050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Léonie

SRC-Reisleidster Léonie

De combinatie van rijke cultuur, prachtige natuur en ontmoetingen met mensen: dat vind ik zo leuk aan mijn werk als reisleider. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen enthousiasme op de gasten over te brengen. In de loop van de jaren heb ik al heel veel verschillende landen mogen bereizen voor SRC.

Steeds weer nieuwe uitdagingen om er van alles over te leren en te lezen en dat te delen met mijn gasten. Daar hoort naast taal, (kunst)geschiedenis en literatuur wat mij betreft zeker ook muziek bij. Niet voor niets studeerde ik onder meer muziekwetenschap, koordirectie en cultuurmanagement. Scandinavië, Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Groot Brittannië, Polen, Zwitserland, Spanje: ik voel me gelukkig op veel plaatsen thuis, al hebben IJsland en Portugal een speciaal plekje in mijn hart.

Bestemmingen: Scandinavië, Oostenrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Zwitserland, Portugal, Spanje

Léonie
Reisleidster sinds 2002

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Hoogtepunten Portugal
Zondag 02 juni 2019
8 dagen
969,-Boek
Boven de Poolcirkel
Woensdag 12 juni 2019
10 dagen
2249,-Boek
Highlands & Islands
Vrijdag 05 juli 2019
10 dagen
1998,-Boek
Hoogtepunten Noorwegen
Vrijdag 19 juli 2019
9 dagen
1798,-Boek
Hoogtepunten Portugal
Zondag 08 september 2019
8 dagen
929,-Boek
Hoogtepunten Portugal
Zondag 15 september 2019
8 dagen
969,-Boek
Wenen
Woensdag 23 oktober 2019
5 dagen
598,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Léonie

