050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Tanzania? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u veel dieren zien, dan is de droge tijd het beste omdat dan de dieren naar waterplaatsen trekken. Houdt u van groen en veel mooie bloemen en planten in bloei? Dan is de tijd tijdens en net na de regentijd het beste. Wilt u de migratie in de Serengeti zien? Wij kunnen nooit een garantie geven dat u de migratie gaat zien, maar de grootste kans is in de maanden december tot en met augustus.

Klimaat in Tanzania

Tanzania ligt net onder de evenaar en kent daardoor een tropisch klimaat dat wordt gedomineerd door een droog - en regenseizoen. Temperaturen verschillen nogal door de uiteenlopende hoogte verschillen. Hieronder vindt u een klimaattabel met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Tanzania. Deze tabel geeft gemiddelden over langere periodes en is daarom slechts een indicatie.

Tanzania

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Dar es Salaam
° C
31
31
31
30
28
28
28
28
29
30
30
31

mm
71
63
128
270
183
34
27
26
28
49
84
94

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Tanzania per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte in de nationale parken. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

December, januari en februari
Dit zijn de droge maanden in Tanzania. Hierdoor zijn het zeer goede maanden om een safari te maken. Houd wel rekening met hoge temperaturen. Als u de Serengeti bezoekt zijn januari en februari meestal goede maanden om de migratie te zien.

Maart, april en mei
Krachtig regenseizoen waarbij het soms dagen achter elkaar kan regenen. In maart kunnen er nog wel safari’s gemaakt worden, maar vooral april en mei zijn niet de beste maanden voor safari's.

Juni, juli, augustus en september
Dit is de periode na de regentijd, dus in juni en juli is alles zeer groen, daarna wordt het landschap meer droog en dor. De temperaturen zijn zeker de eerste twee maanden gemiddeld koeler en dus aangenaam. Dit zijn dan ook populaire maanden voor safari's. De migratie in de Serengeti is meestal te zien in juni en juli, voordat deze in augustus vertrekt naar de Masai Mara. Maar er kan niets met zekerheid gezegd worden of u de migratie kunt bewonderen: de natuur laat zich niet dwingen!

Oktober en november
Dit is de korte regenperiode waarbij u veel regen kunt verwachten en dus een minder geschikte reisperiode.