050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Duitsland
Duitsland - Bijzondere cultuur en Gemütlichkeit

Beste reistijd Duitsland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Duitsland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor een museumbezoek in de steden, of wilt u van de natuur in Noordoost-Duitsland genieten?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Duitsland per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
De winter maakt langzaamaan plaats voor aangename lentetemperaturen. Rond april gaan in Duitsland de koolzaadvelden bloeien, en dat geeft een prachtige gele gloed aan het landschap.

Zomer (juli en augustus)
Aangenaam zomerse temperaturen. Ook in de steden is het dan nog altijd aangenaam vertoeven. In Duitsland is het dan ook vakantie, en vooral op populaire vakantiebestemmingen kan het dan druk zijn, zoals op Rügen, in de Beierse Alpen en in Thüringen. Ook bloeien dan de hopvelden: in een echt bierland als Duitsland een schitterend en typisch beeld!

Najaar (september en oktober)
Aangename herfsttemperaturen, vaak ‘zomert’ het nog wat na. Een ideale periode om een stadsbezoek te combineren met natuurtochten.

Winter (november, december, januari en februari)
In sommige delen van Duitsland wordt het winters koud. Overal in december worden kerstmarkten opgezet, die vooral in de avonduren voor letterlijke en figuurlijke warmte zorgen.