U bent hier: Home | Kroatië
Kroatië - Parel aan de Adriatische Zee

Kroatië

In Kroatië vindt u eeuwenoude steden, schilderachtige dorpjes, rust en ruimte, een wonderschoon mediterraan landschap en een gastvrije bevolking. Kroatië heeft lang deel uitgemaakt van het Byzantijnse rijk, het Heilige Roomse rijk en het Habsburgse keizerrijk, en deelt dit rijke verleden graag met u!

De hoofdstad Zagreb is een statige barokstad die herinnert aan het Habsburgse verleden. In de kuststad Split brengt het paleis van keizer Diocletanius u terug naar antieke tijden. En de parel van Dalmatië, Dubrovnik, is een vriendelijke havenstad met stoere stadsmuren die ooit werd gesticht door de Grieken. Naast deze bekende steden is het schiereiland Istrië een absolute must see. Hier vindt u talrijke baaien met rots- en kiezelstranden, pijnboombossen en wijngaarden, maar ook kleine stadjes als Pula, Porec en Rovinj. Struin door Italiaans aandoende straatjes en strijk neer op de terrasjes met een goed glas Kroatische wijn!

Kroatië is vol met historische pracht, gezellige steden en een wonderschone natuur! Laat u dus verder inspireren door de Kroatische bezienswaardigheden en lees de handige tips boordevol praktische informatie van onze reisleiders. Dan bezoekt u ook zeker een keer deze parel aan de Adriatische Zee!

Algemene informatie

Hoofdstad Zagreb
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 56.538km²
Aantal inwoners ca. 4.313.707
Bevolkingsdichtheid ca. 76,2 per km²
Officiële taal Kroatisch
Overige talen Servisch, minderheidstalen
Religies Katholiek 87,8%, orthodox 4,4%, islamitisch 1,3%, ander christelijk 0,4%, overig 6,1%.