050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

De mooiste steden van Noord-Europa

Reisleider Frits:
‘Al eeuwenlang wordt de Oostzee druk bevaren! Het was het centrum van de middeleeuwse handel en de bakermat van de Hollandse welvaart in de 17e eeuw. Via Amsterdam en de Hanzesteden werden laken uit Holland, wijn uit Portugal en Frankrijk en specerijen uit de Oost verhandeld voor hout uit Scandinavië en graan uit de Baltische landen. Zwaarbeladen zeilschepen voeren de havens in en uit en brachten de steden in het Oostzeegebied grote welvaart. Een welvaart die nog altijd terug te zien is in de mooiste steden van Noord-Europa.

Dit “Rondje Oostzee” is een comfortabele roadtrip die de schoonheid van Scandinavië combineert met de verrassend Europees aanvoelende Baltische staten en het wondermooie Sint Petersburg. Twee mini-cruises over de Oostzee brengen u vlot van Zweden naar Litouwen en van Helsinki naar Stockholm zodat u uw tijd optimaal besteedt. U ontdekt de koopmanslust van de Deense hoofdstad, ziet de moderne architectuur in Malmö en Helsinki, bewondert van de jugendstil in Riga en dwaalt door de middeleeuwse kronkelstraatjes van Tallinn en Stockholm. Uiteraard geniet u ook van de prachtige natuur en de landschappen die aan u voorbijtrekken: schitterende meren, uitgestrekte bossen en de stilte van de Oostzee.

Hoogtepunt van uw reis is ongetwijfeld het bezoek aan Sint Petersburg, de stad van de tsaren. Hier vechten de vele schitterende paleizen, kerken en pleinen om uw aandacht. Architecten uit heel Europa, maar vooral uit Italië, hebben deze stad haar fraaie uitstraling gegeven. Door de vele waterwegen, die de stad in 42 eilandjes verdelen, wordt Sint Petersburg ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de wereldberoemde Hermitage niet! Kortom, dit is een bijzondere ontdekkingstocht langs de mooiste juwelen aan de Oostzee, die u niet mag missen. Mag ik u welkom heten?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
nachtbootovertocht Karlshamn – Klaipėda
nachtbootovertocht Turku – Kapellskär
ferryovertocht Puttgarden – Rødby en vice versa
goede toeristenklassehotels
13x ontbijt en 7x diner
rondleiding Hermitage met gids
entreegeld Hermitage en Petrus- en Paulusvesting
gratis e-visum voor Sint Petersburg
audiosysteem
inclusief lokale gids in Sint Petersbrug
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Hermitage in Sint Petersburg
Kopenhagen en Malmö
Stockholm en Helsinki
Riga en Tallinn
Kruisberg bij Siauliai
Klaipėda, Turku en Vyborg
Gamla Stan in Stockholm
Nyhavn in Kopenhagen
Rotskerk in Helsinki
Øresundbrug en Turning Torso
Verlosserkerk in Sint Petersburg
Petrus en Paulusvesting in Sint Petersburg
Reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
Een comfortabele roadtrip langs de Oostzee waarbij u 8 prachtige steden, waaronder Sint Petersburg, uitgebreid bezoekt!
Ontmoet onze beste reisleiders in Denemarken
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Via Zwolle en Groningen naar Kopenhagen
Verkenning van Kopenhagen
Over Øresundbrug naar Malmö en door naar Karlshamn voor de nachtboot naar Litouwen
Aankomst en kennismaking met Klaipėda, Kruisberg in Šiauliai en naar Riga
Kennismaking met Riga en naar Tallinn in Estland
Kennismaking met de Hanzestad Tallinn
Naar Sint Petersburg
Uitgebreide kennismaking met Sint Petersburg
Rondleiding in de Hermitage en vrije middag
Naar Helsinki
Kennismaking met Helsinki en vanaf Turku de nachtboot naar Zweden
Kennismaking met Stockholm
Vanuit Stockholm via Jönköping naar Malmö voor de overnachting
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Kopenhagen

