050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Indonesië

Beste reistijd Indonesië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Indonesië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Door de uitgestrektheid van Indonesië en de geografische eigenschappen van de verschillende regio’s is het bijna onmogelijk om een ideale periode aan te wijzen.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Indonesië per periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Afhankelijk van de moesson kennen de meeste delen van Indonesië een regentijd en een droge periode. Houdt u niet van regen en bent u niet van plan een poncho te dragen dan kunt u het beste tussen mei en september op pad gaan.

Het advies van onze reisleiders

Droge periode
Op Bali en Java is de droge periode in de maanden juni, juli, augustus, september en oktober. Op Sumatra valt er in de maanden mei, juni, juli en augustus de minste neerslag.

Regenperiode
In de nattere periode, oftewel het regenseizoen van oktober/november, december, januari, februari, maart en april, regent het zeker niet de hele dag. In de namiddag valt er meestal een tropische bui, waarna de zon in de meeste gevallen gewoon weer tevoorschijn komt. Deze regen zorgt ook voor het mooie, groene landschap. Aan het einde van een moessonperiode is er een hoge luchtvochtigheid waardoor het wat klam en benauwd aan kan voelen. Hoewel het bijna overal rond de dertig graden is zijn er per regio wel wat verschillen qua maanden waarin het regent.