050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De mooiste steden van Noord-Europa

Reisleider Johan:
‘Al eeuwenlang wordt de Oostzee druk bevaren! Het was het centrum van de middeleeuwse handel en de bakermat van de Hollandse welvaart in de 17e eeuw. Via Amsterdam en de Hanzesteden werden laken uit Holland, wijn uit Portugal en Frankrijk en specerijen uit de Oost verhandeld voor hout uit Scandinavië en graan uit de Baltische landen. Zwaarbeladen zeilschepen voeren de havens in en uit en brachten de steden in het Oostzeegebied grote welvaart. Een welvaart die nog altijd terug te zien is in de mooiste steden van Noordoost-Europa.

Maar het is onmogelijk om op een reis door het noordoosten van Europa voorbij te gaan aan de zwarte pagina’s van de geschiedenis van ons continent, ook de pagina waarvan het begin recent werd geschreven en waarvan het einde nog ongewis is. In de dappere Baltische landen is er ruim aandacht voor hun getroubleerde relatie met het grote Rusland en in Berlijn zit historie natuurlijk in elke voeg en steen. Verhalen die verteld en doorgegeven moeten worden; indrukwekkend en hopelijk leerzaam voor volgende generaties.

Dit “Rondje Oostzee” is een comfortabele roadtrip die de schoonheid van Scandinavië combineert met de verrassend Europees aanvoelende Baltische staten en de reuzen Duitsland en Polen in het hart van Europa. U voelt het gewicht van de geschiedenis in Berlijn en Warschau, ontdekt de lichtvoetige moderne architectuur van Malmö, Kopenhagen en Helsinki, bewondert de jugendstil in Riga en dwaalt door de middeleeuwse kronkelstraatjes van Tallinn en Stockholm. Uiteraard geniet u ook van de prachtige natuur en de landschappen die aan u voorbijtrekken: schitterende meren, uitgestrekte bossen en de stilte van de Oostzee als u met een miniscruise van Finland naar Stockholm vaart. Kortom, dit is een bijzondere ontdekkingstocht langs de mooiste juwelen aan de Oostzee, die u niet mag missen. Mag ik u welkom heten?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
nachtbootovertocht Turku – Kapellskär
ferryovertocht Talinn – Helsinki
ferryovertocht Rødby – Puttgarden
goede toeristenklassehotels
veel centraal gelegen hotels
16x ontbijt en 8x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Berlijn en Warschau
Kopenhagen en Malmö
Tallinn, Vilnius en Riga
Helsinki, Turku en Stockholm
museum Ordrupgaard bij Kopenhagen
jugendstilmuseum in Riga
DDR-museum in Berlijn
wederopbouwtentoonstelling in Warschau
Bezettingsmuseum in Vilnius
Kruisberg bij Siauliai
Rotskerk in Helsinki
Øresundbrug en Turning Torso
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Tijdens deze unieke cultuurvakantie door maar liefst 8 Noord-Europese landen en langs 8 prachtige hoofdsteden ontdekt u de boeiende Europese geschiedenis, van de Hanze tot nu!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

“On the road” naar het oosten
+ lees meer
Berlijn, kruispunt der historie
+ lees meer
Naar Warschau in Polen
+ lees meer
Feniks-stad Warschau en haar wederopbouw
+ lees meer
Van Polen naar Vilnius in Litouwen
+ lees meer
Vilnius en Museum voor Bezetting en Vrijheidsstrijd
+ lees meer
Kruisberg in Šiauliai en naar Riga
+ lees meer
Kennismaking met Riga en haar jugendstil
+ lees meer
Kennismaking met Hanzestad Tallinn
+ lees meer
Naar Helsinki
+ lees meer
Kennismaking met Helsinki en Turku en de nachtboot naar Zweden
+ lees meer
Kennismaking met Stockholm en Vasamuseum
+ lees meer
Vrije dag in Stockholm
+ lees meer
Dwars door Zweden naar Göteborg
+ lees meer
Via Malmö naar Kopenhagen
+ lees meer
Kunst en architectuurstad Kopenhagen
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Roadtrip Oostzee
4600 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
• Driebergen-Zeist | vertrek 07.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.