Een stukje geschiedenis
Maar eerst een beetje achtergrondinformatie over deze zalige chocoladetaart uit Wenen, waar zelfs ooit een rechtszaak over is aangespannen. Franz Sacher werkte rond 1832 als leerling in de keuken van de Oostenrijkse politicus Klemens von Metternich. Hij kreeg de opdracht om een nieuwe taart te bedenken als dessert. Een chocoladetaart was in die tijd al wel bekend, maar Sacher ontwierp een nieuwe sensatie: een chocoladetaart in combinatie met een abrikozenvulling en een dikke glazuurlaag van chocola er bovenop. Het werd een groot succes.
Meer over de enige echte Sachertorte en de taartenoorlog leest u in mijn reisverhaal Een taartenoorlog in Wenen. Wilt u daarna nog meer lezen dan raad ik u het boek Hotel Sacher van Rodica Doehnert aan, een prachtige roman die u meeneemt naar het Wenen van eind 19e en begin 20e eeuw.
Meer over de enige echte Sachertorte en de taartenoorlog leest u in mijn reisverhaal Een taartenoorlog in Wenen. Wilt u daarna nog meer lezen dan raad ik u het boek Hotel Sacher van Rodica Doehnert aan, een prachtige roman die u meeneemt naar het Wenen van eind 19e en begin 20e eeuw.