n 30˚C. Vanuit de verschillende baden heeft u een fantastisch uitzicht over de adembenemend mooie natuur!