050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kroatië

Reisinformatie Kroatië

In Kroatië vindt u eeuwenoude steden, schilderachtige dorpjes, rust en ruimte, een wonderschoon mediterraan landschap en een gastvrije bevolking. Kroatië heeft lang deel uitgemaakt van het Byzantijnse rijk, het Heilige Roomse rijk en het Habsburgse keizerrijk, en deelt dit rijke verleden graag met u!

De hoofdstad Zagreb is een statige barokstad die herinnert aan het Habsburgse verleden. In de kuststad Split brengt het paleis van keizer Diocletianus u terug naar antieke tijden. En de parel van Dalmatië, Dubrovnik, is een vriendelijke havenstad met stoere stadsmuren die ooit werd gesticht door de Grieken. Naast deze bekende bezienswaardigheden van Kroatië is het schiereiland Istrië een absolute must see. Hier vindt u talrijke baaien met rots- en kiezelstranden, pijnboombossen en wijngaarden, maar ook kleine stadjes als Pula, Poreč en Rovinj. Struin door Italiaans aandoende straatjes en strijk neer op de terrasjes met een goed glas Kroatische wijn!

Kroatië is vol met historische pracht, gezellige steden en een wonderschone natuur. Vooral het nationaal park Plitvice, een merengebied dat met elkaar verbonden wordt door tientallen watervallen, is zeer indrukwekkend. Wanneer u de pracht en praal van Kroatië het beste kunt bewonderen? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Kroatië is. Laat u betoveren door de parel van de Adriatische Zee!