050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De mooiste steden van Noord-Europa

Reisleider Johan:
‘Al eeuwenlang wordt de Oostzee druk bevaren! Het was het centrum van de middeleeuwse handel en de bakermat van de Hollandse welvaart in de 17e eeuw. Via Amsterdam en de Hanzesteden werden laken uit Holland, wijn uit Portugal en Frankrijk en specerijen uit de Oost verhandeld voor hout uit Scandinavië en graan uit de Baltische landen. Zwaarbeladen zeilschepen voeren de havens in en uit en brachten de steden in het Oostzeegebied grote welvaart. Een welvaart die nog altijd terug te zien is in de mooiste steden van Noordoost-Europa.

Maar het is onmogelijk om op een reis door het noordoosten van Europa voorbij te gaan aan de zwarte pagina’s van de geschiedenis van ons continent, ook de pagina waarvan het begin recent werd geschreven en waarvan het einde nog ongewis is. In de dappere Baltische landen is er ruim aandacht voor hun getroubleerde relatie met het grote Rusland en in Berlijn zit historie natuurlijk in elke voeg en steen. Verhalen die verteld en doorgegeven moeten worden; indrukwekkend en hopelijk leerzaam voor volgende generaties.

Dit “Rondje Oostzee” is een comfortabele roadtrip die de schoonheid van Scandinavië combineert met de verrassend Europees aanvoelende Baltische staten en de reuzen Duitsland en Polen in het hart van Europa. U voelt het gewicht van de geschiedenis in Berlijn en Warschau, ontdekt de lichtvoetige moderne architectuur van Malmö, Kopenhagen en Helsinki, bewondert de jugendstil in Riga en dwaalt door de middeleeuwse kronkelstraatjes van Tallinn en Stockholm. Uiteraard geniet u ook van de prachtige natuur en de landschappen die aan u voorbijtrekken: schitterende meren, uitgestrekte bossen en de stilte van de Oostzee als u met een miniscruise van Finland naar Stockholm vaart. Kortom, dit is een bijzondere ontdekkingstocht langs de mooiste juwelen aan de Oostzee, die u niet mag missen. Mag ik u welkom heten?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
nachtbootovertocht Turku – Kapellskär
ferryovertocht Talinn – Helsinki
ferryovertocht Rødby – Puttgarden
goede toeristenklassehotels
veel centraal gelegen hotels
16x ontbijt en 8x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Berlijn en Warschau
Kopenhagen en Malmö
Tallinn, Vilnius en Riga
Helsinki, Turku en Stockholm
museum Ordrupgaard bij Kopenhagen
jugendstilmuseum in Riga
DDR-museum in Berlijn
wederopbouwtentoonstelling in Warschau
Bezettingsmuseum in Vilnius
Kruisberg bij Siauliai
Rotskerk in Helsinki
Øresundbrug en Turning Torso
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Tijdens deze unieke cultuurvakantie door maar liefst 8 Noord-Europese landen en langs 8 prachtige hoofdsteden ontdekt u de boeiende Europese geschiedenis, van de Hanze tot nu!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

“On the road” naar het oosten
Berlijn, kruispunt der historie
Naar Warschau in Polen
Feniks-stad Warschau en haar wederopbouw
Van Polen naar Vilnius in Litouwen
Vilnius en Museum voor Bezetting en Vrijheidsstrijd
Kruisberg in Šiauliai en naar Riga
Kennismaking met Riga en haar jugendstil
Kennismaking met Hanzestad Tallinn
Naar Helsinki
Kennismaking met Helsinki en Turku en de nachtboot naar Zweden
Kennismaking met Stockholm en Vasa museum
Vrije dag in Stockholm
Dwars door Zweden naar Göteborg
Via Malmö naar Kopenhagen
Dwars door Zweden naar Göteborg
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Op naar Noordoost-Europa

