050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Madagaskar

Bezienwaardigheden Madagaskar

Antananarivo in Madagaskar
Antananarivo
‘Stad van duizend mensen’ is de letterlijke vertaling van Antananarivo. Toen koning Andrianjaka de hoofdstad van Madagaskar in 1625 stichtte, vernoemde hij de stad naar het aantal soldaten dat haar moest beschermen. Van de tandeloze taxichauffeur tot de ober van een restaurantje in het oude centrum en het mannetje dat langs de weg zijn zelfgemaakte autootjes verkoopt: de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Iedereen spreekt Frans en is goed te begrijpen. Letterlijk in elk geval, want qua cultuur zijn de inwoners van Madagaskar vaak onbegrijpelijk.
Andasibe National Park in Madagaskar
Andasibe National Park
Door de enorme biodiversiteit en de gunstige ligging nabij de hoofdstad is het nationaal park van Andasibe het meest bezochte regenwoud van Madagaskar. Het is eveneens de beste plaats om de Indri Indri-lemuur, bekend door zijn luide kreet, te observeren. In het nationaal park van Andasibe heeft u ook een goede kans om andere lemuursoorten te zien. De fotogenieke goudkleurige Sifaka’s, de kleinere bamboe-lemuren of de talrijke bruine lemuren horen dikwijls tot het kleurrijke spektakel. Naast de 11 lemuursoorten telt het park ook 119 vogelsoorten en 39 reptielsoorten, waaronder 6 kameleonsoorten.
Mantadia, Madagaskar
Park van Mantadia
Het park van Mantadia is gelegen ten noorden van Andasibe. Dit tropisch regenwoud krijgt heel wat minder bezoekers dan het nabijgelegen nationaal park van Andasibe, maar dat is volkomen onterecht. Voor vogelliefhebbers is Mantadia een must! En daarnaast vindt u hier de prachtige, goud met witkleurige Sifaka’s en de gekraagde lemuren.
Antsirabe, Madagaskar
Antsirabe
Antsirabe ligt op een hoogte van 1.540 meter in het centrale Ankaratragebergte van Madagaskar. Op de helling van de op één na hoogste berg van het eiland, de Tsiafajavona. n 1872 stichtten Noorse missionarissen echter een thermisch bad dicht bij de natuurlijke warmwaterbronnen in de omgeving. De combinatie van dit warme water en de schone hoge berglucht deed wonderen. Al snel stond het plaatsje in Europa bekend als fijn kuuroord.
Ranomafana N.P., Madagaskar
Ranomafana National Park
Ranomafana national park is zeker een bezoek waard! Het nationaal park van Ranomafana werd in 1991 na de herontdekking van de gouden bamboelemuur (Hapalemur Aureus) opgericht. Het park telt verschillende soorten lemuren, vogels, vlinders, amfibieën en reptielen. Talrijke riviertjes stromen door de dichtbegroeide vegetatie van dit tropische paradijs. Hier is het echte junglegevoel gegarandeerd. Onderweg naar het park kunt u een stop maken bij de spectaculaire waterval van de
Namorona-rivier.
Zombitse-Vohibasia N.P., Madagaskar
Zombitse-Vohibasia National Park
Dit park heeft een bijzondere fauna en flora met onder meer prachtige baobabs te midden van een extreem droge vlakte. Door de geïsoleerde ligging telt Zombitse-Vohibasia maar liefst 47% van de endemische vogelsoorten van Madagaskar. U vindt hier ook de Verreaux Sifaka’s, een van de mooiste, maar zeldzaamste lemuursoorten.
Ambohimanga, Madagaskar
Ambohimanga
Ten noorden van Antananarivo ligt het dorpje Ambohimanga (blauwe heuvel). In deze vroegere hoofdstad van Madagaskar kunt u een bezoek brengen aan het koninklijk paleis dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het paleis werd gebouwd van palissanderhout volgens het 18e-eeuwse Trano Kotona-model, net als de traditionele woningen van de hoogplateaus. Het paleis is een heilige plaats voor de Merina-bevolking van de hoogplateaus. In de paleistuinen worden dan ook nog regelmatig zebu’s, eenden of kippen geslacht als offer aan koning Andrianampoinimerina.