050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Servië
Servië - Kunst en cultuur in overvloed

Reisinformatie Servië

Ook al heeft het land door de oorlogen van het einde van de vorige eeuw een slechtere naam gekregen, u moet Servië niet links laten liggen: het is een bijzonder cultuurrijk land. Er zijn fraaie historische stadjes, kastelen, kerken en kloosters en de natuur is er prachtig. De Donau stroomt door een groot deel van dit Balkanland en de rivier is een wonderschoon decor voor de steden die eraan liggen. In de hoofdstad Belgrado vindt u, behalve veel culturele bezienswaardigheden, ook een modern winkel- en uitgaanscentrum.

De charmante tweede stad van het land, Novi Sad, is juist weer bekend vanwege zijn (inter)nationale festivals waar allerhande soorten muziek, film en zelfs het Braziliaanse carnaval centraal staat. Behalve prachtige steden kunt u in Servië de prehistorische opgravingen van Lepenski Vir, de Romeinse nederzettingen Felix Romuliana en Sirmium en talrijke middeleeuwse kloosters bewonderen. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden! Laat u inspireren en bekijk alle bezienswaardigheden van Servië.

Bent u benieuwd wanneer u Servië het beste kunt bezoeken? Bekijk dan wat de beste reistijd naar Servië is als u op vakantie wilt naar dit mooie land. Lees ook de praktische informatie, zodat u vervolgens optimaal kunt genieten van de schoonheid van het relatief onbekende, maar zeer indrukwekkende en veelzijdige Servië!

Algemene informatie

Hoofdstad Belgrado
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 77.474 km²
Inwoners 7.143.921
Bevolkingsdichtheid 92,2 km²
Officiële taal Servisch
Religies Christelijk Servisch-orthodox 85%, rooms-katholiek 5,5%, islamitisch 3,2%, protestants 1,1%, andere religies en atheïsten 5,2%