U bent hier: Home | Polen
Polen - Charmant steden en tastbaar verleden

Polen

De tegenstellingen tussen oud en nieuw zijn in Polen sterk: op het verstilde platteland is het vervoer met paard en wagen nog normaal, terwijl in de hoofdstad Warschau de wolkenkrabbers tot aan de hemel reiken. De binnenstad van Warschau was na de Tweede Wereldoorlog ernstig verwoest, maar is nauwkeurig hersteld. De indrukwekkende paleizen zijn weer opgebouwd en de Koninklijke Weg door de stad is een van Europa's grootste wegen, met aan weerszijden kerken, paleizen, galerieën en musea.

Krakau is een stad met charisma en is vol met verhalen en mythen. In het oeroude centrum treft u een prachtige universiteit en historische gebouwen, kerken en kloosters aan. Behalve een rijke cultuur heeft Polen ook een overweldigende natuur, met oerbossen en meren in het noorden en het Tatragebergte in het zuiden. Hier ligt ook de wintersportplaats Zakopane: beroemd vanwege het houtsnijwerk in ‘zakopanestijl’.

Ontdekt u de charme van het prachtige Polen? Laat u dan verder inspireren door de Poolse bezienswaardigheden en lees de handige tips van onze reisleiders vol met praktische informatie. Wie weet struint u binnenkort door het prachtige Krakau en Warschau.

Algemene informatie

Hoofdstad Warschau
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 312.685 km²
Aantal inwoners ca. 38.523.261
Bevolkingsdichtheid ca. 123,5 per km²
Officiële taal Pools
Religies Katholiek 95%, overig (o.a. orthodox en protestants) 5%
Economie Dienstverlening 55%, industrie 38%, landbouw 7%