050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Servië

Reisinformatie Servië

Ook al heeft het land door de oorlogen van het einde van de vorige eeuw een slechtere naam gekregen, u moet Servië niet links laten liggen: het is een bijzonder cultuurrijk land. Er zijn fraaie historische stadjes, kastelen, kerken en kloosters en de natuur is er prachtig. De Donau stroomt door een groot deel van dit Balkanland en de rivier is een wonderschoon decor voor de steden die eraan liggen. In de hoofdstad Belgrado vindt u, behalve veel culturele bezienswaardigheden, ook een modern winkel- en uitgaanscentrum.

De charmante tweede stad van het land, Novi Sad, is juist weer bekend vanwege zijn (inter)nationale festivals waar allerhande soorten muziek, film en zelfs het Braziliaanse carnaval centraal staat. Behalve prachtige steden kunt u in Servië de prehistorische opgravingen van Lepenski Vir, de Romeinse nederzettingen Felix Romuliana en Sirmium en talrijke middeleeuwse kloosters bewonderen. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden! Laat u inspireren en bekijk alle bezienswaardigheden van Servië.

Bent u benieuwd wanneer u Servië het beste kunt bezoeken? Bekijk dan wat de beste reistijd naar Servië is als u op vakantie wilt naar dit mooie land. Lees ook de praktische informatie, zodat u vervolgens optimaal kunt genieten van de schoonheid van het relatief onbekende, maar zeer indrukwekkende en veelzijdige Servië!