050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Nieuw-Zeeland

Bezienwaardigheden Nieuw-Zeeland

Mount Cook, Nieuw-Zeeland
Mount Cook National Park
Het Mount Cook National Park is een van de spectaculairste parken van heel Nieuw-Zeeland. Het park omvat meer dan 70.000 hectare van de schitterende Southern Alps, ligt aan de westkust van het Zuidereiland en is genoemd naar de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook. Steeds vaker wordt de Maori-naam voor deze berg gebruikt, Aoraki.
Auckland, Nieuw-Zeeland
Auckland
Auckland wordt de City of Sails genoemd. In de prachtige haven liggen onvoorstelbaar veel grote en kleine zeilboten. Ieder jaar vindt in de laatste week van januari een grote zeilwedstrijd plaats: de Auckland Anniversary Regatta. Tijdens deze ééndaagse wedstrijd, tevens het oudste sportevenement van Nieuw-Zeeland, nemen honderden zeilboten het tegen elkaar op in Waitemata Harbour. Wie zelf liever niet zeilt, kan rondom de haven genieten van alle bijbehorende festiviteiten.
Christchurch, Nieuw-Zeeland
Christchurch
Christchurch is de grootste en oudste stad op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Door zijn neogotische bouwstijl en vele parken en plantsoenen doet de stad Europees aan. In 2010 en 2011 werd deze Engels aandoende stad verwoest door aardbevingen, maar ze inwoners zijn weer druk bezig met het opbouwen van de stad en verwelkomen u graag in hun kleurrijke stad! Christchruch is ook een perfect uitgangspunt voor vele avontuurlijke excursies.
Bay of Islands, Nieuw-Zeeland
Bay of Islands
In de subtropische Bay of Islands vindt u vele eilanden en prachtige stranden. Niet alleen de natuur is prachtig, u kunt in de baai ook vele pinguïns, dolfijnen, walvissen en Jan-van-Genten spotten. Tussen Paihia en Russell pendelen veerboten, die u eenvoudig naar de vroegere hoofdstad van Nieuw-Zeeland brengen. Russell is gesticht door de eerste Europese kolonisten. De houten kerk uit de eerste helft van de 19e eeuw is de oudste kerk van het land. Vanaf Flagstaff Hill heeft u een schitterend uitzicht over de 144 eilanden die de baai zijn naam hebben gegeven. Een echte aanrader is een bezoek aan het eiland Hole in the Rock.
Otorohanga, Nieuw-Zeeland
Otorohanga
Otorohanga staat geheel in het teken van de bekendste vogel van Nieuw-Zeeland: de kiwi! In ‘The Kiwi House’ kunt u natuurlijk kiwi’s bekijken, maar er zijn ook andere inheemse vogelsoorten en dieren te zien in hun natuurlijke omgeving. De kiwi is een nachtvogel en u heeft dan ook maar een zeer kleine kans om de vogel in het wild te spotten. Als u de kiwi zeker weten wilt zien, dan moet u zeker een bezoek brengen aan the kiwi house!
Lake Taupo, Nieuw-Zeeland
Lake Taupo
Zo’n 80 kilometer van Otorohanga ligt Taupo, dat grenst aan het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Lake Taupo ontstond zo’n 2.000 jaar geleden door een vulkaanuitbarsting. Deze was zo hevig dat zelfs in Europa de luchten donkerder werden. Als u gaat zwemmen in het meer, zwemt u op sommige plaatsen in warmwaterstromingen die opborrelen uit thermale bronnen.
Napier, Nieuw-Zeeland
Napier
Toen Europese kolonisten voor het eerst voet aan wal zetten in Nieuw-Zeeland, konden ze zich geen betere plaats wensen dan de streek rondom Napier. Nadat Napier in 1931 voor een groot deel werd verwoest door een krachtige aardbeving, is de stad opgebouwd in de art deco-stijl. Hierom heeft Napier een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij het informatiecentrum kunt u zich aanmelden voor een begeleide wandeling langs de bijzondere art deco-gebouwen. Naast de architectuur is Napier ook bekend vanwege de wijnen die hier worden geproduceerd.
Wellington, Nieuw-Zeeland
Wellington
Heeft u zin in een wandeling? Dan kunt u goed terecht in de stad Wellington. Omdat de stad zo compact is, kunt u uw huurauto laten staan en de stad gemakkelijk te voet verkennen. Een wandeling door het gezellige centrum is een aanrader. Neemt u de kabelbaan naar de botanische tuinen? Vanaf hier rijden gratis shuttlebussen naar Visit Zealandia, een beschermd natuurgebied waar u op zoek kunt naar verschillende inheemse diersoorten van Nieuw-Zeeland. Met een beetje geluk ziet u diverse papegaai-achtigen en komt u oog in oog te staan met de niet-vliegende takahe.
Abel Tasman N.P., Nieuw-Zeeland
Abel Tasman National Park
Het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland is vooral bekend vanwege de prachtige kunstlijn. Kristalhelder zeewater kabbelt op verlaten goudgele zandstranden die worden begrensd door een dicht woud. Huurt u een kano en peddelt u langs de stranden? U heeft kans om zeeleeuwen, dwergpinguïns en andere kust- en zeevogels te spotten. Het nationale park is gesloten voor autoverkeer. Vanuit Motueka kunt u naar Marahau rijden, waar u uw auto kunt parkeren en te voet het park kunt bezoeken. Een wandeling in dit park is een belevenis. De prachtige natuur is al indrukwekkend en de geluiden van het woud maken het compleet.
Queentown, Nieuw-Zeeland
Queenstown
Aan de oever van Lake Wakatupu ligt Queenstown. Een bezoek aan Queentown staat gelijk aan avontuur! U kunt op verschillende locaties bungeejumpen en watersporten ondernemen, adrenalinejunkies komen dus zeker aan hun trekken in deze stad! Houdt u van wat meer rust, dan kunt u nabij Queenstown een excursie maken die u langs de plekkern voert waar de Lord of the Ring-films zijn opgenomen.