050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kirgizië

Beste reistijd Kirgizië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Kirgizië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor warm weer of liever ietsje minder warm en koelere nachten.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Kirgizië, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning. Voor Kirgizië geldt dat in welke jaargetijde u ook reist u zowel warme als zomerse kleding nodig heeft.

Het advies van onze reisleiders:

Zomer en winter
Kirgizië heeft een landklimaat met koude winters en hete zomers. Een groot gedeelte van Kirgizië ligt boven de 3.000 meter. Om die reden is het 's zomers op grotere hoogte nog steeds aangenaam vertoeven. In de laaggelegen gebieden wordt het in de zomer erg warm. In de winter is het in het hele land erg koud.

Voor- en najaar
In deze periode kan het in de bergen nog/al sneeuwen. In de lente en in de herfst regent het het meest. In de lager gelegen gebieden is het in deze periode vaak heel prettig weer.