050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zwitserland

Bezienwaardigheden Zwitserland

Zürich, Zwitserland
Zürich
De culturele metropool Zürich heeft een fraai gerestaureerd middeleeuws stadscentrum, gelegen aan de oevers van de Limmat en de Zürichsee. U kunt een wandeling maken door de Altstadt om onder andere de Grossmünster, het Rathaus en de Neumarkt te bekijken. Wanneer u de Limmat oversteekt, kunt u daar de Fraumünster met de glas-in-loodramen van Marc Chagall en het neogotische stadhuis bewonderen.
Fraumunster, Zwitserland
De Fraumünster in Zürich
In deze prachtige kerk in de aangename stad Zürich zijn vijf indrukwekkende glas-in-loodvensters van Marc Chagall aangebracht. De ramen verbeelden Bijbelse thema’s, en in elk venster overheerst een andere kleur. Chagall, de meester van het licht, zei over glas-in-loodramen dat ‘het er heel eenvoudig uitziet: materie, licht, voor een kathedraal of synagoge, dat is om het even, iets mystieks dringt door het venster’. In Zürich is dat zeker waar te nemen!
Basel, Zwitserland
Basel
In Basel komen Duitsland, Frankrijk en Zwitserland samen. De oudste universiteitsstad van het land, verdeeld door de Rijn in Groot- en Klein-Basel, is een goed voorbeeld van hoe hedendaagse architectuur samengaat met schatten uit het verleden. In Groot-Basel kunt u heerlijk slenteren door de pittoreske straat van het historische centrum waar vele 15e-eeuwse gebouwen te zien zijn. Vanaf de toren van de romaans-gotische kathedraal Münster heeft u een schitterend uitzicht over de stad.
Het centrum van Bern, Zwitserland
Bern
De hoofdstad van Zwitserland staat met haar arcaden, poorten en middeleeuwse huizen, op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U kunt een mooie stadswandeling maken en een aantal van de door de stad verspreid liggende ‘Brunnen’ bekijken: 16e-eeuwse fonteinen met kleurig beschilderd beeldhouwwerk. Ook de Zeitglockenturm, met een ingenieus astronomisch uurwerk, en de laatgotische Münster, met zijn prachtige glas-in-loodramen en indrukwekkend gebeeldhouwde portaal zijn een bezoekje waard.
Luzern, Zwitserland
Lüzern
Lüzern ligt aan het Vierwoudstrekenmeer, verscholen in een indrukwekkend berglandschap. De bekendste bezienswaardigheid is de middeleeuwse houten kapelbrug met zijn beschilderde panelen, die het verhaal van de stad vertellen. Maar Lüzern heeft meer te bieden! Zoals de middeleeuwse stadsmuur, prachtige pleinen, kerken en de met fresco’s verfraaide huizen.
Abdij van Sankt Gallen, Zwitserland
Abdij van Sankt Gallen
De abdij van Sankt Gallen staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Binnen het complex is de barokke kathedraal zeker het bezichtigen waard, maar de bibliotheek is het werkelijke paradepaardje. Deze is een van de grootste en oudste bibliotheken ter wereld en bevat meer dan 1000 jaar oude manuscripten van onschatbare waarde. Wanneer u nog tijd over heeft kunt u naar het kunstmuseum te gaan, dat naast Franse impressionistische kunst ook werken van de beroemde 19e-eeuwse Zwitserse kunstenaar Hodler tentoonstelt.