050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Tanzania

Reisinformatie Tanzania

In het ongerepte Tanzania ervaart u het echte Afrika. Hier is het Serengeti National Park, het beroemdste wildpark ter wereld, waar meer dan 3 miljoen dieren leven. De jaarlijkse grote trek van miljoenen gnoes is een werkelijk uniek schouwspel. De Kilimanjaro, de hoogste berg van het Afrikaanse continent, is letterlijk ‘het dak van Afrika’.

Een onvergetelijke ervaring is een bezoek aan de Ngorongorokrater, ook wel de ‘ark van Noach’ genoemd. In dit unieke ecosysteem leven neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Andere bezienswaardigheden van Tanzania zijn bijvoorbeeld Tarangire National Park en het zoutmeer van Lake Manyara National Park. Dit park staat bekend om de talloze vogelsoorten, maar het park is vooral bijzonder door de leeuwen, die hier in de bomen slapen. De verschillende stammen in Tanzania hebben stuk voor stuk hun eigen taal, tradities en cultuur. Tanzania is een land waarin u ogen en oren tekort komt!

Kijk uw ogen uit en laat u inspireren door een bezoek aan Tanzania! Onze reisleiders adviseren u graag over de beste reistijd voor Tanzania is om de grote trek te aanschouwen. Laat u betoveren door de schoonheid van dit Afrikaanse land!

Algemene informatie

Hoofdstad Dodoma
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte ca. 945.090 km²
Aantal inwoners ca. 52.482.726
Bevolkingsdichtheid ca. 55,4 per km²
Officiële taal Swahili, Engels
Overige talen Bantoe- en Nijltalen
Religies christelijk 35%, islamitisch 35%, natuurreligies 20%; Zanzibar: islamitisch 99%,
Economie Landbouw 86%, dienstverlening 9%, industrie 5%