U bent hier: Home | Estland
Estland: middeleeuws openluchtmuseum

Estland

Estland is de meest noordelijke van de drie Baltische staten. Een bezoek aan dit land zorgt voor een hoop indrukken! In het oude centrum van de hoofdstad Tallinn lijkt het of u terug in de tijd gaat. De oude Hanzestad is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa, met beeldschone pleintjes, smalle kronkelstraatjes en oude stadsmuren. Het culturele erfgoed van Tallinn doet absoluut niet onder voor dat van andere Europese hoofdsteden! En met de opening van het KUMU-kunstmuseum in 2006 kunt u in Tallinn nu ook de prachtige Estse kunst ontdekken.

Maar ook het Estlandse landschap is prachtig en afwisselend, met ongerepte stranden, schilderachtige vissersdorpjes en indrukwekkende wouden. Meer dan veertig procent van het landoppervlak bestaat uit bos. In de prachtige natuurgebieden komt u watervallen, meren en beekjes tegen. In het mooie Lahemaa nationaal park kunt u de intieme vissersdorpjes Kasmu en Voru bezoeken. En in de gezellige kustplaats Pärnu kunt u ook de Oostzee-cultuur bewonderen.

Volop redenen dus om Estland met een bezoek te vereren! Dus laat u inspireren door de Estse bezienswaardigheden, bekijk wanneer u het beste uw vakantie naar dit Baltische land kunt plannen en lees de praktische informatie. Dan kunt u vervolgens optimaal genieten van de schoonheid van het relatief onbekende, maar zeer indrukwekkende en veelzijdige Estland!

Algemene informatie

Hoofdstad Tallinn
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 45.227 km²
Aantal inwoners ca. 1.258.545
Bevolkingsdichtheid ca. 27,8 per km²
Officiële taal Ests
Overige talen Russisch, Litouws, Lets
Religies Overwegend christelijk (Luthers, Russisch-orthodox)
Economie Industrie 28%, diensten 65%, landbouw 7%