050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Servië
Servië - Kunst en cultuur in overvloed

Reisinformatie Servië

Ook al heeft het land door de oorlogen van het einde van de vorige eeuw een slechtere naam gekregen, toch staat Servië nog altijd bekend als cultuurland. En terecht: er zijn historische stadjes, kastelen en kerken in een prachtige natuur. De blauwe Donau stroomt door een groot deel van dit Balkanland en is een wonderschoon decor voor de steden die aan deze rivier liggen. De hoofdstad Belgrado biedt u, behalve veel culturele bezienswaardigheden, ook een modern winkel- en uitgaanscentrum.

De charmante tweede stad van het land, Novi Sad, is juist weer bekend vanwege haar festivals. Behalve prachtige steden heeft de republiek Servië ook volop cultuurhistorie, zoals de prehistorische opgravingen van Lepenski Vir, de Romeinse nederzettingen Felix Romuliana en Sirmium en talrijke middeleeuwse kloosters. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden! Laat u inspireren en bekijk alle bezienswaardigheden van Servië.

Bent u benieuwd wanneer u Estland het beste kunt bezoeken? Bekijk dan wat de beste reistijd naar Servië is als u op vakantie wilt naar dit mooie land. Lees ook de praktische informatie, zodat u vervolgens optimaal kunt genieten van de schoonheid van het relatief onbekende, maar zeer indrukwekkende en veelzijdige Servië!

Algemene informatie

Hoofdstad Belgrado
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 77.474 km²
Inwoners 7.143.921
Bevolkingsdichtheid 92,2 km²
Officiële taal Servisch
Religies Christelijk Servisch-orthodox 85%, rooms-katholiek 5,5%, islamitisch 3,2%, protestants 1,1%, andere religies en atheïsten 5,2%