Vanuit de opstapplaatsen in Zwolle en Groningen rijden we naar het Duitse Puttgarden, waar we de veerboot nemen naar Rødby. Na aankomst in Denemarken vervolgen we onze weg naar Kopenhagen. We verblijven twee nachten in de Deense hoofdstad. (ca. 735 km)

dag 2: Koopmansgeest in Kopenhagen

Dat de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa meer te bieden heeft dan de Kleine Zeemeermin en het pretpark Tivoli ontdekken we vandaag. Kopenhagen heeft voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen en bijzondere architectonische hoogstandjes. Te voet verkennen we het mooie historische centrum, waar we het raadhuisplein, de oude markt, de ooievaarsfontein en de domkerk bewonderen. Ook wandelen we door het 17e-eeuwse havenkwartier Nyhavn langs de gekleurde pakhuizen en koopmanshuizen. Hier kunt u zich voorstellen dat de naam van de stad is afgeleid van ‘Købmandshavn’, ofwel ‘Koopmanshaven’. Naast de historische pracht ontdekken we ook het moderne Kopenhagen: langs de waterkant zijn de laatste jaren prachtige gebouwen verrezen, zoals de opera, het nieuwe koninklijke theater en de koninklijke bibliotheek met haar moderne uitbreiding. De middag is vrij. Ziet u de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg, struint u door de mooie winkelstraat Strøget of bewondert u de collectie Deense kroonjuwelen in slot Rosenborg? U kunt vanavond op eigen gelegenheid dineren. (ca. 40 km)

dag 3: Malmö en naar Karlshamn

Over de fenomenale Øresundbrug rijden we in een uurtje naar Malmö. Al van ver af zien we de icoon van deze trendy, maar ook knusse Zuid-Zweedse stad liggen: de Turning Torso. Architect Santiago Calatrava tekende voor het ontwerp van de spectaculaire 190 meter hoge toren die zo'n 90 graden draait van onder naar boven. De imposante wolkenkrabber staat in het Västra Hamnen-havengebied, dat volgens duurzame principes is aangelegd. Na onze architectuurwandeling gaan we naar Lila Torg, het gezellige en knusse hart van Malmö, waar het bruist van de leuke barretjes en restaurantjes. Een prima plek om te lunchen! Na de lunch rijden we naar Karlshamn, waar we aan boord gaan van de ferry die ons naar Litouwen brengt. We dineren op het schip. (ca. 200 km)

dag 4: Klaipėda en de Kruisberg in Šiauliai

Na het ontbijt gaan we van boord in Klaipėda, al eeuwen een belangrijke ijsvrije haven aan de Oostzee. Hier worden we opgewacht door het spook van Klaipėda, een bronzen beeld dat verwijst naar een 16e-eeuwse legende… We verkennen het charmante centrum met de herkenbare Duitse vakwerkhuizen die herinneren aan de tijd dat Klaipėda onderdeel was van Pruisen. Onderweg naar Riga bekijken we de intrigerende Kruisberg bij Šiauliai, die een eeuwenoude religieuze én politieke betekenis heeft. Hier staan op een heuvel vele duizenden kruizen dicht tegen elkaar. Al zeven eeuwen lang worden er nieuwe bijgeplaatst. In de Sovjettijd werd dit symbool van verzet tegen de onderdrukking meermaals platgewalst, maar ondanks bewaking groeide de Kruisberg door. We overnachten in de Letse hoofdstad, waar u op deze avond op eigen gelegenheid kunt dineren in het sfeervolle historische centrum. (ca. 280 km)

dag 5: Jugendstil in Riga

Het silhouet van Riga verraadt de rijkdom die we in het oude centrum aantreffen. We maken een uitgebreide stadswandeling en zien de dom van Riga, het vrijheidsmonument en de 14e-eeuwse Kruittoren. We bezichtigen ook de Sint Pieterskerk met het beeld van de Bremer stadsmuzikanten ernaast. Als er tijd is, neem dan zeker ook de lift omhoog in de toren. Van daaruit heeft u een magnifiek 360 graden uitzicht over deze voormalige Hanzestad aan de rivier Daugaval. Uiteraard genieten we ook van de beroemde jugendstilarchitectuur: bijna een derde van de binnenstad is in deze stijl gebouwd. Voor de liefhebber van jugendstil is Riga een stad om van te watertanden! We eindigen onze wandeling op het Stadhuisplein, waar u op een van de terrassen heerlijk kunt lunchen. Hierna vervolgen we onze weg naar Estland, waar we aan het einde van de middag aankomen in Tallinn. We verblijven twee nachten in een centraal gelegen hotel in de Estse hoofdstad. (ca. 310 km)

