050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Polen

Bezienwaardigheden Polen

Het oude centrum van Warschau, Polen
Warschau
De Poolse hoofdstad Warschau ontwikkelde zich in de jaren negentig tot een dynamische hoofdstad, compleet met wolkenkrabbers aan de skyline. De Stare Miasto (‘Oude Stad’) in het centrum van de stad geeft met alle parken en paleizen een prachtige indruk van het Polen uit voorgaande eeuwen. Hier ziet u onder andere het Rynek Stare Miasto, het oude stadsplein dat wordt omgeven door kleurrijke gebouwen. Aan het Zamekplein vindt u het koninklijke paleis, waar schilderijen van de 18e-eeuwse Italiaanse schilder Bernardo Belotto hangen. Warschau is na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog op basis van zijn werk prachtig gereconstrueerd.
Krakau, Polen
Krakau
Krakau bevat net als Warschau een rijkdom aan monumentale bouwwerken, de oudste dateren uit de 13e eeuw, zoals de Grote Markt. Dit grote marktplein vormt samen met de Kleine Markt het hart van Krakau. Krakau werd in 1978 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. U kunt hier onder meer het 15e-eeuwse Barbakan-bastion, de Florianuspoort, de universiteitsgebouwen en de barokke Petruskerk met haar apostelbeelden bekijken. In Krakau bevindt zich ook een van de mooiste pleinen van Europa: de grote markt! Aan dit plein staan de Mariakerk, de Lakenhal en de Raadhuistoren.
Zoutmijnen van Wieliczka, Polen
De zoutmijnen van Wieliczka
Ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van Krakau liggen de zoutmijnen van Wieliczka, waar sinds de middeleeuwen zout wordt gewonnen via mijnbouw. In de loop der eeuwen groeide het mijncomplex uit tot een gangenstelsel van 300 km, met een diepte van 327 meter. In het mijncomplex, waar ‘het witte goud’ nog steeds gewonnen wordt, ligt een echte ondergrondse stad. Deze stad heeft onder meer een postkantoor, een sanatorium en, het hoogtepunt, de kapel van de Heilige Kinga, de patrones van de zoutwerkers.
Malbork vesting, Polen
Kasteel Malbork
Aan de Baltische kust ligt kasteel Malbork. Dit is een van de grootste middeleeuwse vestingen van Europa. In de tijd dat de Teutoonse ridders hier woonden, was het lange tijd een onneembare vesting. Bij het zien van de enorme poorten en torens zal dit u niet verbazen!
Gdansk, Polen
Gdansk
Gdansk was ooit een welvarende stadstaat. Net als Warschau werd deze stad, die zwaar beschadigd was, na de Tweede Wereldoorlog weer minutieus opgebouwd. Ooit werden vanuit de pakhuizen grote voorraden graan naar Amsterdam verscheept. Als u langs de oude haven wandelt, kunt u genieten van de statige historische panden en pakhuizen.
Auschwitz in Polen
Auschwitz
Op rijafstand van Krakau vindt u het plaatsje Oswiecim, waar zich tijdens de Tweede Wereldoorlog de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau bevonden. Het voormalige kamp Auschwitz is nu een museum dat u dagelijks kunt bezoeken.