Via onze opstapplaatsen Zwolle en Groningen vangen we de reis aan naar het oosten. Onze eerste halteplaats zal Berlijn zijn waar we twee nachten verblijven. Na aankomst in ons centraal gelegen hotel wacht ons een welkomstdiner. (ca. 670 km)

dag 2: Bewogen Berlijn

Er zijn weinig steden met zo’n grote historische lading als Berlijn. Het verhaal van onze Europese geschiedenis kan niet verteld worden zonder dat de stad daar in vele gedaantes in opduikt. En op een reis zoals die van ons, waar de historie in brede penseelstreken geschilderd wordt, is er natuurlijk eigenlijk voor elke stad te weinig tijd en moeten er keuzes gemaakt worden. Te voet en met de touringcar passeren we een groot aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn. In de middag kiezen we voor een bezoek aan het DDR-museum, maar als u zelf liever een andere keuze maakt, helpt uw reisleider u natuurlijk graag met plannen. Ook voor het diner, wat op deze avond op eigen gelegenheid is, heeft uw reisleider vast tips. Vanuit ons centraal gelegen hotel zal het niet moeilijk zijn een gezellig restaurant te vinden. (ca. 30 km)

dag 3: Naar Polen

De Duits-Poolse geschiedenis turbulent noemen, zou een understatement van jewelste zijn. En hoewel in het politieke spel van de Europese Unie de landen nog geregeld botsen, is het bemoedigend dat beide landen uitgegroeid zijn tot peilers onder de EU. Wij steken de grensrivier de Oder over en rijden door historisch beladen streken richting Warschau. We maken op deze dag veel kilometers en er is dus volop gelegenheid de grote verhalen van Europa de revue te laten passeren. (ca. 575 km)

dag 4: Feniks Warschau

De Poolse hoofdstad wordt ook wel de ‘feniks-stad’ genoemd: de stad werd tijdens verschillende oorlogen verwoest, maar verrees toch elke keer uit de as. Het kent een rijke geschiedenis, die begint bij de legende van Wars en Sawa, twee kinderen die zijn ontsproten uit het water van de Wisla. Uit hun samenzijn ontstond Warsawa. Die bewogen geschiedenis trekt aan ons voorbij tijdens een stadsrondrit. We zien fraaie parken, paleizen en indrukwekkende gedenktekens. De reconstructie van de in de Tweede Wereldoorlog vrijwel geheel vernietigde binnenstad vond onder andere plaats op basis van schilderijen van de 18e-eeuwse Italiaanse schilder Bernardo Belotto. We bezoeken het Erfgoed Interpretatie Centrum, waar we een goed beeld krijgen van de vernietiging en wederopbouw van de oude stad die inmiddels een plekje verkreeg op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. (ca. 20 km)

dag 5: Naar Vilnius

We hebben een lange reisdag voor de boeg als we Polen achter ons laten en de tocht naar Litouwen aanvaarden. Twee eeuwen lang, van de 16e tot de 18e eeuw vormden deze twee landen het hart van het Pools-Litouwse Gemenebest wat zich uitstrekte van Oostzee tot aan de Zwarte Zee. Ondanks een verscheidenheid aan etniciteit en religies kende het lange periodes van tolerantie en voorspoed en was het een van Europa’s belangrijkste machtblokken. (ca. 475 km)

dag 6: Historisch Vilnius

Tijdens een stadstour maken we kennis met de hoofdstad van Litouwen. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren. We bezoeken de benedenstad met de imposante kathedraal en de Poorten der Dageraad in de stadswallen. Ook zien we de gebouwen van de 16e-eeuwse universiteit, de prachtige gotische Sint Annakerk en het in deze eeuw gereconstrueerde paleis der groothertogen. Het oorspronkelijke paleis werd onder tsaristisch Russische bezetting 200 jaar geleden vernietigd en de in 2007 geopende reconstructie is een een belangrijk baken voor de onafhankelijke Litouwse identiteit. Geheel in het verlengde van dit thema brengen we in de middag een bezoek aan het Museum voor Bezetting en Vrijheidsstrijd, volledig gewijd aan de jaren dat de Sovjet-unie de dienst uitmaakte in het Baltische land. (ca. 15 km)

