050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Indonesië

Reisinformatie Indonesië

Indonesië telt honderden eilanden, die als een lint in de Indische Oceaan liggen. Elk eiland is een wereld apart, met eigen gebruiken, kleding, architectuur en dialecten. Het prachtige Sumatra is een van de grootste eilanden van de Indonesische archipel. De regenwouden zijn het decor van een rijke planten- en dierenwereld. U vindt er orang-oetans, olifanten, Sumatraanse tijgers en neushoorns.

De bezienswaardigheden in Indonesië zijn zeer divers. Java, onderdeel van de gordel van smaragd, herbergt eeuwenoude tempelcomplexen, zoals de indrukwekkende Borodudur, en schitterende terrasvormige rijstvelden, de sawa’s. Ook vindt u op Java overblijfselen van de Nederlandse koloniale periode. Op Bali geven de hindoeïstische godsdienst en de tempels weer een andere kijk op de culturele verscheidenheid van Indonesië. Met de prachtige witte stranden, de kleurrijke hindoecultuur en de tropische regenwouden is dit een vakantieparadijs.

De Kleine Sunda-eilanden zijn nog relatief onontdekt, waardoor u hier ongestoord kunt genieten. De vriendelijke bewoners laten u met trots hun tradities zien. Op eiland Flores wordt, dat gedomineerd wordt door vulkanen, vindt u de mooiste witte stranden, koraalriffen en een prachtige flora en fauna. Op Lombok geniet u van voldoende rust, cultuur en natuur!

Kortom, Indonesië biedt voor elke vakantiegangers iets bijzonders. Wanneer u het beste dit Aziatische land kunt bezoeken? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Indonesië is. Ga genieten van de gordel van smaragd!