U bent hier: Home | Panama
Panama - Overvloed aan natuurschoon

Panama

Overvloed aan natuurschoon
Op de kaart lijkt Panama eigenlijk niet meer dan een streepje tussen de beide Amerikaanse continenten. Maar, behalve het wereldberoemde Panamakanaal, de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan die in 1914 is voltooid, biedt Panama een fascinerende cultuur en een prachtige natuur.

Door de lange kustlijnen beschikt Panama over veel mooie zandstranden en verschillende prachtige eilandengroepen. De archipel Bocas del Toro bestaat uit 350 eilanden met een prachtige kleurrijke flora en fauna, zowel op het land als onder water. Maar ook de nevelwouden van Panama, waarin u bijzondere vogelsoorten kunt zien, zijn beroemd om hun magnifieke natuurschoon. De oorspronkelijke indianenbevolking leefde voornamelijk van de visvangst. Zo kreeg het land zijn naam: 'Panama' betekent 'overvloed aan vis'. De vis kunt u nog steeds proeven, maar u zult vooral genieten van het adembenemende natuurschoon!

Kortom, laat u inspireren door de bezienswaardigheden Panama en lees de handige tips van onze reisleiders vol met praktische informatie over de beste reistijd en de keuken van Panama, en wie weet ontdekt u binnenkort door het overdonderend mooie natuurschoon van Panama.

Algemene informatie

Hoofdstad Panama-Stad
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 78.200 km2
Aantal inwoners ca. 3.705.246
Bevolkingsdichtheidca. 49,2 per km²
Talen Spaans en Engels
Religies 85% Rooms-Katholiek en 15% protestant