050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Madagaskar

Beste reistijd Madagaskar

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Madagaskar? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor een prachtig groen landschap en bloeiende orchideeën, wilt u walvissen spotten in Ifaty en Sainte Marie of juist de maki’s met hun kleintjes bewonderen?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Madagaskar, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Januari en februari
In deze maanden is er een kans op cyclonen, voornamelijk de oostkust van Madagaskar wordt hier door getroffen. De meeste neerslag valt tussen december en maart. Op de hoog plateaus vallen de buien eerder in de late namiddag. In het zuiden valt tijdens het regenseizoen niet zo vaak regen.

Maart, april en mei
Groen en veel bloemen, omdat het regenseizoen net voorbij, het is nog lekker warm, de landschappen zijn op zijn mooist. Van maart tot december valt weinig regen in Madagaskar. Enkel de oostkust krijgt dan nog te kampen met enkele buien. Tijdens deze periode liggen de dagtemperaturen aan de kust zelden onder de 22°C. ’s Nachts kan het frisser worden met temperaturen rond de 12°C.

Juni, juli en augustus
Droog en iets frisser, dus goed voor mensen die last hebben van de warmte. Aanwezigheid walvissen in Ifaty en Sainte Marie. Op de hoog plateaus kan het tijdens de wintermaanden juli en augustus overdag koeler zijn (18°C). ’s Nachts kan het koud worden, met temperaturen die in extreme gevallen kunnen dalen tot het vriespunt.

September en oktober
Sommige maki-soorten hebben hun kleintjes en zijn goed te zien, comfortabele temperaturen.

November en december
Rijstvelden zijn prachtig tijdens deze periode, eerste regen begint ’s avonds te vallen waardoor de vegetatie verandert, goede periode voor de orchideeën, vanaf november begint de temperatuur te stijgen.