050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Zimbabwe
Het hart van zuidelijk Afrika

Reisinformatie Zimbabwe

Dit land in het hart van zuidelijk Afrika staat bol van de indrukwekkende natuur! Om een voorbeeld te noemen: de Victoriawatervallen. Dr. Livingstone zei over deze natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia dat ‘geen enkel ander uitzicht in Engeland de schoonheid hiervan kan overtreffen’. Hij vernoemde de watervallen naar de toenmalige Britse koningin Victoria. Deze naam wordt nog steeds gebruikt, hoewel de lokale bevolking weer de oude naam gebruikt: 'Mosi-oa-Tunya', ‘de rook die dondert’.

De bezienswaardigheden van Zimbabwe bestaan natuurlijk uit meer dan alleen het natuurschoon van de Victoriawatervallen. Zo vindt u in het noorden van Zimbabwe, aan de grens met Mozambique, de Eastern Highlands. Een indrukwekkend oerwoud waar u mooie safari’s kunt ondernemen. In de rest van het land zijn vooral woestijnachtig gebieden en savannes te vinden. Op deze savannes, zoals die van Hwange National Park, bevindt zich flora en fauna die typisch is voor dit deel van Afrika: de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika, maar ook leeuwen en giraffes zullen in groten getale voorbijkomen!

Bent u klaar om van de Zimbabwaanse landschappen te gaan genieten? Laat onze reisleiders u dan vertellen wat de beste reistijd voor Zimbabwe is. Zimbabwe is een prachtig vakantieland: ontdek het zelf!

Algemene informatie

Hoofdstad Harare
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 390.757 km²
Aantal inwoners ca. 14.546.961
Bevolkingsdichtheid ca. 37,2 per km²
Officiële taal Engels
Overige talen Fanagalo (Creools), Bantoe-talen
Religies Gemengd christendom-natuurreligies 50 %, christelijk 25 %, natuurreligies 24 % islamitisch en overig 1 %
Economie Landbouw 65%, dienstverlening 29% en industrie 6%