050 - 3 123 123
Wij reizen veilig en verantwoord, bekijk ons coronaprotocol
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
U bent hier: Home | Hongarije
Hongarije - Land van poesta, paprika en polka
Kettingbrug in Boedapest, Hongarije
Boedapest
De hoofdstad van Boedapest ligt aan de oevers van de Donau, met Boeda aan de westkant en Pest aan de oostkant. Wanneer u naar de andere kant van de stad wilt, loopt u over de meer dan 150 jaar oude Kettingbrug. Zeker in de avond is deze 330 meter lang verlichte brug een mooi gezicht. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Parlementsgebouw, het Vissersbastion, het Millenniummonument en de Kettingbrug.
Eger, Hongarije
Eger
Eger kent een roemrucht verleden vanwege de oorlogen met de Turken aan het einde van de 16e eeuw. Een erfenis van deze oorlog is onder andere de ‘Egri Bikaver’, de stierenbloedwijn. Na de bezetting zijn de meeste Turkse invloeden verdwenen, maar toch zijn er in de oude binnenstad nog oriëntaalse invloeden te ontdekken waaronder de burcht, de Osmaanse minaret en verschillende barokke bouwwerken. Eger kent charmante straatjes en steegjes waar u heerlijk doorheen kunt struinen. Of gaat u liever het ondergrondse gangenstelsel ontdekken in de burcht?
Esterhazy-kasteel in Hongarije
Het Esterházykasteel van Fertöd
Aan de grens met Oostenrijk, ver van andere culturele centra, ligt het grootste en volgens velen mooiste kasteel van Hongarije: het Esterházy-paleis in Fertöd, ook wel het ‘Hongaarse Versailles’ genoemd. Het Esterházy-paleis was het middelpunt van het culturele leven van Hongarije, vooral op muzikaal gebied.
Café Gerbeaud in Boedapest, Hongarije
Mihály Vörösmartyplein in Boedapest
Voor de liefhebber van terrassen is het Mihály Vörösmartyplein in Boedapest een must om te bezoeken. Vooral het terras voor de beroemde patisserie Gerbeaud die door Henrik Kugler in 1858 werd geopend en vervolgens werd overgenomen door de Zwitsere patissier Emil Gerbeaud, is absoluut de moeite waard. Dit café staat bekend om de heerlijke zoetigheden, waarvan je bij mooi weer op het terras kunt smullen.
Staatsopera in Boedapest, Hongarije
Het Hongaarse Staatsopera Huis
Het Hongaarse Staatsopera Huis is een perfect voorbeeld van neorenaissance architectuur. Het is centraal gelegen in het stadsdeel Pest. De belangrijke 19e-eeuwse Hongaarse architect Miklós Ybl ontwierp het gebouw, dat tussen 1875 en 1884 gebouwd werd. Het zou uiteindelijk een van zijn belangrijkste meesterwerken worden.