Een taartenoorlog in Wenen
Door reisleider Léonie | 21-08-2018
Met enige regelmaat kom ik in Wenen. Dat is altijd genieten, vanwege de muziek, de vele musea, de fraaie stad en haar glorieuze gebouwen. En voor mij ook vanwege de zalige chocoladetaart, waar zelfs ooit een rechtszaak over is aangespannen…
De reislust van Mozart
Door reisleider Léonie | 27-07-2018
Reizend door onder meer Duitsland, Tsjechië, Italië en zeker Oostenrijk word ik daarbij vaak begeleid door de klanken van Mozart’s muziek, en dat is goed gezelschap! Een opgewekte symfonie, een fraaie opera of prachtige mis: zijn muziek klinkt overal.
Bach in Leipzig
Door reisleider Léonie | 24-06-2018
Als ik in Leipzig ben, kan ik uiteraard niet om de grootste componist aller tijden heen: Johann Sebastian Bach. Van 1723 tot aan zijn dood in 1750 was hij cantor van de Thomaskirche en verantwoordelijk voor de kerkmuziek van de lutherse gemeente.
De keuken van IJsland
Door reisleider Léonie | 03-06-2018
Over smaak valt niet te twisten… Maar soms kun je er best eens over praten. Zeker als de lokale keuken daar aanleiding toe geeft. Neem nou IJsland!
Joseph Haydn en Wenen
Door reisleider Léonie | 06-05-2018
De afgelopen jaren heb ik al heel wat voetstappen gezet in de muziekstad Wenen met bezoeken aan beroemde plekken als de Staatsoper en de Musikverein. Nooit ontbreekt een feestelijk concert in de Hofburg, de Karlskirche of de Kursalon met werken van beroemde Weense componisten als Mozart, Beethoven, Brahms, Strauss Jr. en Mahler.
Vakantie in Zuid-Afrika
Door reisleider Léonie | 13-12-2017
November is meestal de maand waarop ik als reisleider kan gaan genieten van enige weken vakantie. Het seizoen was weer behoorlijk druk geweest en meestal kies ik dan voor een paar weken rust en relaxen. Dit jaar werd het toch iets anders. Op mijn verlanglijstje stond al heel lang een kennismaking met Zuid-Afrika om op zoek te gaan naar de big five!
Chopin: een handvol aarde uit Polen in Parijs
Door reisleider Léonie | 23-07-2017
Als er één musicus is geweest die Polen diep in zijn hart heeft bewaard, dan is het wel Chopin. En dan te bedenken dat zijn vader van oorsprong Frans was. Polen bestond zelfs nog niet eens echt in zijn geboortejaar, 1810.
Sneeuw in Lapland
Door reisleider Léonie | 03-01-2017
Als de eerste sneeuw in Nederland weer valt is ons land in rep en roer. De een geniet van de winterpret en maakt sneeuwpoppen of gaat zelfs langlaufen. In combinatie met langdurige vorst ontbrandt dan ook de elfstedenkoorts en de strijd om de eerste tochten op natuurijs. Anderen worstelen zich door problemen heen met niet startende auto’s, beperkt openbaar vervoer en gladde autowegen en voet- en fietspaden. Wij spreken hier dan al gauw over een pak sneeuw….
De Finse Kalevala
Door reisleider Léonie | 18-07-2016
Je hoort de Finnen niet zo vaak uitbundig vertellen over hun culturele verleden. Dat ligt niet zo in hun wat stille aard, maar dat wil niet zeggen dat daar geen interessante dingen in te vinden zijn. Neem nu de Kalevala…
Beleef Scandinavië
Door reisleider Léonie | 04-07-2016
Mijn omgeving is meestal erg nieuwsgierig waarom ik zo blij van Scandinavië word. En altijd is mijn antwoord: ‘Ben je er dan nog nooit geweest? Het is er zo prachtig! Dat moet je gezien hebben!’ En wie er eenmaal geweest is, wil weer terug! De sneeuw gaat er pas laat in de lente weg en komt vaak al terug in het vroege najaar.
De geuren van Madeira
Door reisleider Léonie | 12-05-2016
Foto’s zorgen meestal voor herinneringen aan mooie reizen. Maar geuren doen dat ook!
Tijdens een flinke huiselijke verbouwing zit ik al dagen in de geur van verf en met mijn ogen even gesloten bedenk ik me op een zeldzaam rustig moment wat ik nu graag in mijn neus zou willen opsnuiven. Het eerste dat bij me op komt zijn de verschillende geuren van Madeira...
De verrassingen van Scandinavië
Door reisleider Léonie | 06-05-2016
Scandinavië heb ik in mijn hart gesloten! Iedere dag zit weer vol prachtige verrassingen wat betreft de overweldigende natuur die u overal terugvindt. Gelukkig en ontroerd word ik door de ruimte, rust en grootsheid van IJsland. Gletsjers, ijsmeren, watervallen, kokende borrelende modderpoelen, diepe kraters, geisers en uitgestrekte lavavelden tonen een land letterlijk vol van vuur en ijs.
Bacalhau, het meest favoriete gerecht in Portugal
Door reisleider Léonie | 26-03-2016
Het meest gegeten gerecht van Portugal, Bacalhau, komt daar eigenlijk helemaal niet eens vandaan! Deze gedroogde kabeljauw wordt eerst gevangen in de Noord-Atlantische Oceaan, (veelal in de wateren bij IJsland en Noorwegen) of nog verder weg: Alaska en de VS. Een bijzonder feit als je bedenkt dat er veel heerlijke verse visgerechten op de Portugese menukaart staan die wel gevangen worden in eigen wateren…
Dromen over het Noorderlicht in IJsland
Door reisleider Léonie | 02-12-2015
Jarenlang droomde ik erover: het noorderlicht zien in IJsland! Geduld is niet één van de grootste gaven die ik heb meegekregen. Je kunt wel oefenen in geduld… en dat was ook nodig, want een mens is hiervoor wel aan de natuur overgeleverd. Maar het wachten werd ruimschoots beloond!
Muziekstad Wenen
Door reisleider Léonie | 07-08-2014
Wenen is een muziekstad pur sang. Hier gaf Mozart zijn eerste concerten, zette Beethoven met zijn revolutionaire muziek de boel flink op stelten, schreef Bruckner zijn monumentale symfonieën en ontwierp Mahler zijn orkestrale universum.