dag 6: Hanzestad Tallinn

Het ommuurde stadshart van Tallinn, een oude Hanzestad, is verdeeld in een beneden- en bovenstad. We starten onze kennismaking met het volledig authentieke centrum in het hoger gelegen deel, Toompea. Dit was van oudsher de plaats vanwaar de adel over het landelijk buitengebied heerste. We beklimmen de heuvel en zien het parlementsgebouw met de robuuste Pikk Hermann, de Lange Hermantoren. Ook zien we de Alexander Nevsky-kathedraal en de oude domkerk. Een van de andere vestingtorens op Toompea heet Kiek-in-de-Kök, Kijkje in de Keuken, dat verwijst naar het uitzicht op de oude benedenstad. In de middag proeven we de middeleeuwse sfeer in de benedenstad met talloze kleine straatjes met kinderkopjes en prachtig gekleurde huizen. We wandelen langs oude kerken en kloosters en zien de Catherina-passage en het raadhuisplein. De rest van de dag is ter vrije besteding. Vanavond kunt u op eigen gelegenheid in de stad dineren.

dag 7: Naar Sint Petersburg

We rijden oostwaarts door de Estse natuur richting de grens met Rusland. Onderweg genieten we van het prachtige Lahemaa nationaal park. In dit grootste natuurpark van Estland aan de Finse Golf vindt u naast veel naaldbomen ook rivieren, meren, moerassen en in het noorden zelfs een aantal mooie stranden. Afhankelijk van de grensformaliteiten komen we aan het einde van de middag, dan wel het begin van de avond aan in Sint Petersburg. We verblijven drie nachten in een centraal gelegen hotel in de tweede hoofdstad van Rusland. (ca. 385 km)

dag 8: Pracht en praal in Sint Petersburg

In de stad van Peter de Grote herinnert veel aan de tijd van de tsaren. Langs de Neva en de vele grachten staan prachtige pastelkleurige paleizen, rijkversierde kerken en fraaie monumenten. Overal merkt u dat tsaar Peter zijn stad naar westers voorbeeld liet vormgeven: Sint Petersburg voelt Europees aan, maar met een flinke dosis Russisch grootsheid. Vandaag verkennen we deze bruisende, toegankelijke stad die aan de monding van de Neva als haven voor de Russische vloot werd gesticht. Met een lokale Engelssprekende gids maken we een stadsrondrit, waarbij we regelmatig de touringcar verlaten. We zien onder andere het hemelsblauwe Smolnyklooster, de Verlosserkerk, de Hermitage, de Admiraliteit, de Bronzen Ruiter, de Sint Isaakskathedraal en het Mariinskitheater. We bezoeken ook de Petrus en Paulusvesting, waar in de vestingskathedraal vrijwel alle Russische tsaren hun laatste rustplaats vonden. Deze middag kunt u Sint Petersburg zelf verkennen. Slentert u over de Nevsky Prospekt langs de mooiste winkels of brengt u een bezoek aan het Russisch Staatsmuseum waar prachtige werken van Ilja Repin en Wassily Kandinsky hangen? U dineert met de tips van de reisleider op eigen gelegenheid in de stad. (ca. 50 km)

