050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zimbabwe

Beste reistijd Zimbabwe

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Zimbabwe? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke zomerzon, wilt u wilde dieren kijken of juist de vele vogelsoorten spotten?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Botswana, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (september en oktober)
Aangename temperaturen, de natuur is minder groen. Dit is een zeer geschikte reisperiode en ook de drukste periode qua toerisme. De dieren zijn vaak bij de drinkplaats en daarom goed te zien tijdens safari’s. De Victoria Falls hebben in deze periode weinig water.

Zomer (november, december, januari en februari)
De zomer is voor Zimbabwe het regenseizoen. Het kan ’s middags en ’s nachts flink regenen en onweren. De dagtemperatuur ligt vrij hoog. Het is een zeer goede tijd om vogels te spotten. In februari kunnen er overstromingen voorkomen.

Najaar (maart, april en mei)
Aangename temperaturen en de natuur is mooi groen. De Victoria Falls zijn in maart en april minder goed te zien door waterverstuiving.

Winter (juni, juli en augustus)
Aangename temperaturen, maar ’s avonds kan het behoorlijk afkoelen met temperaturen rond het vriespunt. Dit is de mooiste tijd om de Victoria Falls te bezoeken en op safari te gaan.