050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Kirgizië

Beste reistijd Kirgizië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Kirgizië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor warm weer of liever ietsje minder warm en koelere nachten.

Klimaat in Kirgizië

Kirgizië heeft een berg- en landklimaat met forse verschillen tussen de laag- en hooggelegen gebieden. In de valleien kan het in juli erg warm worden en in de winter steenkoud. Tijdens de zomer heerst in de berggebieden een zeer aangename temperatuur van rond de 25 graden. In de winter is het in heel Kirgizië erg koud. De meeste neerslag valt in het voor- en najaar maar ook in de zomer kan er een bui vallen.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Kirgizië. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Kirgizië

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Bisjkek
° C
2
3
10
18
23
28
31
30
25
17
10
5

mm
12
20
45
71
80
52
8
7
10
36
40
39

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Kirgizië, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning. Voor Kirgizië geldt dat in welke jaargetijde u ook reist u zowel warme als zomerse kleding nodig heeft.

Het advies van onze reisleiders:

Zomer en winter
Kirgizië heeft een landklimaat met koude winters en hete zomers. De gemiddelde hoogte in Kirgizië ligt boven de 3.000 meter. Om die reden is het 's zomers op grotere hoogte nog steeds aangenaam vertoeven. In de laaggelegen gebieden wordt het in de zomer erg warm. In de winter is het in het hele land erg koud.

Voor- en najaar
In deze periode kan het in de bergen nog/al sneeuwen. In de lente en in de herfst regent het het meest. In de lager gelegen gebieden is het in deze periode vaak heel prettig weer.