dag 7: Via Šiauliai naar Riga

Deze zevende reisdag voert ons van Litouwen naar de Letse hoofdstad Riga. Onderweg stoppen we in Šiauliai bij de intrigerende Kruisberg die een eeuwenoude religieuze én politieke betekenis heeft. Hier staan op een heuvel vele duizenden kruizen dicht tegen elkaar. Al zeven eeuwen lang worden er nieuwe bijgeplaatst. In de Sovjettijd werd dit symbool van verzet tegen de onderdrukking meermaals platgewalst, maar ondanks bewaking groeide de Kruisberg door. We verblijven twee nachten in Riga. Op deze avond is het diner in ons hotel, morgen kunt u op eigen gelegenheid dineren in het sfeervolle historische centrum. (ca. 345 km)

dag 8: Jugendstil in Riga

Het silhouet van Riga verraadt met haar vele torens al de rijkdom die we in het oude centrum aantreffen. We maken een uitgebreide stadswandeling en zien de dom van Riga, het vrijheidsmonument en de 14e-eeuwse Kruittoren. We bezichtigen ook de Sint Pieterskerk met het beeld van de Bremer stadsmuzikanten ernaast. Als er tijd is, neem dan zeker ook de lift omhoog in de toren. Van daaruit heeft u een magnifiek 360 graden uitzicht over deze voormalige Hanzestad aan de rivier Daugaval. Uiteraard genieten we ook van de beroemde jugendstil-architectuur: bijna een derde van de binnenstad is in deze stijl gebouwd. Voor de liefhebber van jugendstil is Riga een stad om van te watertanden! Een van de huizen aan de Albertastraat is een klein museum, waar ook het interieur geheel in jugendstil is teruggebracht. Natuurlijk nemen we hier een kijkje.

dag 9: Middeleeuwse hanzestad Tallinn

Na het ontbijt laten we Riga achter ons en reizen we naar Tallinn waar we vroeg in de middag arriveren. Het ommuurde stadshart van de oude Hanzestad, is verdeeld in een beneden- en bovenstad. We starten onze kennismaking in het hoger gelegen deel, Toompea. Dit was van oudsher de plaats vanwaar de adel over het landelijk buitengebied heerste. We beklimmen de heuvel en zien het parlementsgebouw met de robuuste Pikk Hermann, de Lange Hermantoren. Ook zien we de Alexander Nevsky-kathedraal en de oude domkerk. Een van de andere vestingtorens op Toompea heet Kiek-in-de-Kök, Kijkje in de Keuken, dat verwijst naar het uitzicht op de oude benedenstad. In die benedenstad proeven we de middeleeuwse sfeer met talloze kleine straatjes met kinderkopjes en prachtig gekleurde huizen. We wandelen langs oude kerken en kloosters en zien de Catherina-passage en het raadhuisplein. (ca. 309 km)

dag 10: Naar Helsinki

Deze ochtend genieten we nog van wat vrije tijd in het schilderachtige Tallinn voor we de veerboot pakken die ons in zo’n 3½ uur naar Helsinki zal brengen. Na aankomst in de Finse hoofdstad maken we een oriënterende stadsrondrit. U kunt op deze avond op eigen gelegenheid in Helsinki dineren. (ca. 90 km)

dag 11: Helsinki en naar Zweden

De Finse hoofdstad is een bijzondere combinatie van westerse en Oost-Europese invloeden. Te voet en met de touringcar maken we op deze ochtend uitgebreid kennis met de hoogtepunten van Helsinki. We zien onder andere de markante witte kathedraal, de orthodoxe kerk en de unieke Rotskerk. Na de lunch rijden we naar Turku, de tweede grote stad van Finland. Na een korte rondrit waarbij we de kathedraal en het kasteel van Turku zien, gaan we aan boord van de nachtboot die ons naar Zweden brengt. We dineren aan boord. (ca. 390 km)

dag 12: Trendy Stockholm

Na een vroeg ontbijt gaan we van boord en rijden naar de Zweedse hoofdstad. Voor we inchecken in ons centraal gelegen hotel waar we twee nachten zullen verblijven, hebben we de hele dag om deze heerlijke trendy stad te verkennen. Te voet en met de touringcar maken we een tour door de stad. In de middag bezoeken we het bekende Vasa Museum. In het museum, dat er van buiten uitziet als een schip zien we de Vasa, een 17e-eeuws oorlogssschip, 69 meter lang en 50 meter hoog en ooit uitgerust met 64 kanonnen. Het schip zonk op haar maiden voyage, nog in het zicht van de werf en werd in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw onder grote publieke belangstelling naar de oppervlakte gebracht en geborgen. Het fascinerende museum vertelt op boeiende wijze het verhaal van bouw tot expositie van de Vasa. (ca. 135 km)

dag 13: Waterrijk Stockholm

Vandaag genieten we van een hele vrije dag in Stockholm, de stad die gebouwd is op veertien eilanden, onderling verbonden door meer dan vijftig bruggen. Alle tijd dus voor een heerlijke wandeling door het 13e-eeuws middeleeuws centrum, Gamla Stan. De sfeer van vroeger tijden hangt nog altijd in de smalle intieme straatjes met kleurrijke gevels en pleintjes. Of brengt u toch liever een bezoek aan het koninklijk paleis? In de schatkamer kunt u zich vergapen aan de Zweedse kroonjuwelen, maar ook de wisseling van de wacht voor het paleis is erg indrukwekkend. De Zweedse hoofdstad herbergt vele musea die de moeite waard zijn. Denk daarbij ook eens aan de wat lichtere vormen van cultuur, vertegenwoordigd door het ABBA-museum of het museum van jeugdliteratuur waar natuurlijk de immer brutale Pippi Langkous een prominente plek voor zich opeist.

dag 14: Dwars door Zweden

Een lange maar mooie reisdag brengt ons dwars door Zweden naar de omgeving van Göteborg, waar we overnachten. Onderweg genieten we van het veelgeprezen Zweedse landschap: schitterende meren, diepe bossen en een overvloed aan ‘leegte’. Zo kruisen onze wegen het blauwe lint van Zweden: het beroemde Götakanaal. Ooit belangrijk voor het transport van hout en ijzer, is het kanaal nu een geliefd doel voor waterrecreanten. De 190 kilometer lange waterweg telt maar liefst 58 sluizen en het duurde 22 jaar om het, deels met de hand, te graven. Het Götakanaal was ook decor van de eerste misdaadroman van het duo Sjöwall & Wahlöö. We stoppen bij de sluizen van Berg waar we met enig geluk het schutten van de schepen kunnen zien. Aan het einde van de middag bereiken we ons hotel in of nabij Göteborg waar we ook dineren. Göteborg heeft een gezellig centrum en de lange zomeravonden zijn uitermate geschikt om heerlijk te genieten van een terrasje. (ca. 490 km)

dag 15: Naar Kopenhagen

We laten Göteborg achter ons en reizen zuidwaarts naar Malmö. Al van ver af zien we de icoon van deze trendy, maar ook knusse Zuid-Zweedse stad liggen: de Turning Torso. Architect Santiago Calatrava tekende voor het ontwerp van de spectaculaire 190 meter hoge toren die zo'n 90 graden draait van onder naar boven. De imposante wolkenkrabber staat in het Västra Hamnen-havengebied, dat volgens duurzame principes is aangelegd en waar wij natuurlijk een wandeling maken. In de middag voert onze weg naar Kopenhagen over de Øresundbrug. Dit toch al beroemde en indrukwekkende bouwwerk kreeg extra bekendheid door de avonturen van detective Saga Norén in de serie The Bridge. We steken over voor een verblijf van twee nachten in de Deense hoofdstad. (ca. 315 km)

dag 16: Kunst en architectuurstad Kopenhagen

We beginnen de dag met een bezoek aan het museum voor beeldende kunst Ordrupgaard. Het museum herbergt een belangrijke collectie Franse en Deense schilderkunst, maar geeft ook volop aandacht aan eigentijdse architectuur en design. Hierna verkennen we met een stadswandeling en -rondrit Kopenhagen. We zien de oude stad, maar natuurlijk ook de moderne architectuur waar de Deense hoofdstad zo beroemd om is. Gebouwen als de Opera en de zwarte diamant maar ook de bijzondere moderne bruggen spreken erg tot de verbeelding. In de omgeving van de knusse Nyhavn is het ’s avonds heerlijk toeven voor een maaltijd of met een drankje. (ca. 25 km)

dag 17: Naar huis

Onze prachtige roadtrip langs de Oostzee zit er helaas al weer bijna op. We reizen via Kopenhagen, Rødby en het Duitse Puttgarden terug naar onze opstapplaatsen in Nederland. (ca. 740 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Zwolle | vertrek 08.30 uur Station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Hotel Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz - Berlijn
Dit 4-sterrenhotel is het hoogste hotel van Berlijn en ligt direct aan de Alexanderplatz. Het hotel beschikt over meerdere restaurants, een spa en een terras op de bovenste verdieping met een prachtig uitzicht over de stad. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een föhn, een kluis en er is gratis wifi.

Bekijk de website van Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Campanile hotel in Warschau, Polen
Hotel Campanile Warschau - Warschau
Vanuit het Campanile Hotel ligt Warschau binnen handbereik, dit hotel is dan ook een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen! Op loopafstand ligt een metrostation van waaruit u in enkele minuten naar de binnenstad reist. Het moderne hotel beschikt onder andere over een 24-uursreceptie, een lift en een bar. De comfortabele, lichte kamers zijn voorzien van een tv, koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Campanile Hotel Warschau
Hotel Art City Inn Vilnius
Hotel Art City Inn Vilnius - Vilnius
Op 1400 meter lopen van het oude centrum van de stad bevindt zich Art City Inn Vilnius. Onderweg naar dat centrum vindt u een royaal aanbod aan horecazaken. Het hotel beschikt over een restaurant, een 24-uursreceptie, een lift, een sauna, een fitnessruimte en gratis wifi. De standaardkamers (18 m2) zijn voorzien van een badkamer met toilet en douche.

Bekijk de website van Hotel Art City Inn Vilnius
Wellton Centrum Hotel & SPA
Hotel Wellton Centrum Hotel & SPA - Riga
Wellton Centrum Hotel & SPA ligt in het oude centrum van Riga. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een bakkerij, een spa en een lift. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een tv en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Wellton Centrum Hotel & SPA
Hotel Tallink Riga
Hotel Tallink - Riga
Tallink hotel ligt op zo’n 700 meter wandelen van het oude centrum van de stad en 350 meter van het hoofdstation. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een bar waar ook kleine snacks en salades geserveerd worden, een lift, een sauna en gratis wifi. De standaardkamers beschikken over een koelkastje, een kluisje, airconditioning en een badkamer met bad of douche en toilet.

Bekijk de website van Hotel Tallink
Tallink City Hotel
Hotel Tallink City Hotel - Tallinn
Het Tallink City Hotel ligt in het hart van Tallinn, op slechts 850 meter afstand van Town Hall Square. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant, een wellnesscentrum, een lift en gratis wifi. De kamers beschikken over een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Tallink City Hotel
GLO Hotel Art
Hotel GLO Hotel Art - Helsinki
GLO Hotel Art is gevestigd in een art nouveau-kasteel uit de 20e eeuw. Het indrukwekkende GLO Hotel Art is een opvallende verschijning en sinds 1903 is het een van de belangrijkste cultuurhistorische bezienswaardigheden van Helsinki. Het hotel ligt in de designwijk, op 700 meter van het centrum van Helsinki. De tramhalte Aleksanterin Teatteri ligt op 250 meter afstand. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een lift en gratis wifi. Alle kamers beschikken over airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van GLO Hotel Art
Baltic Princess Silja Line
Ferry Turku - Kapellskär - Stockholm
De overtocht wordt uitgevoerd door een schip van Tallink | Silja Line dat beschikt over 3 restaurants, diverse winkeltjes en een sauna. Aan boord verblijft u in een 2-persoonsbinnenhut voorzien van een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Silja Line
Hotel Elite Palace
Hotel Elite Palace - Stockholm
Elite Palace hotel ligt op 2400 meter wandelen van het centraal station Stockholm en 3500 meter van de oude wijk Gamla Stan. Van het hotel is het 700 meter lopen naar een metrostation. Hier vandaan duurt het 4 minuten om in het hart van de stad te komen. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een lift, een bar, een restaurant, een wellnesscenter en gratis wifi. De standaardkamers zijn voorzien van een koelkastje, kluisje en een badkamer met een bad of douche en toilet.

Bekijk de website van Hotel Elite Palace
Hotel Scandic Anglais
Hotel Scandic Anglais - Stockholm
Scandic Anglais ligt vlak bij het levendige Stureplan in het hart van Stockholm, tegenover het Humlegarden-park. Er zijn veel populaire restaurants, bars en winkels om de hoek. De toeristische trekpleisters van de stad, zoals Djurgarden, de oude binnenstad en de archipel, zijn allemaal gemakkelijk te bereiken vanaf het hotel. Het metrostation Östermalmstorg ligt op 300 meter afstand, op slechts 2 haltes van de oude stad van Stockholm. U kunt bij het hotel ook fietsen lenen om de stad te verkennen. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant, een fitnessruimte, een wellness, een lift en gratis wifi. Alle kamers beschikken over een tv en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Scandic Anglais
Hotel Scandic Europa
Hotel Scandic Europa - Goteborg
Hotel Scandic Europa ligt in het centrum van Göteborg en op 200 meter van het centraal station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad, een fitnessruimte en een lift. Alle kamers beschikken over een een tv en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Scandic Europa
Scandic Hotel Spectrum Kopenhagen, Denemarken
Hotel Scandic Spectrum - Kopenhagen
Het Scandic Hotel Spectrum ligt aan het water van de Kopenhaagse haven, aan de rand van het centrum van de stad. Het hoofdstation en het centrale plein Rådhuspladsen vindt u op zo’n 700 meter van het hotel. Wandelend naar het centrum passeert u op 400 meter van het hotel het beroemde museum de Ny Carlsberg Glyptotek en het pretpark Tivoli. Het splinternieuwe hotel (open in 2022) is ontworpen door bureau Dissing+Weitling, medewerkers en geestverwanten van de beroemde Arne Jacobsen. Het grote hotel heeft diverse bars en restaurants, waaronder een koffiebar met eigen branderij en een skybar met een prachtig uitzicht. Er is een fitnessruimte, een spa en een binnenzwembad. Er is een 24-uursreceptie, overal in het hotel kunt u gratis wifi gebruiken en het hotel beschikt over een lift. De airconditioned kamers hebben een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic Hotel Spectrum

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes - Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes is gevestigd in de voormalige burgemeesterswoning, op slechts 250 meter van het station en op loopafstand van het historische centrum van Zwolle. Tegen betaling kunt u parkeren op het terrein van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een eigen restaurant, restaurant W. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een zithoek, een tv, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, badproducten en een föhn.

Bekijk de website van Bilderberg Grand Hotel Wientjes
Martini Hotel in Groningen, Nederland
Hotel Martini - Groningen
Het Martini Hotel is gevestigd in een monumentaal pand in het gezellige centrum van Groningen, op zo'n 10 minuten lopen van het treinstation. Tegen betaling kunt u gebruikmaken van parkeergelegenheid op het terrein. Op loopafstand vindt u het Groninger Museum en de Martinitoren, maar ook verschillende winkels en restaurants. Voor een maaltijd kunt u tevens terecht in het sfeervolle restaurant van het hotel, WEEVA. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. Uw hotelkamer is voorzien van een een bureau, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Martini Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien