050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zwitserland

Reisinformatie Zwitserland

Zwitserland is het land van bergen en meren: van de imposante bergtoppen die het vierwoudstrekenmeer omringen en de Dufourspitze, de hoogste berg van Zwitserland, tot de watervallen van Schaffhausen waar het water met groots geweld naar beneden stort! Maar de natuur is zeker niet de enige bezienswaardigheid die het land u te bieden heeft: zo veelzijdig als het Zwitserse landschap is, zo uitgebreid is het culturele aanbod!

In de oude stad Chur gaat u meer dan vijfduizend jaar terug in de geschiedenis en in Maienfeld beleeft u uw eigen Heidi-avontuur: hier vond de schrijfster Johanna Spyri haar inspiratie voor haar wereldberoemde creaties Heidi, Opa Berg, Clara en Geitenpeter. Hier kunt u genieten van de overheerlijke geur van de Alpenweiden, en het geluid van koeienbellen en jodelaars. Andere bezienswaardigheden in Zwitserland zijn de fraaie steden Zürich, Basel en Bern en bijvoorbeeld de abdij van Sankt Gallen: zeer indrukwekkend!

Zwitserland staat ook bol van de culinaire specialiteiten: eten en drinken is hier een reis door de keuken van vier taalgebieden en culturen. Wat dacht u van een ‘hausgemachte’ goedgevulde Bündner Gerstensuppe of een kaasfondue met de heerlijkste Zwitserse kaas? Kortom, in Zwitserland gaan natuur en cultuur hand in hand. Een perfect recept om u te inspireren voor een mooie vakantie! Wanneer u het beste naar Zwitserland kunt? Onze reisleider weten u alles te vertellen over de beste reistijd in Zwitserland. Wanneer gaat u genieten?