050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Estland
Estland: middeleeuws openluchtmuseum

Beste reistijd Estland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Estland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen.

Klimaat in Estland

Ondanks dat Estland vrij noordelijk ligt is warmer dan u wellicht zou verwachten, mede door de warme zeewinden die langs de lange kustlijn waaien. Het weer kan in de lente- en zomermaanden net zo wisselend zijn als bij ons in Nederland: u kunt prachtig zonnig warm weer hebben, maar het kan ook regenen en met lage temperaturen.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Estland. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Estland

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Tallinn
° C
-2
-2
1
8
13
18
21
20
15
10
3
-1

mm
40
25
27
37
42
53
72
72
82
65
60
48

Beste reisperiode

Hieronder vindt u ook informatie over de beste reistijd voor Estland, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (april en mei)
Het voorjaar is nog frisjes.

Zomer (juni, juli en augustus)
In de maanden juni, juli en vooral de eerste helft van augustus is het aangenaam warm zonder benauwd te worden. De zon schijnt dan over het algemeen ook zeer uitbundig. De zomerdagen zijn door de noordelijke ligging van Estland ook vrij lang. In de maand juni duurt de nacht slechts enkele uren. Ongeveer in de tweede of derde week van augustus vindt er meestal een weersomslag plaats naar koeler en natter weer.

Najaar (september, oktober en november)
Omdat de winter zo noordelijk vroeg in valt is de herfst relatief kort met koude dagen en veel regen.

Winter (december, januari, februari en maart)
De winter is koud en er valt veel neerslag. U kunt dan prima snowboarden en langlaufen in Estland.