050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Bob

SRC-Reisleider Bob

Ik werk alweer meer dan 10 jaar met veel plezier als reisleider voor SRC Reizen. Sinds het begin is India mijn hoofdbestemming, omdat ik als historicus gespecialiseerd in Zuid-Azië nu eenmaal veel van dat land weet.

Niettemin begeleidde ik, naast bijna twintig reizen naar China, ook groepen naar landen waarvan ik eerder nooit zou hebben gedacht dat ik daar als reisleider heen zou gaan: Portugal, Turkije, Syrië, Jordanië, Oezbekistan en de Verenigde Staten. Zo verleg ik telkens weer mijn grenzen! De laatste jaren haal ik bovendien veel energie uit het bedenken en begeleiden van bijzondere reizen naar India, zoals Onbekend Punjab, Bombay en Oost India, en Kumbh Mela en Zuidwest-India. Of er nog landen zijn waar ik heel graag als reisleider heen zou willen? Jawel hoor: Iran en Japan staan bovenaan mijn lijstje!

Bestemmingen: India, Mongolië, China, Portugal, Amerika

Bob
Reisleider sinds 2006

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Oezbekistan en Kirgizië
Zondag 08 september 2019
15 dagen
2398,-Boek
Kleurrijk India
Donderdag 31 oktober 2019
17 dagen
2498,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Bob

Shimla, zomerhoofdstad van Brits-Indië
Door reisleider Bob | 18-09-2017
Tijdens mijn SRC-droomreis ‘Hola Mohallafestival in Punjab’ zullen we met de beroemde stoomtrein (UNESCO-werelderfgoed sinds 2008) vanuit Kalka bij Chandigarh naar Shimla reizen. Het is een spectaculaire rit van ongeveer zes uur met, wanneer de trein zich niet in een van de 103 tunnels bevindt, prachtige vergezichten op de foothills van de Himalaya.
Feesten met Antonius uit Lissabon
Door reisleider Bob | 02-05-2017
Juni is een van de leukste maanden om de hoofdstad van Portugal, Lissabon, te bezoeken, want dan vieren zijn inwoners (Lisboetas) het feest van de heilige Antonius. In de oude Moorse wijk, Alfama, die op de heuvel tussen de Taag en het hoger gelegen kasteel van São Jorge ligt, is het de hele maand feest.
De kamelenmarkt van Pushkar
Door reisleider Bob | 05-01-2017
Pushkar heeft circa 15.000 inwoners en is gelegen rondom een klein meer aan de rand van de Tharwoestijn in de Indiase provincie Rajasthan. Volgens de traditie is het meer ontstaan, toen oppergod Brahma er een lotusbloem liet vallen. Als enige plek in India met een aan Brahma gewijde tempel, is het stadje een bekend bedevaartsoord voor hindoes, vol met tempels en verblijfplaatsen voor de pelgrims.
Taj Mahal, symbool van India
Door reisleider Bob | 02-11-2016
Inmiddels heb ik de prachtige Indiase Taj Mahal waarschijnlijk op ieder moment van de dag wel eens gezien: van zonsopgang tot -ondergang. Echter, de laatste keer dat ik werkelijk weer werd overweldigd, was toen er heel veel mist was en je het mausoleum pas van heel dichtbij kon zien. Natuurlijk deelde de groep mijn enthousiasme niet, want zij hadden de Taj veel liever blinkend in de zon gezien.
Rattentempel in India
Door reisleider Bob | 02-03-2016
‘Zeg Bob, ik las in mijn reisgids over een rattentempel: gaan wij daar ook naar toe of is het daar te eng of te vies?’ Aan het begin van bijna iedere SRC-reis naar Rajasthan zijn er gasten die met deze vraag naar mij toekomen. Later vertel ik dan over de rattentempel van Deshnok en dat we er heen kunnen gaan, mits de ruime meerderheid van de groep voor is.
Ondergronds Byzantium in Istanbul
Door reisleider Bob | 14-07-2015
In Istanbul, aan de zijkant van de Hagia Sophia, met uitzicht op de ingang van het Topkapi-paleis, bevindt zich een flinke bouwput. Op deze plek stond ooit een imposant paleis van waaruit het Byzantijnse rijk bestuurd werd, en sinds enkele jaren zijn archeologen bezig met het opgraven van de restanten ervan. De bedoeling is om een heus archeologisch park rondom de opgravingen te bouwen. Dat zou bijzonder zijn, want er zijn gek genoeg maar weinig fysieke resten van het oude Byzantium in Istanbul terug te vinden. Bovengronds althans; ondergronds is het een heel ander verhaal...