dag 9: Rondleiding in de Hermitage

Met de beroemde Russische metro reizen we naar het centrum van Sint Petersburg. Onderweg stappen we een paar keer uit om de prachtige metrostations te bekijken. Dit zijn ware ondergrondse ‘paleizen’ die werden gebouwd onder het bewind van Stalin en die door de communistische partij voor propagandadoeleinden werden gebruikt. Hierna bezoeken we een van de hoogtepunten van deze reis: de Hermitage. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is de Hermitage het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot de Hollandse meesters. Vergeet u vooral niet naar het gebouw zelf te kijken: ook dat is een waar kunstwerk! Na de rondleiding met een gids langs de belangrijkste hoogtepunten kunt u op eigen gelegenheid dwalen door langs de vele schilderijen. Tip: bent u een liefhebber van 19e- en 20e-eeuwse kunst? Steek dan het Paleisplein over en breng een bezoek aan het gebouw van de Generale Staf, de tweede locatie van de Hermitage (entree niet inbegrepen). Hier bewondert u een onovertroffen collectie met werken van onder andere Rodin, Monet, Matisse en Picasso. Heeft u genoeg kunst gezien? Verlaat dan de voormalige paleisgebouwen en dwaal door de stad, er valt nog zoveel te ontdekken! Ook op deze avond kunt u zelf een leuke eetgelegenheid zoeken in Sint Petersburg.

dag 10: Naar Helsinki

We verlaten het bruisende Sint Petersburg en rijden langs de Finse Golf door uitgestrekte bossen naar Helsinki. Onderweg maken we voor de lunch een korte stop in Vyborg vlak bij de Finse grens. Deze havenstad heeft in de kleine 800 jaar van haar bestaan zowel bij Zweden, Finland als Rusland gehoord. In de romatische oude binnenstad die gedomineerd wordt door een middeleeuwse kasteel en is bezaaid met prachtige Finse art-nouveaugebouwen, herinnert veel aan deze roerige geschiedenis. Na aankomst in de Finse hoofdstad, waar we overnachten, maken we een oriënterende stadsrondrit. U kunt op deze avond op eigen gelegenheid in Helsinki dineren. (ca. 390 km)

dag 11: Kennismaking met Helsinki en naar Zweden

De Finse hoofdstad is een bijzondere combinatie van westerse en Oost-Europese invloeden. Te voet en met de touringcar maken we op deze ochtend uitgebreid kennis met de hoogtepunten van Helsinki. We zien onder andere de markante witte kathedraal, de orthodoxe kerk en de unieke Rotskerk. U zult zeker onder de indruk zijn van de gevarieerde architectuur waar de stad beroemd om is! Na de lunch rijden we naar Turku, de tweede grote stad van Finland. Na een korte kennismaking waarbij we de kathedraal en het kasteel van Turku zien, gaan we aan boord van de nachtboot die ons naar Zweden brengt. We dineren aan boord. (ca. 260 km)

dag 12: Waterrijk Stockholm

Na een vroeg ontbijt gaan we van boord en rijden naar de Zweedse hoofdstad. We hebben de hele dag om deze heerlijke trendy stad, die gebouwd is op veertien eilanden die door meer dan vijftig bruggen met elkaar verbonden zijn, te verkennen. Natuurlijk wandelen we door het 13e-eeuws middeleeuws centrum, Gamla Stan. De sfeer van vroeger tijden hangt nog altijd in de smalle intieme straatjes met kleurrijke gevels en pleintjes. In de oude binnenstad nodigen de terrassen rond de twee pleinen Kungsträdgården en Stortorget (de Grote Markt) uit voor een koffiestop. De middag is vrij. Een aanrader is een bezoek aan het koninklijk paleis dat u in het oude centrum vindt. In de schatkamer kunt u zich vergapen aan de Zweedse kroonjuwelen, maar ook de wisseling van de wacht voor het paleis is erg indrukwekkend. Of gaat u naar het kleine rotseiland Skeppsholmen, waar u maar liefst drie verschillende musea vindt die allemaal een bezoekje waard zijn? (ca. 135 km)

dag 13: Stockholm – Malmö

Een lange maar mooie reisdag brengt ons vandaag dwars door Zweden naar Malmö, waar we overnachten. Onderweg genieten we van het beroemde Zweedse landschap: schitterende meren, diepe bossen en een overvloed aan ‘leegte’. We stoppen voor de lunch in het gezellige Jönköping aan het zuidelijkste puntje van het grootse Vätternmeer. Maakt u hier een wandeling langs het twee kilometer lange zandstrand of brengt u een bezoekje aan het plaatselijke museum, waar u de sprookjesachtige tekeningen kunt bewonderen van illustrator en schilder John Bauer? Aan het einde van de middag bereiken we ons hotel in Malmö, waar we ook dineren. (ca. 625 km)

