050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Panama

Beste reistijd Panama

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Panama? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke zomerzon, wilt u vogels en reptielen spotten of juist genieten van de groene natuurpracht? Het ligt er ook erg aan welk deel van Panama u wilt bezoeken. Het weer langs de Pacific is duidelijk anders dan langs de Caribische Zee.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Panama per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

December, januari, februari, maart en april
De beste reistijd voor een bezoek aan Panama is voor de gebieden langs de warme kust van de Stille Oceaan anders dan voor die aan de Caribische kust. Langs de kust van de Stille Oceaan is er sprake van een duidelijke droge, warme tijd die zich in de maanden van december tot en met april duidelijk manifesteert. Er valt weinig regen en de periode is erg geschikt voor zonliefhebbers en voor activiteiten als surfen. Voor het maken van wandelingen in het veld kan het echter wel te heet worden. Het maken van een bezoek aan het kanaal en aan Casco Viejo in Panama-Stad is echter goed te doen. In de hogere gebieden, zoals bijvoorbeeld in Boquette en Volcán (Bambito Hotel) zijn de warmte effecten juist aangenaam. De zon is in deze tijd meer aanwezig en zorgt voor een goede opwarming na frisse nachten. Voor een bezoek aan de Caribische kust, bijvoorbeeld aan Bocas del Toro, is de kans op regen in deze periode veel groter. Boottochten zijn meestal goed te maken, ook als er wel wat regen in de lucht zit. Vaak treft men hele goede droge dagen.

Mei, juni, juli, augustus, september, oktober en november
De kans op droge dagen aan de Caribische kust is aanzienlijk kleiner in de maanden juni, juli, maar ook november en december. Het aantal regendagen per maand is gedurende het hele jaar vrij constant. Dit in tegenstelling tot de kust van de Stille Oceaan, waar er gedurende de regenperiode, die van mei tot en met november duurt, grote maandelijkse variaties zijn. Het hoogtepunt van de regentijd valt hier in de maanden september, oktober en november. Vaak beginnen de dagen hier zonnig, waarna er na de middag tropische buien beginnen. De maand december is de natste maand aan de Caribische kust.