050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zwitserland

Beste reistijd Zwitserland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Zwitserland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor een museumbezoek in de steden, of wilt u van de prachtige natuur van de Alpen genieten, of liever de groene, zomerse weiden aanschouwen?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Zwitserland per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april, mei en juni):
De winter maakt langzaamaan plaats voor aangename lentetemperaturen. Vanaf maart maken de wintersporters plaats voor de wandelaars en bezoekers van steden.

Zomer (juli en augustus):
Aangenaam zomerse temperaturen. Ook in de steden is het dan nog altijd aangenaam vertoeven. In Zwitserland is het dan ook vakantie, en vooral op populaire vakantiebestemmingen kan het dan druk zijn, zoals rond de meren van Genève, Zürich en Luzern, de Alpen in het noorden van Zwitserland en uiteraard in de grote steden als Bern, Zürich en Basel.

Najaar (september en oktober):
Aangename herfsttemperaturen, vaak ‘zomert’ het nog wat na. Ideale periode om een stadsbezoek te combineren met natuurtochten.

Winter (november, december, januari en februari):
In grote delen van Zwitserland wordt het winters koud. Overal in december worden kerstmarkten opgezet, die vooral in de avonduren voor letterlijke en figuurlijke warmte zorgen. In januari in en februari is Zwitserland erg populair voor wintersporten.