dag 14: Naar huis

Onze prachtige roadtrip langs de Oostzee zit er helaas al weer op. We reizen vandaag via Kopenhagen, Rødby en het Duitse Puttgarden terug naar onze opstapplaatsen in Nederland. (ca. 760 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottochtje St.Petersburg
Boottochtje Sint Petersburg
Bekijk Sint Petersburg vanaf het water
Duur: circa 1 uur
Minimaal 20 deelnemers
Prijs: € 22,- per persoon, te voldoen in euro’s
Bij een bezoek aan het waterrijke Sint Petersburg mag een boottocht natuurlijk niet ontbreken! Tijdens een tocht door de diverse grachten en riviertjes ziet u de historische gebouwen aan u voorbij glijden. Op deze manier leert u deze wonderschone stad op een hele andere manier kennen! De bijzondere band tussen de stad van Peter de Grote en Nederland wordt zo eens te meer duidelijk.
Opera of Ballet
Opera of ballet in Sint Petersburg
Indrukwekkende Russische meesterwerken
De klassieke muziek en ballets uit Rusland zijn natuurlijk wereldberoemd. De werken van klinkende namen als Moessorgski en Tsjaikovski worden met grote regelmaat op diverse podia van de stad uitgevoerd. Het is, met name in het hoogseizoen, erg lastig om ter plaatse betaalbare kaarten voor een kwalitatief goede voorstelling te verkrijgen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een voorstelling in het wereldberoemde Mariinsky-theater, dan raden wij u aan van tevoren een reservering te maken via mariinsky-theater.com. De laatste avond is voor het programma het meest geschikt om een voorstelling bij te wonen.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Zwolle | vertrek 08.30 uur Station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
Groningen| vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Zwolle of in Groningen.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Scandic in Kopenhagen, Denemarken
Hotel Scandic Sydhavnen - Kopenhagen
Op ongeveer 15 minuten wandelen van de hippe wijk Vesterbro en ongeveer 3 kilometer van het stadscentrum ligt het Scandic Sydhavnen hotel. Station Sydhaven ligt op 150 meter vanaf het hotel. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant, een bar met een kleine bibliotheek, een zonneterras en een winkeltje in de lobby. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over wifi, een tv en een badkamer met een douche en/of een bad, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Scandic Sydhavnen
DFDS
Ferry Karlshamn - Klaipeda
De overtocht wordt uitgevoerd door een schip van DFDS dat beschikt over een à la carte restaurant en een zelfbedieningsrestaurant . Aan boord verblijft u in een 2-persoonsbinnenhut voorzien van een eigen badkamer.

Bekijk de website van DFDS
Hanza Hotel in Riga, Letland
Hotel Hanza - Riga
Het Hanza Hotel is gevestigd in een prachtig gerenoveerd monumentaal pand, tegenover de beroemde Jezuskerk (het hoogste houten gebouw van Letland) en op loopafstand van het historische centrum van Riga. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant en verschillende wellnessfaciliteiten waar u tegen betaling gebruik van kunt maken. De kamers zijn voorzien gratis wifi, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hanza Hotel
Hotel Tallink Express in Tallin, Estland
Hotel Tallink Express - Tallinn
Op ongeveer tien minuten wandelen van het middeleeuwse centrum van Tallinn ligt hotel Tallink Express. Het comfortabele moderne hotel beschikt over een lift, een eigentijds restaurant en gratis wifi in het hele gebouw. De hotelkamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een toilet en een douche en/of een bad.

Bekijk de website van Hotel Tallink Express
Saint-Petersburg, Rusland
Hotel Saint-Petersburg Hotel - Sint Petersburg
In het hotel Saint-Petersburg ligt de stad letterlijk aan uw voeten. Gelegen aan de Neva biedt het hotel een geweldig panorama op de stad: de Hermitage, de Sint Isaakskathedraal, de pantserkruiser Aurora, de Petrus- en Paulusvesting: u ziet het allemaal liggen. De airconditioned kamers hebben een kluisje, gratis wifi, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met een douche en een toilet. Het hotel heeft twee restaurants, waarvan een op de bovenste verdieping, en een bar. De receptie is 24 uur per dag bemand en de kamers zijn bereikbaar met een lift. Naar de Petrus- en Paulusvesting is het 1.400 meter lopen, naar de Hermitage zo’n 3.500 meter. Op 1.100 meter van het hotel is een metrostation. Hiervandaan reist u in 9 minuten zonder overstap naar Nevsky Prospekt.

