050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Twee Midden-Amerikaanse parels

Ontdek twee Midden-Amerikaanse parels: Panama en Costa Rica! Behalve het wereldberoemde Panamakanaal biedt Panama ook een schitterende natuur met regen- en nevelwouden, langgerekte stranden en een mix van culturen! Op de lokale markt van het vriendelijke dorpje Boquete ziet u de Gyuami-indianen, waarvan de vrouwen in traditionele kledendracht lopen. Bij de exotische eilandengroep Bocas del Toro geniet van unieke flora en fauna, zowel boven als onder water.

In het minstens even prachtige Costa Rica reist u van de Stille Oceaan naar de Caribische Zee. In de warme wateren voor de kust van Dominical zwemmen dolfijnen en walvissen. Aan de oostkant van Costa Rica vaart u door de bekende waterwegen van het nationale park Tortuguero. Ook duikt u in Caribische sferen in het voormalige vissersdorpje Puerto Viejo. Hangend in een hangmat met een heerlijke verse fruitcocktail geniet u van het prachtige uitzicht over zee. In de paradijselijke parken spot u de langzame luiaard, de slingerende apen en geniet u van de bontgekleurde vogels.

Door het slim combineren van verschillende soorten van vervoer zoals transfers, binnenlandse vluchten en een huurauto kunt u tijdens deze individuele reis in korte tijd heel veel zien! Alles is voor u geregeld, dus u hoeft alleen nog maar te genieten! Want u bezoekt bijvoorbeeld enkele dagen de paradijselijke eilandengroep Bocas del Toro, verblijft ook twee dagen op het eiland Tortuguero, een zeer bijzonder nationaal park, bewondert de mooiste nevelwouden van beide landen en kunt bijkomen op de idyllische stranden. Kortom: een zeer gevarieerde en boeiende fly drive vol natuur, cultuur en prachtige stranden!

Pluspunten
vluchten KLM
2x binnenlandse vluchten
ruimbagage
5 dagen huurauto 4x4 met airconditioning en gps
diverse transfers
sfeervolle middenklassehotels of -lodges
12x ontbijt, 3x lunch en 2x diner
2 nachten nabij Boquete
2 nachten Tortuguero National Park
diverse excursies met (Engelssprekende) gids
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Casco Viejo in Panama-Stad
Panamakanaal
Miraflores-sluizen
Boquete in Panama
Dominical en San José
Tortuguero National Park
vissersdorpje Puerto Viejo
Bocas del Toro
SRC-reisexpert Niels
Niels
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: 2 nachten Tortuguero N.P.
De enige manier om Tortuguero N.P. te bereiken is per boot: een prachtige tocht naar de mangrovebossen waarbij u ondertussen vele dieren ziet.

Reisprogramma

Amsterdam – Panama-Stad
+ lees meer
Panama-Stad – Panamakanaal – Panama-Stad
+ lees meer
Vlucht Panama-Stad – David en transfer Boquete
+ lees meer
Vrije dag in Boquete
+ lees meer
Boquete – Paso Canoas – Dominical
+ lees meer
Vrije dag in Dominical
+ lees meer
Dominical – San José
+ lees meer
San José – Tortuguero
+ lees meer
Tortuguero
+ lees meer
Tortuguero – Puerto Viejo
+ lees meer
Vrije dag in Puerto Viejo
+ lees meer
Puerto Viejo – Bocas del Toro
+ lees meer
Vrije dagen in Bocas del Toro
+ lees meer
Bocas del Toro – Panama-Stad
+ lees meer
Panama-Stad – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst Nederland
+ lees meer
Routekaart Panama en Costa Rica
880 KM

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Bekijk excursies+
Koffietour
Koffietour - Boquete
Proef en leer alles over koffie
Duur: 2 uur
Inclusief: Engelssprekende gids en koffie
Kosten: €45,00 per persoon
In het nevelwoudengebied van Boquete liggen veel koffieplantages. Samen met een Engelssprekende gids kunt een van de koffieplantages in dit vruchtbare gebied bezoeken. Hier leert u alles over de koffiestruik, de koffiebonen en de verschillende koffiesoorten. En uiteraard proeft u één van de lekkerste koffiesoorten wereld! U wordt voor deze excursie bij uw lodge opgehaald.
Walvissen en dolfijnen Dominical, Costa Ric
Walvissen - en dolfijnentocht - Dominical
Walvissen spotten tijdens een boottocht
Duur: 3 uur
Inclusief: boottocht en Engelssprekende gids
Kosten: €65,00 per persoon
De walvissen trekken van de koude wateren van Noord-Amerika naar deze warmere wateren van het nationale park Marino Ballena om te paren en te kalven. In de maanden juli tot oktober en december tot april heeft u de meeste kans om ze te zien. Tijdens de boottocht, die u kunt maken, probeert u hier de 15 meter lange bultrugwalvissen te spotten. Misschien trakteren deze indrukwekkende dieren u nog wel op een spectaculaire sprong uit het water! Onderweg wordt u vaak vergezeld door grote groepen dolfijnen! U wordt door een auto of minibus opgehaald bij uw lodge en teruggebracht. (reisafstand ca. 20 km)
Schildpadden kijken Tortuguero, Costa Rica
Schildpadden kijken - Tortuguero
Beleef een bijzondere ervaring met de zeeschildpadden
Duur: 2 uur
Inclusief: Engelssprekende gids
De excursie is op loopafstand van uw lodge
Kosten: €37,00 per persoon
In de periode van juli tot en met september komen de schildpadden naar het strand van Tortuguero om hun eieren te leggen. De stranden van Tortuguero zijn de belangrijkste nestplekken voor drie met uitsterven bedreigde zeeschildpadden: de lederschildpad, de groene zeeschildpad en de karetschildpad. U kunt deze bijzondere en ontroerende gebeurtenis meemaken: een unieke kans! Zodra de schildpadden aan land komen, wordt u hierover geïnformeerd.
Kanotocht door jungle Tortuguero, Costa Rica
Kanotocht door jungle - Tortuguero
Genieten tijdens een kanotocht
Duur: 2 uur
Inclusief: Engelssprekende gids
Deze excursie is op loopafstand van uw lodge
Kosten: €30,00 per persoon
U kunt vandaag een kanotocht met een gids maken door de rustige kanalen van Tortuguero. Tijdens deze tocht kunt u genieten van de bijzondere geluiden van dit park. Vanaf het water geniet u in alle rust van de prachtige natuur, die overal om u heen is.
Bri Bri-indianen en wandeling Puerto Viejo, Costa Rica
Bri Bri - indianen en wandeling - Puerto Viejo
Dompel uzelf onder in de cultuur van de indianen
Duur: 5 uur
Inclusief: lunch, Engelssprekende gids en vervoer
Kosten: €65,00 per persoon
Wilt u weten hoe indianen leven, bezoek dan een indianendorp! Tijdens een bezoek aan een dorp van de Bri Bri-indianen vertelt een Engelssprekende gids u alles over het leven van deze indianen. Aansluitend maakt u een wandeling door de jungle en gaat u op zoek naar gifkikkertjes. Onderweg kunt u een heerlijk verfrissende duik te nemen bij een van de watervallen. U wordt door een auto of minibus opgehaald bij uw lodge en teruggebracht. (reisafstand ca. 30 km)
Fietsen Bocas del Toro, Panama
Fietsen - Bocas del Toro
Duur: 8 uur
Inclusief: fiets
Kosten: €20,00 per persoon
Het eiland Isla Cólon is uitstekend per fiets te ontdekken. Fiets langs de vrolijk gekleurde huisjes, rust uit op de paradijselijke stranden en wandel over het helder oranje zand van Bluff Beach.
Kajakken Bocas del Toro, Panama
Kajakken - Bocas del Toro
Kajakken over de blauwe wateren van Bocas del Toro

Duur: huur kajak voor minimaal 1 uur en maximaal 10 uur
Kosten (afhankelijk van huurperiode): 1-persoonskajak ca. US$ 8,- tot US$ 40,- en 2-persoonskajak ca. US$ 12,50 tot US$ 60,-
Inclusief: kajak en zwemvest
Met een 1-persoonskajak of een 2-persoonskajak kunt u zelf de blauwe wateren van Bocas del Toro ontdekken, de eilandjes verkennen en op zoek gaan naar rust op een van de verlaten strandjes. Als u een snorkel mee heeft, moet u zeker niet vergeten een snorkelstop te maken bij bloemkoolriffen van Hospital Point! U kunt u kajak ophalen in de haven op ongeveer 10 minuten lopen vanaf uw hotel.
Vogeleiland Isla Pajaro Bocas del Toro, Panama
Vogeleiland - Isla Pajaro Bocas del Toro
Perfect voor de rustzoekende vogelliefhebber
Duur: 4 uur
Inclusief: boottocht en Engelssprekende kapitein
Kosten: €40,00 per persoon
Bent u vogelliefhebber en houdt u van rust? Maak dan een tocht naar het vogeleiland. Samen met een Engelssprekende kapitein vaart u naar Isla Pajaro en probeert u de vele vogels die hier wonen, te spotten. U luncht op Bocas del Drago aan een prachtig zandstrand. U kunt hier ook een kano of snorkel huren (kosten niet inbegrepen). Op de terugweg kunt u de schitterend gekleurde zeesterren zien in het ondiepe water bij Starfish Beach. U wordt door een lokale vertegenwoordig opgehaald bij uw hotel en naar de boot gebracht.
Dolfijnen en snorkelen Bocas del Toro, Panama
Dolfijnen en snorkelen - Bocas del Toro
Ontdek de onderwaterwereld van Bocas del Toro
Duur: 7 uur
Inclusief: Engelssprekende gids en snorkels
Kosten: €30,00 per persoon
Tijdens een boottocht gaat u op zoek naar de dolfijnen, die hier in de wateren zwemmen. Onderweg maakt u een snorkelexcursie en ontdekt u de onderwaterwereld van Bocas del Toro. Uw excursie start in de haven op ongeveer 10 minuten lopen vanaf uw hotel.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het vaakst voorkomende vluchtschema van KLM voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals Iberia of United Airlines? Of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Panama City12:55 - 16:45 uur
Panama City - Amsterdam19:01 - 12:25 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen. Dit is een Toyota Rav 4-wheel drive met full cover-verzekering en gps. U kunt tegen betaling van een toeslag vanaf € 249,- een upgrade naar een Toyota Fortuner bijboeken. Wij gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer gaat afleggen (geen vliegkilometers). Hou er rekening mee dat de wegen in Costa Rica niet van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland. Daarom raden we aan om niet in het donker te rijden. Plan voldoende tijd in om de dagelijks te rijden afstand af te leggen. Er zijn geen snelwegen zoals we die in Nederland kennen en de wegen kunnen behoorlijk slingeren.

Hotels

U verblijft in goede middenklassehotels. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Global Hotel Panama, Panama
Hotel Global Hotel Panama - Panama Stad
Dit moderne en luxe hotel ligt in het hart van Panama stad. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van alle comfort. De kamers zijn voorzien van onder andere een 40 inch LCD HD TV, een iPhone docking station en een Italiaans koffiezetapparaat. U kunt in het gehele hotel gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Global Hotel Panama
Isla Verde, Panama
Hotel Isla Verde - Boquete
Het hotel ligt in een tropische tuin op 3 minuten loopafstand van het dorp Boquete. U kunt tegen betaling gebruik maken van de spafaciliteiten in het hotel. Op het terrein van het hotel ligt een restaurant waar u kunt dineren. Uw comfortabele kamer heeft een balkon of een terras met uitzicht op de weelderige tuin. U heeft de beschikking over een kitchenette.

Bekijk de website van Hotel Isla Verde
Villas Rio Mar, Costa Rica
Hotel Villas Rio Mar - Dominical
De bungalows van Villas Rio Mar liggen verspreid over een schitterend aangelegde tuin, waar onder meer toekans, luiaards en leguanen gespot kunnen worden. Het hotel beschikt over een sfeervol openluchtrestaurant met een bar en een uitnodigend zwembad. Op 20 minuten wandelen bevindt zich Dominical met zijn ongerepte strand.

Bekijk de website van Villas Rio Mar
Aorola Holiday Inn, Costa Rica
Hotel Aurola Holiday Inn - San José
Dit hotel ligt in het hart van San José. Op enkele minuten loopafstand vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden van San José. Het hotel is modern ingericht en beschikt over gratis wifi, een restaurant en er is een lift aanwezig. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van airconditioning, koffie-en theefaciliteiten en een badkamer met een douche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Aurola hotel
Pachira, Costa Rica
Lodge Pachira - Tortuguero
Deze lodge ligt in een prachtig groene omgeving. In de tuin rond de lodge kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad. De ingang van het nationaal park Tortuguero ligt op circa vijf minuten varen van de lodge.

Bekijk de website van Pachira Lodge
Bugabutik, Costa Rica
Hotel Bugabutik - Puerto Viejo de Talamanca
Het sfeervolle hotel Bugabutik ligt in Puerto Viejo in een weelderige omgeving en op slechts enkele minuten wandelen van de Caribische Zee. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een terras, waar u lekker buiten kunt zitten.

Bekijk de website van Hotel Bugabutik
Hotel Bahia in Bocas del Toro
Hotel Bahia - Bocas del Toro, Isla Colon
Op Isla Colon, het hoofdeiland van de eilandenarchipel Bocas del Toro, bevindt zich het kleinschalige hotel Bahia. Dit kleurrijke, historische gebouw met Caribisch karakter ligt aan de levendige hoofdstraat van het plaatsje, met uitzicht op de baai en nabijgelegen eilandjes.

Bekijk de website van Hotel Bahia

Ervaringen over deze reis

Beste Sietske,
We zijn al weer even terug, maar ik wil je nog laten weten dat we een fantastische vakantie hebben gehad. We hebben genoten van de twee landen Panama en Costa Rica. Toen we na drie weken weer terug naar Panama-Stad gingen, vroegen onze dochters of we het rondje niet nog een keer konden doen. Ik wil je bedanken voor de perfect geregelde reis. De hotels waren heerlijk, elke transfer was er weer precies op tijd. We hebben nooit hoeven wachten en alleen maar aardige en behulpzame mensen ontmoet. We hebben één aanpassing gemaakt aan het programma. Toen we in Monteverde heel erg slecht weer hadden, hebben we besloten om een dag eerder naar Portrero te gaan. Dit was overigens een heerlijk hotel om de reis relaxend mee af te sluiten. Heel veel dank en mochten we weer zo'n soort reis gaan maken, dan zullen we SRC zeker onthouden.
Hallo Sietske,
Even een kattenbelletje om te laten weten dat we hier van een perfecte vakantie genieten! Alles loopt hier perfect en we maken een toptijd mee!
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Panama vice versa met KLM.
Binnenlandse vlucht Panama-Stad (luchthaven Albrook) – David met AirPanama.
Binnenlandse vlucht Bocas del Toro – Panama-Stad met AirPanama.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
5 dagen vervoer in huurauto, inclusief full cover-autoverzekering.
Transfers luchthaven Panama-Stad – hotel Panama-Stad en vice versa, hotel Panama-Stad – luchthaven Albrook, luchthaven David – hotel Boquete, hotel Bocos del Toro – luchthaven Bocos del Toro en luchthaven Panama-Stad – hotel.
Transfer hotel – Mirafloressluizen en vice versa.
Transfer per minibus of taxi vanaf Panama-Stad naar Boquete.
Transfer per minibus of taxi naar grensovergang Paso Canoas.
Transfer per minibus of taxi naar grensovergang Sixaoala.
Transfer per minibus of taxi grens Panama naar Alimirante.
Boottransfer van de Caribische kust naar Tortuguero en vice versa.
Bootovertocht Almirante – Bocas del Toro, duur circa 1 uur.
Busreis in internationaal gezelschap van San José naar de Caribische kust voor de reis naar Tortuguero.
Verblijf in middenklassehotels of -lodges in een 2-persoonskamer met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, inclusief 3 lunches en 2 diners.
Stadswandeling van circa 2,5 uur in Casco Viejo met Engelssprekende gids.
Wandeling van circa 1 uur met gids door dorpje Tortuguero.
Natuurwandeling van circa 1 uur met gids in Tortuguero.
Motorboottocht met gids van circa 2 uur door de kanalen van Tortuguero.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.

Verlengingsmogelijkheden

Wanneer u langer van Panama of Costa Rica wilt genieten en nog meer wilt zien van deze prachtige landen, dan kunt u uw reis verlengen met een of meerdere nachten. Zo kunt u bijvoorbeeld wat langer in Panama-stad blijven of op de eilanden bij Bocas del Toro. U kunt uw verlenging bij uw offerte-aanvraag doorgeven. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Torres de Alba, Panama
Hotel Torres de Alba - Panama Stad
Reisduur: 1 nachten
Prijs op aanvraagv.a. € 0 p.p.
Het hotel ligt in het centrum van Panama-Stad en beschikt onder andere over een zwembad met ligbedden. De kamers bieden uitzicht op de wolkenkrabbers van Panama-Stad en hebben airconditioning. Met de taxi bent u binnen een kwartier in Casco Viejo, het historische hart van de stad.

Bekijk de website van Torres de Alba