050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Polen
Polen - Charmant steden en tastbaar verleden

Beste reistijd Polen

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Polen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en uw vakantie-agenda. Gaat u voor de prille lentezon, de warme zomer of een mooie witte winter?

Klimaat in Polen

Polen ligt in een overgangsgebied tussen het zeeklimaat van West-Europa en het landklimaat van Oost-Europa. Het klimaat is hierdoor wisselvallig en verschilt sterk per streek. In het westen en het noorden van Polen heerst een gematigd zeeklimaat door de invloed van Atlantische stromingen. In het oosten en zuiden is sprake van een landklimaat, met koude winters en warme zomers.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Polen. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Polen

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Warschau
° C
-1
1
6
13
19
22
23
23
17
12
6
1

mm
20
19
24
31
56
69
67
60
41
35
39
30

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Polen per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (april, mei en juni)
De winter maakt langzaamaan plaats voor aangename lentetemperaturen. Het weer is net zo grillig als in Nederland, dus er is geen garantie op mooie dagen.

Zomer (juli en augustus)
Aangenaam zomerse temperaturen. Ook in de steden is het dan nog altijd aangenaam vertoeven.

Najaar (september en oktober)
Aangename herfsttemperaturen, vaak ‘zomert’ het nog wat na. Ideale periode om een stadsbezoek te combineren met natuurtochten.

Winter (november, december, januari, februari en maart)
In de winter dalen de temperaturen sterk, vaak tot onder het vriespunt. Dit is dan ook niet de beste periode voor een reis naar Polen. Behalve wanneer u in december de bijzonder Poolse kersttradities wilt ervaren.