Bekijk de website van Saint-Petersburg Hotel
AZIMUT Hotel Sint Petersburg, Rusland
Hotel Azimut - Sint Petersburg
Aan de oever van de Fontankarivier en op 2 metrostops van het centrum van Sint Petersburg ligt het AZIMUT Hotel Saint-Petersburg. Vanuit het hotel, dat tevens het hoogste gebouw in de historische wijk is, heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de stad. In het hotel kunt u gebruikmaken van de lift en gratis wifi. Ook beschik het hotel over een eigen restaurant. De kamers zijn voorzien van een bureau, een tv en een eigen badkamer met een toilet en een douche.

Bekijk de website van AZIMUT Hotel Saint-Petersburg
Hotel Sokos Albert in Helsinki, Finland
Hotel Sokos Albert - Helsinki
Original Sokos Hotel Albert ligt centraal in de culturele en historische wijk Punavuori in Helsinki. Belanrijke bezienswaardigheden van de Finse hoofdstad vindt u op circa 1 kilometer van het hotel. Op loopafstand vindt u het museum Sinebrychoff, designer modehuizen, vinyl platenzaken en vintage meubelwinkels. Het hotel beschikt over een wijnbar, een restaurant, een sauna en gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van luxe bedden, houten vloeren, 32" flatscreen-tv, wifi, airconditioning, een kluisje en een badkamer met vloerverwarming, een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Original Sokos Hotel Albert
Baltic Princess Silja Line
Ferry Turku - Stockholm
De overtocht wordt uitgevoerd door een schip van Tallink | Silja Line dat beschikt over 3 restaurants, diverse winkletjes en een sauna. Aan boord verblijft u in een 2-persoonsbinnenhut voorzien van een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Silja Line
Quality Hotel Globe Stockholm, Zweden
Hotel Quality Globe Stockholm - Stockholm
Op een steenworp afstand van winkelcentrum Globen, de Ericsson Globe Arena en de Tele2 Arena ligt het Quality Hotel Globe Stockholm. Vanaf het metrostation (op 400 meter van het hotel) bent u in slechts 12 minuten in het centrum van Stockholm. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant en een bar/brasserie in de lobby. De kamers zijn voorzien van een tv, gratis wifi en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Quality Hotel Globe Stockholm
Comfort Hotel Malmö, Zweden
Hotel Comfort Malmö - Malmö
In het bruisende gebied rond de haven van Malmö en op slechts 200 meter van het centraal station bevindt zich het Comfort Hotel Malmö. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant en een bar in de lobby. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, een tv en een badkamer met een toilet en een bad of een douche.

Bekijk de website van Comfort Hotel Malmö

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Martini Hotel in Groningen, Nederland
Hotel Martini - Groningen
Het Martini Hotel is gevestigd in een monumentaal pand in het gezellige centrum van Groningen, op zo'n 10 minuten lopen van het treinstation. Tegen betaling kunt u gebruikmaken van parkeergelegenheid op het terrein. Op loopafstand vindt u het Groninger Museum en de Martinitoren, maar ook verschillende winkels en restaurants. Voor een maaltijd kunt u tevens terecht in het sfeervolle restaurant van het hotel, WEEVA. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. Uw hotelkamer is voorzien van een een bureau, een tv en een badkamer met een douche en een toilet. De toeristenbelasting is inbegrepen.

Bekijk de website van Martini Hotel
Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes - Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes is gevestigd in de voormalige burgemeesterswoning, op slechts 250 meter van het station en op loopafstand van het historische centrum van Zwolle. Tegen betaling kunt u parkeren op het terrein van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een eigen restaurant, restaurant W. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een zithoek, een tv, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, badproducten en een föhn. De toeristenbelasting en service charge zijn inbegrepen.

Bekijk de website van Bilderberg Grand Hotel Wientjes

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol