050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Tanzania? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u veel dieren zien, dan is de droge tijd het beste omdat dan de dieren naar waterplaatsen trekken. Houdt u van groen en veel mooie bloemen en planten in bloei? Dan is de tijd tijdens en net na de regentijd het beste. Wilt u de migratie in de Serengeti zien? Wij kunnen nooit een garantie geven dat u de migratie gaat zien, maar de grootste kans is in de maanden december tot en met augustus.

Beste reisperiode - De Grote Trek

Hieronder vindt u allereerst een weergave van de Grote Trek, die erg belangrijk is voor het bepalen voor de beste reistijd. De grote kuddes volgen de regenval (en het verse gras). Aangezien het weer en de natuur zich nooit precies laten voorspellen is het lastig precies te zeggen waar de dieren zich op welk moment zullen bevinden. Toch is er een patroon te herkennen in de Grote Trek. Dit patroon ziet er als volgt uit:

Oktober tot en met december
De kuddes migreren van de kaalgevreten, droge Masai Mara in Kenia richting de zuidelijke Serengeti.

Januari tot en met april
In de zuidelijke Serengeti worden de kalfjes geboren en zij blijven daar ongeveer tot april. Dit zijn meestal goede maanden om de migratie te zien.

Mei tot en met juli
De kuddes trekken allemaal in noordelijke richting, terug naar de Masai Mara in Kenia.

Augustus tot en met september
De grote kuddes bevinden zich in de Masai Mara in Kenia. Desondanks is de kans op ‘excellent game viewing’ tijdens de reis in alle aangedane parken groot: er zijn nog ontzettend veel andere kuddes te bewonderen tijdens een reis naar de Serengeti in deze periode!

Bekijk een afbeelding van de route die de kuddes tijdens de Grote Trek afleggen

Beste reisperiode - Het advies van onze reisleiders

Hieronder leest u meer informatie over de beste reistijd voor Tanzania volgens onze reisleiders, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte in de nationale parken. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

December, januari en februari
Dit zijn de droge maanden in Tanzania. Hierdoor zijn het zeer goede maanden om een safari te maken. Houd wel rekening met hoge temperaturen.

Maart, april en mei
Krachtig regenseizoen waarbij het soms dagen achter elkaar kan regenen. In maart kunnen er nog wel safari’s gemaakt worden, maar vooral april en mei zijn niet de beste maanden voor safari's.

Juni, juli, augustus en september
Dit is de periode na de regentijd, dus in juni en juli is alles zeer groen, daarna wordt het landschap meer droog en dor. De temperaturen zijn zeker de eerste twee maanden gemiddeld koeler en dus aangenaam. Dit zijn dan ook populaire maanden voor safari's.

Oktober en november
Dit is de korte regenperiode waarbij u veel regen kunt verwachten en dus een minder geschikte reisperiode.